reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

hemoroidy

Dziewczyny ja mam jeszcze bardziej dyskretne pytanie.
Czy te całe hemoroidy to wyglądają jak taki heden wielki "pryszcz" na "pupie" ?? Bo j mam własnie coś takiego a do tego wszystkiego czasami na bieliźnie mam plamki krwi i są one na takiej wysokości,że to musi być z odbytu...
Czy wy też tak miałyście ??

reklama
hehe :-D Ale nie na posladkach tlkyo przy odbycie - mozna to w sumie tak okreslic, ale moga tez byc wewnetrzne i wtedy ich nie widac

Ja od jakiegoś tygodnia mam ten sam problem... dopiero zaczęłam stosowanie posterisanu w czopkach... a jestem w 9 miesiącu ciąży...
Ważna w tej sprawie jest kontynuacja leczenia nawet po poprawie, bo one powracają... należy przede wszystkim odpowiednio się odżywiać, żeby nie dochodziło do zaparć (owoce i warzywa nie powodujące wzdęć, chleb razowy, kleik) oraz dbać o higienę analną, a także przy pracy siedzącej (jako karmiąca mamusia) należy dbać o regularny ruch...
Ja teraz dużo większą uwagę będę przykładała do mojego życia, bo jakoś nie mam ochoty na wizytę u lekarza... no chyba, że będzie ze mną tak źle, że nie będę miała wyjścia...

Witam Was, miałam duży kłopot z hemoroidami na zewnątrz po ciąży. pomimo stosowania różnych leków nic nie pomogło. Skorzystałam w Katowicach ( MEKMED ) z zabiegu HEMORON 3 razy co miesiąc, krwawienia ustąpiły.zewnętrzne hemoroidy zmniejszyły się, po miesiącu odostatniego zabiegu chirurg usunął mi zewnętrzne żylaki laserem w miejscowym znieczuleniu, po 14 dniach wszystko się zagoiło. Polecam, bo zapomniałam już o problemie.ponadto stale używam preparat Psyllium - przez co nie mam zaparć . Jeżeli masz jakieś pytania to pisz pytanie86@o2.pl chętnie odpowiem bo długo szukałam sposobu żeby poczuć ulgę i przeszłam tą kuracje i wiem jak to jest.

Priscilla, jaką maść dostałaś? Ja też po porodzie miałam problem ze szczeliną, poszłam do chirurga, zbadał i przepisał maść na... chorobe wieńcową:szok:. Ale powiedział, że szczelina ma coś tam wspólnego z przepływem krwi itp, niestety po posmarowaniu strasznie pękała mi głowa i przestałam jej używać. Stosowałam rózne maście i w końcu pomogła o nazwie Ruskorex! Minął już rok i na szczęście szczelina daje znać osobie dosyć rzadko, jak dokucza zaparcie. A Tobie pomaga??

Jakas robiona, ale tez pekala mi od niej glowa a kobietka w aptece powiedziala, ze ta masc to z dala od serca smarowac.

Cierpiałam tak jak i WY na hemoroidy, przypadkowo odkryłam maść TRIDERM wystepuje też w kremie ale musi być przepisana przez lekarza. Jest rewelacyjna - pomogła wielu znajomym za co sa mi wdzieczni:). Bardo dobra jest na inne świądy oprócz twarzy. Zycze powodzenia:)

ja niestety podejrzewam u siebie i wlasnie wybieram sie do lekarza (a moze polecicie cos zamiast lekarza? jakies leki bez recepty? - probuje ta wizyte, jak najbardziej w czasie odwlec ;/) - dla tych, ktorzy szukaja informacji to tutaj znalazlam duzo o objawach i leczeniu Żylaki odbytu opis

reklama
Wiadomo, ze hemoroidy to bardzo wstydliwy i klopotliwy temat. A wybranie sie do lekarza to walka z soba czy isc czy nie jak to powiedziec i jeszcze gorzej jak to pokazac!!! Ja na szczescie dorwalam skuteczny produkt i jestem szczesliwa ze skutkow jego dzialania. Polecila mi go moja ciotka ktora go stosuje. Jak dobrze, ze z nia o tym pogadalam, bo z mama nie potrafilam. Nazywa sie HEMOR RITE. Jest to urzadzenie do krioterapii hemoroidow. Troche mrozno w tylek ale pomaga. Do wytrzymania ha ha Pozdrawiam

Do góry