reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry, zabawy, zabawki ... czyli jak i czym najchetniej bawia sie nasze malenstwa.

Dziewczyny, moja tez musi mieć zajęte ręce. Jesli ma wolne to poprostu odpycha mi łyżkę. Wogóle to ma jakiś wstręt do jedzenia bo 1 łyzka czegokolwiek jest na siłe a potem juz jak jej podejdzie to dziamie. Najchetniej je siedząc na blacie w kuchni, w krzesełku nie chce mi się jej karmić:-)))

reklama
u nas o dziwo, mala siedzi podczas karmienie w krzeselku i nawet da sie zapiac, sama wklada raczki w szelki:tak: no i oczywiscie gazeta podczas posilku to podstawa, razem czytamy poranne wiadomosci:-D

moja Alka teraz połowę posiłku siedzi grzecznie, a jak pierwszy głód zaspokoi to zaczyna wyłazić, teściowa np. karmi ją w kojcu, tzn. Ala siedzi w kojcu a teściowa obok:-)

Michasia bardzo lubi gazety z dziecmi i ksiazeczki i dm sobie glowe sciac,ze nw roczek wybierze ksiazeczke!!!!!!:-D
Dzis przyslali mi jakas gazete "dziecieca"heee i mala jak ja dorwala :szok:dzidzi didid jakos zaczela gadac a ja na to "TAK KOCHANIE DZICIA JEST"a Misia"AJA dzi"o matko co to dziecie gada pomyslalam:-D
pochwalili mnie w domu ,ze ladnie ucze dziecko mowic tylko czemu tak sepleni heeee pytaja.
NIe wiem po swojemu gada fajnie to brzmi ale jak chce cos to ladnie mowi DAdada mamama neeeeeeee:no:

Misia uwielbia muzyke i dyludylu robi jak cos slyszy a najbardziej to lubi ksiazeczki i noge na noge pancia zalozy i tyle slodka jest wtedy:-D

reklama
Dziewczyny, a czy Wasze dzieci tez sie musza bawic czyms przy jedzeniu?
Bo moja mala cholernica tak sie nauczyla, ze bez zabawy lyzka, gazeta albo czymkolwiek nie zje posilku. No chyba, ze jest strasznie glodna to wtedy wszystko jej jedno czy ma cos w lapach czy nie :-D
U nas to Alka się nie da zabawić byle czym, jak jej jakaś "zabawka"(czyt. pudełko, butelka, słoik, książeczka itp.) nie pasuje tzn. znudzi się, to zabawianie nią nic nie da:no: -nie ruszy jedzenia. Już mi się pomysły kończą, dlatego kupuję jej stolik edukacyjny może ją na troche zabawi:confused::errr::no2:

Do góry