reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry, zabawy, zabawki ... czyli jak i czym najchetniej bawia sie nasze malenstwa.

Ipanema dobre to z zabawkami, po co kolorowe plastiki jak fajniejsze sa rolki papieru toaletowego. Zdjecia przesliczne, maluszek uroczy, hmm przepraszam juz nie maluszek, tylko maly facio.

reklama
co prawda to nie ten wątek.ale...
wykombinowałam prezent dla Piotrka na Gwiazdkę. młody jest zafascynowany reklamami lalek w TV, więc wymyśliłam, że dostanie lalkę ;-):cool2: już zamówiłam u kuzyna łysego bobasa :tak:

Ty Leyna lalke, a ja sie zastananwiam czy Sarze auta zdalnie sterowanego nie kupic :-D:-D:-D bo ona uwielbia sie bawic samochodami :-) A ma jedna zabawke zdalnie sterowana z litlle tikes i super nia kieruje :-)

Ipanema, wieza "toaletowa" swietna :-D Sara tez lubi takie "zabawki" :-);-)

a dziekujemy ciociom za pochwaly;-))

Leyna, sandra - najnowsze badania pokazaly, ze dzieci ktore bawia sie zabawkami nie tylko przeznaczonymi do ich plci, lepiej sie rozwiaja;-)
Mateusz ma moja lalke barbi, jak narazie uzywa ja do walenia o puste metalowe pudelko. Coz ...

Ja nie wiem co temu mojemu dziecku kupic pod choinke.
Teraz na topie jest chodzenie po calym mieszkaniu z pustymi 5litrowymi butelkami po wodzie... no i czym ja mam go zaskoczyc??

u mnie jeszcze większy problem;-) całe mnóstwo zabawek po Wojtku, klocki, samochodziki, puzzle, książeczki... jak ktoś mnie pyta co Ali kupić to jakoś już nie mam pomysła, dlatego np. dostanie swoje osobiste sanki:-p i zegar edukacyjny, bo tylko tiktak i tiktakw kółko powtarza....

A ja tez mam znowu problem wlasnie z prezentem, bo moja mama wymyslila, ze moze kupic by tak Sarze wozek dla lalek i lalke :-pA jak kupie jej np. na mikolaja zdalnie sterowane auto to juz nie bede wiedziala co kupic jej pod choinke :-p
Tata tez mysli nad prezentem dla malej, bo mu podkupilam prezent - sanki ;-):-)

Co do świątecznym prezentów to ja pomysłu nie mam:no: Cały dom jest zagracony Wiktorii rzeczami. No a ona tymi zabawkami bawić się nie chce. Wiem że tesciowa kupiła już dla niej konia na biegunach, który gra czy śpiewa, nie wiem w sumie:confused: moja mama chce klocki. No a ja to chyba kupie jej ciuchy.
No a mnie wczoraj olśniło, że na balkonie mam Wiki dmuchany basen, jeszcze z lata. Wiec zanim mała wróciła ze żłoba, to jej go umyłam i położyłam na dywan. Wiktoria była nim tak oczarowana, że nawet jeść po powrocie nie chciała. Do wieczora w nim urzędowała:-D

my ostatnio jak byliśmy w smyku, zauważyliśmy że juleczce bardzo spodobał się konik na biegunach... jak na niego weszła, tak zsadzić się nie dała:-D:-D podejrzewam,że to chwilowe zauroczenie (jak z większością zabawek) ale mimo wszystko- kupimy jej go na gwiazdkę lub podpowiemy rodzicom. bardzo podobał jej się tez wózek z lalą- więc to drugi pomysł na prezent.

sandra
- julkę też "pociągają" męskie zabawki....jakiś czas temu, będąc w sklepie z zabawkami, mający tyle kolorowych rzeczy do wyboru, mała rzuciła się na... zdalnie sterowany czołg:-p:-p

reklama
My juz zdecydowalismy (znaczy ja zdecydowalam) ze pod choinke Jagoda dostanie jakas fajna lale z zestawem typu butelka, smoczek itd, koniecznie na tyle miekka zeby mogla z nia spac, bo teraz ma plastikowa i wszedzie z nia lazi, spac tez z nia chce, a ona strasznie twarda jest. Niecaly tydzien temu nauczyla sie lale ukladac do snu, wsadza pod koldre i przykrywa, jak idziemy sie kapac to lala tez jest kapana i glowke ma myta... Po prostu lalk jest najlepszym przyjacielem, wiec nie ma co sie zastanawiac. A co do mikolajek to kupimy jakis drobiazg, jeszcze nie wiem co, ale nie bedziemy zanadto z pieniazkow wyskakiwac - nie mamy ich za duzo.

Do góry