reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Odnośnie ząbków - tez znam ten koszmar - różowa szczoteczka i odruchy wymiotne, więc zmieniłam szczoteczkę na taką fajną mięciutką, dziecięcą, paste polecam Dentica zieloną do wrazliwych zębów lub Chamosal Tołpy, a na te dziąsła dentystka kazała mi płukać po każdym myciu szałwią - rewelacja :) tak fajnie chłodzi i dezynfekuje.

nie wiem tylko co z Materną - chce mi sie po niej wymiotować, więc odstawiłam, ale cos trzeba brać, może Elevit Pronatal, brałyście to może?? mi kumpele to polecają.

aha, na te bóle w nogach, skurcze, żyły itp mi lekarz zalecił zwiększyć dawkę wit. c w pożywieniu i nie polecał lodów - bardzo zapychaja i podrażniają kapilary czy coś takiego, to takie drobne żyłki.

buźka i pozdrówka 3majcie się ciepło ;)

reklama
Ja od 10 tygodnia wcinam Prenatal. Poniewaz bylo mi po tych tabletkach niedobrze (ale w sumie wtedy jeszcze mialam mdlosci), to nauczylam sie je brac przed samym snem, i caly czas tak zazywam. A na skurcze, ale brzuchowe wcinam Aspargin, to mieszanka magnezu i czegos tam :) Tylko mam zazywac to 3 razy na dzien, a ja wiecznie zapominam i jem praktycznie tylko wieczorem. :mad: Pogoda sie schrzanila i powrocil mi bol krzyza. Jedynym plusem tych upalow bylo zero bolu :( Widocznie ma to zwiazek ze zmianami pogody.

Czesc Dziewczynki!

Patricia tak sie ciesze ze nareszcie jakies wsparcie. Choc zyczliwe slowo. To juz bardzo duzo! Walcz o przeniesienie do szpitala dla ludzi bo ten o ktorym piszesz taki sie wydaje! Trzymam mocno kciuki.

Biedna aqamarkam z tym zabkiem. Ja mam na szczescie swiety spokoj z zabkami ale mialam dwa lata temu wyrywane 2 osemki bo sie strasznie ropychaly i zagrazaly innym zebom. No i po obu mialam such zebodol. Co za koszmar. Bol taki ze wytrzymac sie nie da! Nie bralam na to antybiotyku (choc ten o ktroym pisze aOla faktycznie nadaje sie dla ciezarowek) za to chodzilam co dzinnie potem coraz rzadziej na "opatrunek". Lekarz w ten dol po zebie wpychal mi jakies tabletki a w domu kazal solcocerylem czy czyms takim zaoychac dolek. I pomoglo. No i bardzo mocne przeciwbolowe, ale to chyba teraz odpada....

Gonia a Twoj gin co Ci mowi o tych witaminach? Ja slyszalam ze te ktore maja zelazo powoduja mdlosci. Znajdz wiec moze takie bez (chyba ze zelazo Ci akurat potrzebne). A najlepiej zapytaj gina. Ja do tej pory nie musialam brac witaminek ale pani dr powiedziala zeby za tydzien zaczac feminatal. Mam nadzieje ze mi nie bedzie niedobrze po nim....

A z tymi mdlosciami przy myciu zebow to mnie zaskoczylyscie! Myslalam ze to tylko ja mam cos nie pokolei w glowie i sobei wmawaim - no bo wlasnie przy mysciu zebow jest mi czasem niedobrze....ech.....widac nie jestem az taka nienormalna...;)

Bylam dzisiaj u pani ginekolog i dostalam zowlnienie do 1 sierpnia wlacznie. Nic mi nie jest ale taki odpoczynkowy. Przyda sie a co tam!:)

Pani dr dala mi posluchac serduszka mojego babelka! Strasznie zasuwalo szybko. No i kazala zdjac kolczyka z pepka! Wiec od razu to zrobilam. A pepek robi sie coraz widoczniejszy. Ciesze sie ze aOla mnie rozumie z tym przerazeniem wychodzacym pepkiem...;) aOla moze Twoj pepuszek bedzie posluszniejszy....Moj wylazi...ajjjj....koniec swiata.......

Czes dziewczynki i malenstwa..:)

ja dzisiaj nie bede sie rozpisywala :)..tylko wpadlam sie porzegnac..:)..bo juz wyruszam na dzialeczka..papa..i trzymajcie sie laseczki do przyszlego tygodnia..mmmuuaa..caluje mocno

Pamciaw, super ze idziesz sobie na zwolnienie. Nie ma sobie co zalowac. Ja teraz nie bardzo moge, ale chce sie do konca sierpnia z obowiazkami swoimi uporac i od wrzesnia mam zamiar siedziec w domu. Mam nadzieje, ze mi sie to uda. W tym roku nie biore zadnego urlopu (oszczedzam na "po macierzynskim"), a we wrzesniu moze choc troche jeszcze odetchne, kiedy bedzie wzglednie cieplo.
Mdlosci moze sa i od zelaza, ale chyba wszystkie preparaty dla kobiet w ciazy maja w skladzie zelazo ::) ::) ::) Ja zreszta nie wiem. Mam swoj sposob na te dolegliwosci i jest ok. Jutro ide do dentysty ::) Troche sie boje :)

Dziewuszki, z tego co mi gin tłumaczył, to faktycznie mdłości może powodować żelazo i Materna ma go chyba najmniej, a do tego jest najbogatsza w skład. Tak czy inaczej ja łykam tabletki przed samym snem i nawet jak mi niedobrze to tego po prostu nie czuję, bo śpię! :D

no dobra, spróbuje opatentować sposób przed snem :)

didi - miłego leniuchowania, dotleniaj się na maksa, ja tez postaram się o jakiś barzdiej tlenowy weekend ;)

Pamciaw - czy ty nie masz czasem za dobrze?? >:D aż ci zazdroszcze

Ciesze sie ze sobie poodpoczywam. Moge miec problem z pisaniem postow z domu, ale czytac Was bede. Mam teraz taki luzniejszy okres i chyba ostatni to dzwonek na odpoczynek. Tak jak Magi nie chce brac urlopu bo oszczedzam na pozniej. Mam tylko tegoroczny.....Pisze tylko bo moje kolezanki z pracy nagromadzily sobie przed macierzynskim z poprzednich lat. ale ja nigdy urlopu nie oszczedzalam i nawet jak bylam chora ze dwa razy wzielam urlop. czas zaczac oszczedzac!

a z tym zelazem w preparatach to chyba tak jest ze jest w kazdym, mdlosci sa od niego to wiem na pewno. Wlasnie sobie dzisiaj kupilam ten feminatal o mi pani gin kazala.....ma tego zelaza od cholery.....oprocz dawki jest napisane ile % zapotrzebowania dziennego zalatwia. No wiec wynika z tego ze na zelazo az 200% ja nie wiem czy to takie super ze skoro norma jest jakas to mi ten preparat 200% jej zaspokaja, no ale producent zna sie na pewno lepiej ode mnie...juz sie boje mdlosci, ale bede go brala przed snem-dobry patent.

pamciaw leniuchu obrzydły ;D to ja tu zapieprzam 10 h/dobę, ale tez juz niedługo, no i za 2 tyg. na urlop w Bieszczady, mam nadzieję ze dojadę, to prawie przeszło 800 kilasów, ale będe robić pajacyki co 50 km :D

byłam dzisiaj w 5-ciu aptekach i się wkułam, bo nigdzie nie ma tego Elevitu, a już się na niego nastawiłam po przeczytaniu forum o witaminkach na ogólnym i po radach kolesiówy z pracy, muszę zamówić i dopiero pojutrze bedzie

apaetyt mam ogromniasty, wczoraj wtrząchnełam 3/4 arbuza i potem sama wyglądałam jak taki arbuz ;) ale zażeram się głównie owocami, niestety na konkrety nie mam melodii, ewentualnie kefirek, twarożek itp cos lekkiego, do pracy robie też tzw mieszanki zdrowia ;) - orzeszki, migdały, pestki dyni, słonecznika, figi i daktyle, i jak czuję że poziom cukru coś nierówny to wcinam, tylko tego Hippa odstawiłam bo niedobry, blleee

pozdrówka słodziaczkowe, ja tu jeszcze kwitnę w pracy, mam nadzieję, że mąż zrobi coś dobrego dzisiaj na kolacyjkę, i wiecie co, fajnie byc w ciaży, można być ksieżniczką na ziarnku z grochu, hihihi, buźka

reklama
Gonia no wlasnie super byc w ciazy! Mialam problem z pozwalaniem sobie na bycie ksiezniczka ale coraz mi z tym fajniej......leniuch przebrzydly - tak jak piszesz....;)

Ja tez malo jem konkretow. opycham sie owocami...ale lepiej owocami niz slodyczami.....tak sie pocieszam. Jak bylam z mama nad jeziorem w zeszlym tygodniu to jadlam jak czlowiek bo mi szykowala pysznosci. Ale mnie to dziwi bo zawsze bylam bardzo zarloczna a teraz kompletnie nie jestem.....

Jeszcze chwile popracuje i spadam tez!

papa

Do góry