reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hormony. LH FSH

KiedyPytam

Fanka BB :)
Hej. Co prawda rozmawiam z dziewczynami na innych forach ale pisze tutaj, bo może jest gdzieś ktoś z takim problemem. Po latach trafiłam w końcu na lekarza który pierwsze co, to kazał mi zbadać hormony. FSH,LH, Tsh, Estradiol,Testosteron, siarczan DHEA, prolaktynę. Zbadałam w 2 dniu cyklu. Wszystko wyszło w normie (przynajmniej tak wychodzi z norm i z tego co wyczytałam w necie) ale problem mam z LH. Mój wynik to 0,6 !!!!!! Okropnie niskie!!! Stosunek LH do FSH powinien byc 1,00. Mój wynosi 0,08. Czy którakolwiek z Was tutaj miała ten hormon aż tak niski? Albo miała tak niski stosunek jednego do drugiego. Kobitki pomocy. Jak z tym walczyc co to oznacza i co jeszcze mogę badać i sprawdzać ???

reklama
Ja mam odwrotną sytuację: za wysokie LH. Przy PCOS biorę clo i Myofolic, poprawiły mi trochę wyniki. LH jest największe podczas owu, chociaż i tak powinien być wyższy... Najlepiej skonsultować się z ginem. Spokojnie, będzie dobrze :)

Ja mam odwrotną sytuację: za wysokie LH. Przy PCOS biorę clo i Myofolic, poprawiły mi trochę wyniki. LH jest największe podczas owu, chociaż i tak powinien być wyższy... Najlepiej skonsultować się z ginem. Spokojnie, będzie dobrze :)
No właśnie idę jutro. Tylko że poprzednio gin mi kazał pić Symfolic. A właśnie po tygodniu picia zrobiłam wyniki. I się okazało że za małe. Nie powinnam tego pić bo to obniża.... :/ Teraz już nie pije

@KiedyPytam i jak w koncu wyszlo z tym lh?
Mam taka sama sytuację. Stosunek lh 0,2.
Martwię się, bo staramy się o dzidzie :(
No właśnie idę jutro. Tylko że poprzednio gin mi kazał pić Symfolic. A właśnie po tygodniu picia zrobiłam wyniki. I się okazało że za małe. Nie powinnam tego pić bo to obniża.... :/ Teraz już nie pije

@KiedyPytam i jak w koncu wyszlo z tym lh?
Mam taka sama sytuację. Stosunek lh 0,2.
Martwię się, bo staramy się o dzidzie :(
Hej :) aktualnie 20 tydzień ciąży :)
Trafiłam w końcu do kliniki po 1,5 roku starań. Przy drugim stymulowanym cyklu się udało :)
Że względu na niskie lh w wynikach, dostałam dodatkowo zastrzyki.
Brałam Lamette i potem trzy zastrzyki z gonadotropinami i zastrzyk na pęknięcie.

Trafiłam w końcu do kliniki po 1,5 roku starań. Przy drugim stymulowanym cyklu się udało :)
Brałam Lamette i potem trzy zastrzyki z gonadotropinami i zastrzyk na pęknięcie.
Hejka :) a jakie zastrzyki dostałaś, bo u mnie sytuacja też nie za wesoła :/ lh/fsh to 0,5.

Jesteś jeszcze na forum??

reklama
reklama
Do góry