reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

hipotermia?

Hej....:)
Jestem w 36 tc.
To moja pierwsza ciąża i jak zawsze mam pod górkę hehe...
W moim super mieście zamknęli porodówkę, mój gin się zwolnił bo nie dostają wypłat i musiałam dziś iść prywatnie.
No i dziś gin powiedział mi że mam hipotermie 10-12 dni..
Co to znaczy?
Marysia waży 2543g wg. mnie to normalna waga .
Powiedział też że mam mało wód i zanika szyjka, ale rozwarcia nie ma i mogę urodzić szybciej..
Boję się poradźcie coś nie doświadczonej 19letniej przyszłej mamie
;););););)

reklama
Chodzi Ci o hipotrofie tak? Bo hipotermia to wychlodzenie organizmu :) jak dla mnie waga jak najbardziej odpowiednia do 40 tc mała wazyla by pewnie ponad 3 kg. Ale warto skonsultowac to z innym ginem. Powodzenia! :*

hehe no hipotrofia :D już zmęczona jestem i nie myśle :laugh2: no ja tez myśle że ok a do innego gin nie pojde bo tylko oprócz tego co teraz chodze prywatnie został jeden na nfz ale nie miły i stary hehe

A jak pozostałe wymiary? Obwód głowy, brzucha itp.?
O hipotrofii mówi się jak wymiary różnią się o 3 tygodnie względem określonego z OM tygodnia ciąży.

Moja córka była 3 tygodnie za mała, urodziła się w 37t1d z wagą 2660g. Oprócz niskiej wagi urodzeniowej, nic jej nie dolegało. To że szyjka się skraca - to normalne na tym etapie ciąży i wcale nie znaczy, że szybciej urodzisz (choć tak rzeczywiście może się zdarzyć). Nic się nie martw i na wszelki wypadek co kilka dni przejdź się na KTG, by sprawdzić czy wszystko jest ok

Moja Mała tez 2 tygodnie temu dokładnie ważyła około 2400gram a był to 36 tydzień ciąży, gin zawsze mi mowi ze jest ciut mała ale przybiera miarowo, nie stoi w miejscu wiec widocznie taki ma urok. Głowa do góry, a ze skrócona szyjka ja walczę od sierpnia, w 36 tygodniu gin juz nawet jej nie mierzył powiedział ze zgładzona ale na tym etapie juz nie musimy sie martwić. Powodzenia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry