reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gula po szczepieniu na gruźlicę a basen

Srusia

Początkująca w BB
Witam moja córeczka po pierwszym szczepieniu wykonywanym w pierwszej dobie życia nie dość że miała problem z rączką w którą wbili szczepienie (udało się naprawić to u osteopaty) to do dziś ma wielką brzydką grudkę/gulę w miejscu szczepienia. Pani doktor powiedziała że do roku może się taka kulka utrzymywać i że gdyby pękła to wycierać tylko suchym gazikiem ale w sumie zapomniałam zapytać czy można z tym jechać na basen z maluchem a nie mogę jej zapytać bo miała zawał i przez 2 tygodnie nie ma już żadnego pediatry w naszej przychodni 😖 czy któraś z was wie może czy można z tym iść na basen czy może można to jakoś zabezpieczyć przed wodą?

reklama
Witam moja córeczka po pierwszym szczepieniu wykonywanym w pierwszej dobie życia nie dość że miała problem z rączką w którą wbili szczepienie (udało się naprawić to u osteopaty) to do dziś ma wielką brzydką grudkę/gulę w miejscu szczepienia. Pani doktor powiedziała że do roku może się taka kulka utrzymywać i że gdyby pękła to wycierać tylko suchym gazikiem ale w sumie zapomniałam zapytać czy można z tym jechać na basen z maluchem a nie mogę jej zapytać bo miała zawał i przez 2 tygodnie nie ma już żadnego pediatry w naszej przychodni 😖 czy któraś z was wie może czy można z tym iść na basen czy może można to jakoś zabezpieczyć przed wodą?
A nie mozesz do pielęgniarki podskoczyć popytać?
Generalnie skoro myjecie rękę normalnie to ja nie widzę przeszkód. Chyba, że zacznie się paprac.

Generalnie skoro rok wytrzymaliście bez basenu - to nie możecie tych dwoch tygodni poczekać na pediatrę?
Serio uznasz rady obcych osób za wiarygodne?

Nie zmarła ale jest na zwolnieniu lekarskim i zamiast kogoś załatwić to czekają na nią...

W sumie nie wiem czemu założyłam, że zmarła 🙈

Być może masz rację.

A jeśli dziecko by się rozchorowało, to też nie pójdzie do lekarza? Bo jej lekarz miał zawał?

No zgadzam się, ale wiesz ja mam dużo opcji, a może to jakaś dziura gdzieś na wsi. Ale to nawet gdzieś na świąteczną pomoc można jechać bo ta chyba musi działać - nawet jeżeli jest tam ten sam lekarz

Być może masz rację.

A jeśli dziecko by się rozchorowało, to też nie pójdzie do lekarza? Bo jej lekarz miał zawał?
Boże ale plujesz jadem 😂 moja pani doktor jest na zwolnieniu po zawale w tym czasie chore dzieci przyjmuje zwykły internista ale nie zna się na takich niemowlaczkach i w tym wypadku nie doradzi a co do twojej wcześniejszej odpowiedzi to nie, moja córka nie ma roku napisałam że do roku może mieć tą gulę ...

Boże ale plujesz jadem 😂 moja pani doktor jest na zwolnieniu po zawale w tym czasie chore dzieci przyjmuje zwykły internista ale nie zna się na takich niemowlaczkach i w tym wypadku nie doradzi a co do twojej wcześniejszej odpowiedzi to nie, moja córka nie ma roku napisałam że do roku może mieć tą gulę ...
No bez przesady, oczywiście, ze doradzi ;) dorośli też się szczepia na gruźlicę.

reklama
Do góry