Witam moja córeczka po pierwszym szczepieniu wykonywanym w pierwszej dobie życia nie dość że miała problem z rączką w którą wbili szczepienie (udało się naprawić to u osteopaty) to do dziś ma wielką brzydką grudkę/gulę w miejscu szczepienia. Pani doktor powiedziała że do roku może się taka kulka utrzymywać i że gdyby pękła to wycierać tylko suchym gazikiem ale w sumie zapomniałam zapytać czy można z tym jechać na basen z maluchem a nie mogę jej zapytać bo miała zawał i przez 2 tygodnie nie ma już żadnego pediatry w naszej przychodni czy któraś z was wie może czy można z tym iść na basen czy może można to jakoś zabezpieczyć przed wodą?
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
A nie mozesz do pielęgniarki podskoczyć popytać?Witam moja córeczka po pierwszym szczepieniu wykonywanym w pierwszej dobie życia nie dość że miała problem z rączką w którą wbili szczepienie (udało się naprawić to u osteopaty) to do dziś ma wielką brzydką grudkę/gulę w miejscu szczepienia. Pani doktor powiedziała że do roku może się taka kulka utrzymywać i że gdyby pękła to wycierać tylko suchym gazikiem ale w sumie zapomniałam zapytać czy można z tym jechać na basen z maluchem a nie mogę jej zapytać bo miała zawał i przez 2 tygodnie nie ma już żadnego pediatry w naszej przychodni czy któraś z was wie może czy można z tym iść na basen czy może można to jakoś zabezpieczyć przed wodą?
Generalnie skoro myjecie rękę normalnie to ja nie widzę przeszkód. Chyba, że zacznie się paprac.
olka11135
Generalnie skoro rok wytrzymaliście bez basenu - to nie możecie tych dwoch tygodni poczekać na pediatrę?
Serio uznasz rady obcych osób za wiarygodne?
Ja zrozumiałam, że pediatra 2 tygodnie temu zmarł i nadal nie ma nowego
Być może masz rację.Ja zrozumiałam, że pediatra 2 tygodnie temu zmarł i nadal nie ma nowego
A jeśli dziecko by się rozchorowało, to też nie pójdzie do lekarza? Bo jej lekarz miał zawał?
Nie zmarła ale jest na zwolnieniu lekarskim i zamiast kogoś załatwić to czekają na nią...Ja zrozumiałam, że pediatra 2 tygodnie temu zmarł i nadal nie ma nowego
olka11135
Nie zmarła ale jest na zwolnieniu lekarskim i zamiast kogoś załatwić to czekają na nią...
W sumie nie wiem czemu założyłam, że zmarła
Być może masz rację.
A jeśli dziecko by się rozchorowało, to też nie pójdzie do lekarza? Bo jej lekarz miał zawał?
No zgadzam się, ale wiesz ja mam dużo opcji, a może to jakaś dziura gdzieś na wsi. Ale to nawet gdzieś na świąteczną pomoc można jechać bo ta chyba musi działać - nawet jeżeli jest tam ten sam lekarz
Boże ale plujesz jadem moja pani doktor jest na zwolnieniu po zawale w tym czasie chore dzieci przyjmuje zwykły internista ale nie zna się na takich niemowlaczkach i w tym wypadku nie doradzi a co do twojej wcześniejszej odpowiedzi to nie, moja córka nie ma roku napisałam że do roku może mieć tą gulę ...Być może masz rację.
Lady Loka
No bez przesady, oczywiście, ze doradzi dorośli też się szczepia na gruźlicę.Boże ale plujesz jadem moja pani doktor jest na zwolnieniu po zawale w tym czasie chore dzieci przyjmuje zwykły internista ale nie zna się na takich niemowlaczkach i w tym wypadku nie doradzi a co do twojej wcześniejszej odpowiedzi to nie, moja córka nie ma roku napisałam że do roku może mieć tą gulę ...
reklama
No tak tak to niby powinien wiedzieć ale kurcze kiedyś jak miała biegunkę to nie potrafił stwierdzić czy się odwadnia bo u niemowląt to się inaczej sprawdzaNo bez przesady, oczywiście, ze doradzi dorośli też się szczepia na gruźlicę.
Podziel się: