reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gula po szczepieniu na gruźlicę a basen

Witam moja córeczka po pierwszym szczepieniu wykonywanym w pierwszej dobie życia nie dość że miała problem z rączką w którą wbili szczepienie (udało się naprawić to u osteopaty) to do dziś ma wielką brzydką grudkę/gulę w miejscu szczepienia. Pani doktor powiedziała że do roku może się taka kulka utrzymywać i że gdyby pękła to wycierać tylko suchym gazikiem ale w sumie zapomniałam zapytać czy można z tym jechać na basen z maluchem a nie mogę jej zapytać bo miała zawał i przez 2 tygodnie nie ma już żadnego pediatry w naszej przychodni 😖 czy któraś z was wie może czy można z tym iść na basen czy może można to jakoś zabezpieczyć przed wodą?
Mój syn miał taką gulę prawie do roku i lekarz nie widział przeciwwskazań. Nie wiem jak u Was to wygląda ale u nas po kilku miesiącach od szczepionki to już nie wyglądało na takie które mogłoby w każdej chwili pęknąć i wtedy chodziliśmy, gdyby to był duży odczyn który wg Ciebie może pęknąć jak np zaczepisz palcem to bym nie poszła.

reklama
Mój syn miał taką gulę prawie do roku i lekarz nie widział przeciwwskazań. Nie wiem jak u Was to wygląda ale u nas po kilku miesiącach od szczepionki to już nie wyglądało na takie które mogłoby w każdej chwili pęknąć i wtedy chodziliśmy, gdyby to był duży odczyn który wg Ciebie może pęknąć jak np zaczepisz palcem to bym nie poszła.
Nie nie właśnie wygląda to na pewno lepiej niż np dwa miesiące temu i wygląda jakby w ogóle zamiast pęknąć to się po prostu kurczyła no zadzwonię jutro może będą mieli w końcu jakieś zastępstwo w przychodni i się upewnie ale dziękuję ślicznie za odpowiedź ❤️

Do góry