reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

HCG

Witam🙂
Bardzo proszę o poradę..
Hcg robione dwa dni temu 5040,0
Hcg robione dziś 5704,0
Czy to słaby przyrost?
Ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu,pobolewa mnie z lewej strony brzucha,mam plamienie..
Nie wiem co robić w obecnej sytuacji.
Według moich wyliczeń to 6 tydzień licząc od ostatniej miesiączki.

reklama
Witam🙂
Bardzo proszę o poradę..
Hcg robione dwa dni temu 5040,0
Hcg robione dziś 5704,0
Czy to słaby przyrost?
Ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu,pobolewa mnie z lewej strony brzucha,mam plamienie..
Nie wiem co robić w obecnej sytuacji.
Według moich wyliczeń to 6 tydzień licząc od ostatniej miesiączki.
Nie masz innego lekarza? Pęcherzyk w macicy powinien być widoczny około 1000, więc już coś powinni zobaczyć w środku. Ja na Twoim miejscu chyba pojechałabym na izbę zobaczą co się dzieje w środku. Może masz plamienia które nic nie znaczą a może to poronienie.
Ja rok temu w takiej sytuacji byłam na izbie w spzitalu z dużą mniejsza beta, bo też niespodziewanie wyszła ciaza

Ostatnia miesiączka 5 września.
Dzień kiedy mogło dojść do zapłodnienia to 19 wrzesień,metoda kalendarza 🙂
Beta 1340 z 10.09
Później po tygodniu 5040,0
I po dwóch dniach 5704,0
Nie są to typowo krwiste upławy,po prostu żółte plamienia.
Często bóle podbrzusza,takie miesiączkowe.

Beta 1340 z 10.09
I po dwóch dniach 5704,0
Najlepiej zrobić usg i zobaczyć co się dzieje po becie powinno być cos widać .

Na tym etapie beta rośnie już wolniej i myśle ze nie jest to już miarodajne by ocenić czy rośnie szybko czy nie.

Bóle miesiączkowe są normalne we wczesnej ciazy. Jeśli masz plamienie poszłabym już do ginekologa. Być może będzie potrzebne włączenie proga. Na poziomie tej bety co masz lekarz już będzie w stanie coś zobaczyc.

Beta 1340 z 10.09
I po dwóch dniach 5704,0
Edit:juz ogarnęłam ze 2 dni
No przyrost mierny ale na tym etapie wszystko widać na usg u tym należy się sugerować
W ciągu tygodnia z 5040 na 5700?dobrze rozumiem?

Przyrost praktycznie żaden przez te dwa dni. A to nie wróży dobrze. @MartaMarkry beta zwalnia około 6000 a do tego czasu powinna rosnąć przynajmniej o te minimum 66 %. Tutaj urosła ledwo co.
A nie możesz udać się do lekarza wcześniej?

Przyrost praktycznie żaden przez te dwa dni. A to nie wróży dobrze. @MartaMarkry beta zwalnia około 6000 a do tego czasu powinna rosnąć przynajmniej o te minimum 66 %. Tutaj urosła ledwo co.
A nie możesz udać się do lekarza wcześniej?
dlatego tak czy inaczej, mając betę na tym poziomie bliskim około 6tys, nie jest to miarodajne by ocenić prawidłowość przyrostu. Fakt, ze przyrosło o jakieś 14% czyli niewiele, ale Można wróżyć z fusów czy to już beta spadkowa, czy plamienia to wynik niskiego proga czy poczatek tego co najgorsze, albo czy ta beta to blad labolatorium, który tez się wcale nie rzadko zdarza.

Osobiscie, gdybym była w takiej sytuacji to na cito bym szukała na znanylekarz ginekologa na jutro, a jeśli nie mogłabym tego zrobić ze względów finansowych to pojechalabym na IP jeśli są niepokojące plamienia i ta beta, żeby sprawdzić co się dzieje.

reklama
Do góry