Aleksandra893
Fanka BB :)
To trochę inaczej zabrzmiała Twoja wypowiedźja wiem ,ze nie z bety
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To trochę inaczej zabrzmiała Twoja wypowiedźja wiem ,ze nie z bety
sorkiTo trochę inaczej zabrzmiała Twoja wypowiedź
tak
Tylko byly kazdego dnia coraz wyrazniejsze ..
Ten z dzisiaj
Zaczekam na kolejny wynik krwi po prostu
tez tak uwazam ..jak zobaczylam wynik dzisiaj z krwiTak, tylko biorac pod uwage, ze testy z moczu wykrywaja ciaze na poziomie beta HCG powyzej 10 to najprawdopodobniej nie rosnie ona prawidlowo, bo teraz masz 13, a powinna ona wzrastac o najmniej 66% w ciagu 48h.
Zrob powtore bety po 2 dobach od poprzedniego badania. Jesli przyrost bedzie mniejszy niz 66% to niestety kiepsko bedzie wygladalo.
Ja tez mialam bete 13 w dniu spodziewnej miesiaczki, ale test pozytywny wyszedl mi dopiero dzien przed tym.
Ja startowałam z 7. Zrobiłam bete jak tylko wyszedł pozytywny test ciążowy tj. 6 dni przed okresem. Spieszyłam się, bo ze względu na dwie stracone ciąże miałam się zgłosić do lekarza po heparyne jak tylko zobaczę dwie kreski. Aktualnie ostatni dzień 10 tygodnia i na razie wszystko okHej
Jestem po badaniu Hcg
Wynik zaledwie 13..
Wczoraj powinnam dostac miesiaczke .. bardzo mi sie wydaje ,ze to zbyt mala wartosc ?
Wspaniale ..mocno trzymam kciuki ..ja juz mam za soba wiele lat starań .. nigdy nie stracilam ciąży..ale moje jajniki pracuja dopiero od kilku miesiecy .. ruszone lekami... mam jeszcze cien nadziei ..ale wynik dzisiejszy mnie bardzo zmartwil ..Ja startowałam z 7. Zrobiłam bete jak tylko wyszedł pozytywny test ciążowy tj. 6 dni przed okresem. Spieszyłam się, bo ze względu na dwie stracone ciąże miałam się zgłosić do lekarza po heparyne jak tylko zobaczę dwie kreski. Aktualnie ostatni dzień 10 tygodnia i na razie wszystko ok
Pamiętaj też, że pojedynczy wynik bety tak naprawdę nic Ci nie powie. Beta też musi od czegoś wystartować. Dlatego przyjęło się, że betę trzeba powtórzyć po 48 godz i sprawdzic prawidłowość przyrostu. Powinien wynosić minimum 66%.Wspaniale ..mocno trzymam kciuki ..ja juz mam za soba wiele lat starań .. nigdy nie stracilam ciąży..ale moje jajniki pracuja dopiero od kilku miesiecy .. ruszone lekami... mam jeszcze cien nadziei ..ale wynik dzisiejszy mnie bardzo zmartwil ..
Lekarka kazala mi zrobic badanie krwi dopiero za 7dni .. nie rozumiem dlaczego tak pozno .. chyba chce miec pewnosc 100% ,dziekuje za podtrzymanie na duchuPamiętaj też, że pojedynczy wynik bety tak naprawdę nic Ci nie powie. Beta też musi od czegoś wystartować. Dlatego przyjęło się, że betę trzeba powtórzyć po 48 godz i sprawdzic prawidłowość przyrostu. Powinien wynosić minimum 66%.
ja bym zrobiła jutro żeby zobaczyć czy przyrasta i jesli wynik bedzie 66% wyższy to wtedy za tydzień tak jak lekarka mówi.Lekarka kazala mi zrobic badanie krwi dopiero za 7dni .. nie rozumiem dlaczego tak pozno .. chyba chce miec pewnosc 100% ,dziekuje za podtrzymanie na duchu