Ide jutro do lekarza wiec zobaczymyJestem rok po cesarce i mam tak samo jak Ty z blizną. Lekarka mi powiedziała że pod żadnym pozorem mam nie robić nic na własną rękę. Poza tym to najważniejsza jest blizna na macicy ona musi być dobrze zagojona. W kolejnej ciąży jest ryzyko że zarodek umieści się właśnie w tej bliznie. Dlatego tak ważne jest zrobienie USG zanim się zajdzie w kolejna ciążę
reklama
Asiaxz
Fanka BB :)
Bo to się nie zleca to po prostu każda kobieta po połogu musi iść sprawdzić czy macica się dobrze oczyściła czy już wszystko jest ok. Daj znać co powiedział lekarznie mialam nic zleconego
mowil ze wszystko w srodku mam okej ze wszystko ladne ze nie ma endometriozy ani innych rzeczy mowil ze blizne mam zagojona jedynie co to ze mam bliznowiec na wierzchu skory ktory moze mi wyciac zeby byla ladna blizna ale odmowilam bo nie przeszkadza mi wyglad blizny, Mowil ze nie moze mi wykryc ciazy bo jest za wczesnie i zebym zrobila test ciaxowy , ogolnie nadal mam uplawy brazowe bez krwi , oprocz tego gadal ze wszystko mam w porzadku wiec ciesze sie, pytalam tez o ciaze w blizne czy moze sie zdarzyc on gadal ze to sa przypadki 1 kobieta na miesiac czyli ze rzadko tak to okreslil ze ryzyko zawsze mozebyc ale zeby sie tym nie martwic , wiec sie cieszeBo to się nie zleca to po prostu każda kobieta po połogu musi iść sprawdzić czy macica się dobrze oczyściła czy już wszystko jest ok. Daj znać co powiedział lekarz
Asiaxz
No u mnie też jest bliznowiec w srodku i lekarka mówiła że wytną przy kolejnej cesarce chyba że uda się naturalnie to po prostu zostanie a Blizne na macicy to jeszcze nie wiem bo teraz jeszcze nie planuje kolejnej ciąży. Bardzo dobre wieści ze tak to wygląda u Ciebie teraz tylko czekać czy to faktycznie ciążamowil ze wszystko w srodku mam okej ze wszystko ladne ze nie ma endometriozy ani innych rzeczy mowil ze blizne mam zagojona jedynie co to ze mam bliznowiec na wierzchu skory ktory moze mi wyciac zeby byla ladna blizna ale odmowilam bo nie przeszkadza mi wyglad blizny, Mowil ze nie moze mi wykryc ciazy bo jest za wczesnie i zebym zrobila test ciaxowy , ogolnie nadal mam uplawy brazowe bez krwi , oprocz tego gadal ze wszystko mam w porzadku wiec ciesze sie, pytalam tez o ciaze w blizne czy moze sie zdarzyc on gadal ze to sa przypadki 1 kobieta na miesiac czyli ze rzadko tak to okreslil ze ryzyko zawsze mozebyc ale zeby sie tym nie martwic , wiec sie ciesze
no tylko u mnie niby w srodku gadal ze zagojone a wlasciwie mowil ze zwierzchu tez jedynie ze moja blizna z wierzchu jest gruba i stwierdzil ze do wycieciaNo u mnie też jest bliznowiec w srodku i lekarka mówiła że wytną przy kolejnej cesarce chyba że uda się naturalnie to po prostu zostanie a Blizne na macicy to jeszcze nie wiem bo teraz jeszcze nie planuje kolejnej ciąży. Bardzo dobre wieści ze tak to wygląda u Ciebie teraz tylko czekać czy to faktycznie ciąża
Asiaxz
To u mnie jest tak samo ale lekarka mówiła że to nie będzie przeszkadzać ten bliznowiec że to po prostu jest gruba blizna i można ale nie trzeba jej wycinać. No i mi powiedziała że jak mam skłonności do bliznowców to przy kolejnej cesarce na nowo może mi się zrobić takie błędne kołono tylko u mnie niby w srodku gadal ze zagojone a wlasciwie mowil ze zwierzchu tez jedynie ze moja blizna z wierzchu jest gruba i stwierdzil ze do wyciecia
Podziel się: