reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Hcg rośnie ale progesteron spadł ...

Hairqueen

Zaciekawiona BB
Dziewczyny
Jeśli beta rośnie bardzo a nagle spadł mi progesteron ( 3.08 miałam 14.6) a dzisiaj 11.3 czy jest to niepokojące czy przez to mogę poronic ? Byłam dzisiaj u lekarza , dostałam duphaston . Dodam iż jestem w 5,5 tyg ciąży . Ciaza bez zmian patologicznych oraz jajo nie jest puste . Powiedzcie mi w ogóle da się jakoś przewidzieć czy po duphastonie ciaza nie poleci ? Dodam ze to moja pierwsza wyczekana 💕. Dziekuje Wam za odpowiedzi !

reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny
Jeśli beta rośnie bardzo a nagle spadł mi progesteron ( 3.08 miałam 14.6) a dzisiaj 11.3 czy jest to niepokojące czy przez to mogę poronic ? Byłam dzisiaj u lekarza , dostałam duphaston . Dodam iż jestem w 5,5 tyg ciąży . Ciaza bez zmian patologicznych oraz jajo nie jest puste . Powiedzcie mi w ogóle da się jakoś przewidzieć czy po duphastonie ciaza nie poleci ? Dodam ze to moja pierwsza wyczekana 💕. Dziekuje Wam za odpowiedzi !

Mogłabyś ale duphaston to sztuczny progesteron i on tę ciążę podtrzyma (jeśli przyczyną poronienia byłaby tylko niedomoga lutealna).
Progesteronu już nie badaj, poziom nie będzie większy przez duphaston bo to syntetyk, bierz leki i odpoczywaj :)
Duphaston to progresteron. Lekarz przepisał Ci ten lek abys ciążę utrzymała. Ja w każdej ciąży mam.probly z progresteeonem. Duphaston bralam przeważnie 3*1

Wynik nie jest przecież zły. Pamietaj, że progesteron wydzielany jest skokowo. Jeżeli ciąża jest zdrowa to się utrzyma. Czasami nawet Duphaston nie zatrzyma poronienia jeżeli z ciąża jest coś nie tak.

Brałam od 10 tygodnia 3x dziennie po 2 tabletki duphastonu i 3x po 1 tabletce nospy a i tak poroniłam w 15 tygodniu ciąży. Jak ma być dobrze to będzie. Nie czytaj nic na internecie to nie oszalejesz :)

reklama
Dziewczyny

Mogłabyś ale duphaston to sztuczny progesteron i on tę ciążę podtrzyma (jeśli przyczyną poronienia byłaby tylko niedomoga lutealna).
Progesteronu już nie badaj, poziom nie będzie większy przez duphaston bo to syntetyk, bierz leki i odpoczywaj :)

Rozwiązanie
Do góry