reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

HPV

Bierz tą pracę i się nie zastanawiaj. Chodząc do pracy też trzeba znalezc dzien wolny na usg piersi, pobranie cytologii, wizyte u dentysty, a po ciezkim zabiegu stomatologicznym trzeba wziac l4. Wirus nie uposledza absolutnie zycia. Jesli nie ma dysplacji lub jest niewielka, mozna normalnie dalej planowac rodzine i funcjonowac z mezem. Jak nie masz w cytologi zadnych H-Sil to powiedzmy, nie masz czym sie przejmowac.

W kazdej chwili mozesz zachorowac na cos innego zupelnie nie zwiazanym z tym wirusem. Gdybym rozwazala swoja kariere zawodowa pod kątem dolegliwosci to bym do dzis byla bezrobotna :D
Wirus kurzajki na skorze mozna zlapac przez kontakt skora do skory. Panowie po treniggach przybijaja sobie piatki i niespodzianka. Na stopie zlapalam bo mialam z kuzynka identyczne buty i sie zamienilysmy przez pomylke. Wyskoczyla mi kurzaja dokladnie w tym samym miejscu co ona miala. Do dzis nie mam.
Podobno wirus atakujacy drogi rodne moze czaic sie pod prysznicami w publicznych lazienkach, ale tez przechodzic przez lozysko na dziecko, chociaz najczesciej mowi sie o seksie.
Mysle, ze moze w szpitalu zlapalam, albo sie taka urodzilam.
Teraz nie ma co nad tym gdybac. Trzeba o siebie zadbac, a jak wirus sie uspi badac sie regularnie i nie rozstrzasac.

Wzięłam tę pracę <3 Dzięki kochana za słowa otuchy!

reklama
Laski, czy robiliście może test DNA mRNA żeby sprawdzić czy wasze zakażenie HPV jest przewlekłe czy nie ? Lekarze zalecali ?

♥️

Znalazłam informację o takim tekście w necie.

Laski, czy robiliście może test DNA mRNA żeby sprawdzić czy wasze zakażenie HPV jest przewlekłe czy nie ? Lekarze zalecali ?

♥️

Znalazłam informację o takim tekście w necie.
Moj mi zalecal Cin test + ale ja bylam akurat w 2 ciazy :D rowne 2 lata temu i swierdzil, ze to nie ma sensu. pobral mi cyto i to byla pierwsza dobra. Po kolejnych 2 czystych juz nie wracaliscmy do tematu. Kuzynka meza musiala sie udac jeszcze raz na biopsje bo niby cos zrobili nie tak, ale moja matka jako byla laborantka mowi, ze zwykle ak sie mowi, zeby nie niepokoic pacjentow. Zobaczymy co jej tam wyjdzie. Szczerze wspolczuje jej. Chyba bym oszalala jakby mi kazali isc 2 lata temu w styczniu na kolejna biopsje.

Cześć Dziewczyny! Czytam Wasze posty bo mam szwagierkę u której wyszło hpv 16 i 33. Miała kolposkopie, zaszła w ciąże i lekarz powiedział, ze prawdopodobnie wszystko samo jej minie. Gdy z nią rozmawiałam to tak pomyslałam o sobie, ze przecież zanim się poznałam z Mężem to każdy miał swoje życie. Ja zawsze się zabezpieczyłam prezerwatywa, mąż mam kilka kobiet, ale wydaje mi się, ze gdyby coś było nie tak to po 12 latach życia razem by chyba coś wyszło w cytologii?

Cześć Dziewczyny! Czytam Wasze posty bo mam szwagierkę u której wyszło hpv 16 i 33. Miała kolposkopie, zaszła w ciąże i lekarz powiedział, ze prawdopodobnie wszystko samo jej minie. Gdy z nią rozmawiałam to tak pomyslałam o sobie, ze przecież zanim się poznałam z Mężem to każdy miał swoje życie. Ja zawsze się zabezpieczyłam prezerwatywa, mąż mam kilka kobiet, ale wydaje mi się, ze gdyby coś było nie tak to po 12 latach życia razem by chyba coś wyszło w cytologii?
wirus Hpv może być uśpiony przez lata, a prezerwatywa chroni przed nim tylko w 80%. Ale nie ma co popadać w paranoję, jak cytologie są dobre to nie doszukiwać się na siłę, Chyba że chcesz mieć stuprocentową pewność to zawsze możesz zrobić sobie ten test na HPV z podziałem na genotypy.

wirus Hpv może być uśpiony przez lata, a prezerwatywa chroni przed nim tylko w 80%. Ale nie ma co popadać w paranoję, jak cytologie są dobre to nie doszukiwać się na siłę, Chyba że chcesz mieć stuprocentową pewność to zawsze możesz zrobić sobie ten test na HPV z podziałem na genotypy.
I to robią z wymazu tak jak cytologia?

reklama
reklama
Do góry