reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grzybica

Aleksaaaandra

Fanka BB :)
Witajcie.
Mam taki problem. Prawdo podobnie zarazilam sie grzybica skorna odzwierzecia . Podejrzewam, że moge być w ciazy ale do miesiaczki brakuje jeszcze 6 dni. Czy ktoras z was przechodzila i poleca jakis preparat ktory jest bezpieczny a jednak skuteczny.Narazie smaruje sie sie kremem clotrimazolum . dermatolog dopiero za tydzien

reklama
Rozwiązanie
To fakt i ma odwrót.. Jesli leki na grzybicę zaogniają zmiany, można przypuszczać, że to nie to. Takim domowym sposobem.
Ja właśnie tak zaczynałam leczenie- od kremów na grzybicę i było z 10 razy gorzej, aż moja lekarka się za głowę złapała, jak zobaczyła, co zrobiły mi te wszystkie specyfiki..
Ale autorka pisze, że nie swedza te zmiany, więc to pewnie grzybica.
Grzybica często jest właśnie mylona z azs. Lekarze przepisują sterydy, które pomagają tylko na chwilę. Gdy lekarz pobierze zeskrobiny to będzie wiadomo co to.
Mam zwierzęta, ktore właśnie to miały. Oczywiście diagnoza od rodzinnego po konsultacjo telefonicznej. Na bokach piersi, pod pachami, w pachwinach i rekach. Ta wieksza plamke ma tylko jedna a reszta sa takie małe

Załączniki

• 20200531_201320.jpg
    20200531_201320.jpg
    160,6 KB · Wyświetleń: 2 277
  • received_1220095248321416.jpeg
    received_1220095248321416.jpeg
    101,3 KB · Wyświetleń: 950
  • received_384311232527771.jpeg
    received_384311232527771.jpeg
    74,2 KB · Wyświetleń: 1 946
Rzeczywiście tak to wygląda. Musisz czekać na wizytę u lekarza bo tutaj będą potrzebne odpowiednie leki na odpowiedniego grzyba.

Hmmm.. Moje zmiany AZS wyglądają podobnie.. Tylko są bardziej "suche".
Poczekaj na wizytę, a gdyby przepisane preparaty bardziej zaognialy niż pomagaly- proponuje dermatologa i ewentualne konsultacje nt AZS.

reklama
Hmmm.. Moje zmiany AZS wyglądają podobnie.. Tylko są bardziej "suche".
Poczekaj na wizytę, a gdyby przepisane preparaty bardziej zaognialy niż pomagaly- proponuje dermatologa i ewentualne konsultacje nt AZS.
Grzybica często jest właśnie mylona z azs. Lekarze przepisują sterydy, które pomagają tylko na chwilę. Gdy lekarz pobierze zeskrobiny to będzie wiadomo co to.

reklama
Ta wieksza plamka faktycznie jak grzybica wyglada, ale te mniejsze bardziej jak pokrzywka - uczulenie. To wszystko razem wyszło czy najpierw ta duza? Clotrimazolum może wywoływać pokrzywke wlasnie w przypadku alergii na któryś ze składników kremu.

Do góry