reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

hemoroidy

Najlepiej w moim przypadku też sprawdził sie posterisan H :tak:, ja miałam maść, a do tego jeszcze czopki, bo miałam tego sporo :-:)wściekła/y::szok::crazy:. Avenoc tez miałam, ale nie pomagał :no::no:, dopiero posterisan dał radę. O anurexie słyszałam, ale z drugiej strony mówi się, ze hemoroidy wychodza od zimna (mi pierwszy raz wyszły, jak siedziałam na zimnych schodzach altany, 3 dni później już miałam, a nie byłam jeszcze w ciąży),więc nie wiem, czy anurex by mi pomógł :baffled::dry::confused:, a najtańszy nie jest, więc sobie darowałam. A posterisan H kupiłam bez recepty.

reklama
U mnie pod koniec ciąży pojawiała się krew na papierze toaletowym ale bardzo małe ilości, szczerze mówiąc nawet nie pomyślałam o hemoroidach bo nic nie bolało, Po porodzie było strasznie, ból masakra a "po" za każdym razem przez 6-8 godzin nie mogłam się śmiać, kaszleć, ruszać gwałtownie, leżeć:-( Najpierw używałam Preparation H ale nie specjalnie mi pomógł, Gdy jeden z hemoroidów wyskoczył na zewnątrz farmaceutka poleciła mi Posterisan H i kupiłam go bez recepty. Od razu poczułam ulgę. Oczywiście do tego częste mycie i systematyczne okłady ( wacik nasączony zimna wodą) i dziś jest o niebo lepiej a jestem 2,5 miesiąca po porodzie. Nadal boli w trakcie ale już o wiele wiele mniej, a "po" nie boli wcale. Słyszałam od przyjaciółki że anurex jest świetny. Kosztuje około 80-100 zl ale podobno warto, Gdy poczytałam o operacjach i zabiegach, o tym ze ból pooperacyjny jest straszny a inne zabiegi nie gwarantują sukcesu gdyż po jakimś czasie problem pojawia się z nowy. O ryzyku nietrzymania moczu i kału to postanowiłam leczyć farmakologicznie i przeczekać po prostu.

hej!
potrzebuję pomocy, bo od 3 dni wyskoczył mi na zewnątrz taki paskudny hemoroid i nie wiem co robić. Jestem w 37 tyg ciąży i nie wiem co stosować, a boli jak cholera :( W aptece polecono mi maść avenoc, ale nie czuję żadnej poprawy. Dodam że przez całą ciążę ani teraz nie miałam problemów z wypróżnianiem, wydaje mi się że ubierałam się ciepło... Więc nie wiem skąd to się wzięło.
Czy możecie poradzić jakieś środki które można stosować jeszcze w ciąży? A może jakieś babcine sposoby?

Stokrotko, wydaje mi się, że w ciąży Posterisan można stosować. Ja ostatnio brałam kapsułki doustne Cyclo3Fort, bardzo mi pomogły (jak żaden z wcześniej stosowanych środków), ale nie wiem, czy w ciąży można. Może zadzwoń do swojego lekarza?

Stokrotko, specjalnie dla Ciebie pogrzebałam w szafce z lekami i mam jeszcze ulotkę od Cyclo3Fort. Napisano tam, że brak przeciwskazań do podawania preparatu.
Mi to naprawdę pomogło, przez pierwsze dni bierze się po 4 kapsułki dziennie, potem 2. A walczyłam z hemoroidami od samego porodu, bez większego skutku. Powodzenia.

reklama
Jak jest bardzo źle to lekarz przepisze na receptę Posterisan H. Pomaga też leżenie na lewym boku... A ten hemoroid wyszedł bo macica się rozrasta i naciska na narządy wewnętrzne. Miałam to samo, po pewnym czasie sam się wchłonął.

Do góry