reklama
Gry edukacyjne w nauce języka to na prawdę super sprawa. My korzystamy z wersji komputerowej w towarzystwie Bolka i Lolka. Fajnie, że nasza pociecha nie tylko uczy się ze słuchu, ale także rejestruje obrazy co ułatwia naukę pisania obcych wyrazów. Ponadto czas spędzony przed komputerem (max. 20 minut) nie idzie na marne, a Osio jest zadowolony, bo jak koledzy 'grał w grę
M
monika19
Gość
W empiku chyba sprzedają takie programy na komputer, przynajmniej widziałam coś takowego dla młodszych jak ostatnio byłam.
mamaGabisi
Fanka BB :)
U nas zwykle ogranicza sie w domu do odrabiania prac domowych Ale też nazywamy sobie jakieś rzeczy, których aktualnie używamy, np. zakladamy płaszcz - coat - give me my coat please...
Bajki po angielsku są super chociażby po to, żeby pozwolić osłuchać się z językiem a to już podobno duużo daje.. Ja mam córkę 6 lat i prowadzę ją na angielski do szkoły w Łodzi: Link do: Baby English Center - Nauka angielskiego dla dzieci Łódź Angielski dla dzieci przez zabawę. Uczymy mówienia pełnymi zdaniami. Bezpłatne lekcje pokazowe przez cały rok! Angielski dla przedszkolaka i starszaka. | Angielski dla dzieci przez zabawę. Uczymy mówienia pełnymi zdaniami. Bezpłatne lekcje pokazowe przez cały rok! Angielski dla przedszkolaka i starszaka. - ale jak patrzę na takie maleńkie dzieci, które mamy przyprowadzają do takiej szkoły językowej to mam wąptpliwości czy to coś może dać...
Zabawki edukacyjne to dobre rozwiązanie, jeśli chce się otoczyć dziecko obecnością języka obcego. Zdecydowanie ułatwi to naukę w późniejszym okresie. Jak podrośnie można rozważyć zapisanie go do szkoły językowej, takiej jak Link do: Angielski Poznań, Kursy angielskiego, Szkoły językowe Poznań - KONTAKT , żeby szlifować swoje umiejętności.
Gry edukacyjne uczące języka angielskiego to świetna opcja dla najmłodszych dzieci. Moja córka od jakiegoś czasu korzysta z platformy interaktywnej, gdzie znajdują się ciekawe gry jak i quizy sprawdzające wiedzę. Myślę, że warto przeczytać ten artykuł Link do: Nowoczesne nauczanie najmłodszych , gdzie wszystko zostało dokładnie opisane. Jeśli chodzi o moją córkę to zdecydowanie ułatwia to codzienną naukę. Dziecko uczy się przez zabawę i w ten sposób nawet nie zauważa, że przyswaja wiedzę
reklama
teraz znajomość języków jest ważna. Także granie w jakieś gry jest moim zdaniem wskazane. No ale trzeba też pilnować, żeby dzieci za długo nie siedziały przy komputerze. Trzeba zachować taką równowagę pomiędzy czasem spędzonym w domu przed urządzeniami elektronicznymi a czasem spędzonym na zewnątrz
Podziel się: