reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy chustują :)

natibaby.pl lub lennylamb.com - nowe chusty

Ale jak pisałam, najlepiej kupić używkę, oferty znajdziesz na allegro lub na chusty.info - forum, które wymaga rejestracji

Porównaj sobie ceny nowych i używanych, uważam że ok. 100 zł za używkę to maks, jaki bym dała, moja na allegro kosztowała mnie 100 zł z przesyłką, Betiks chyba też za stówkę kupiła z odbiorem osobistym, o ile się nie mylę.

Lennylamb na swojej stronie ma też wypożyczalnię chust, koszt wypożyczenia + przesyłka. Ale możesz się zorientować czy nie ma wypożyczalni w Twoich okolicach, bo np. w Poznaniu można wypożyczyć za darmo na 2 tygodnie, tylko kaucja zwrotna 50 zł.

W góry w sam raz i na plaże też, bo wózek mało przydatny po takich ilościach piachu jak nad morzem ;-) Ale zanim lato, to rewelka na śnieg :-)

reklama
A jakieś kursy/ szkolenia ? Wiem że Wy chyba uczęszczałyście. Ja niestety mieszkam w malutkim mieście :dry: czyli najlepsza używana tkana?

Fiolka można nosić do 2-3 lat albo i dłużej jak dasz radę bo głownie to o to chodzi czy udźwigniesz swojego słodkiego malca :happy2: Trzeba też wsiąść pod uwagę fakt że jak już się dobrze wczuje w chodzenie czyli jak będzie miał np.16 m-cy to nie będzie chciał być noszony tak często jak teraz. Ale chusta jest niezastąpiona w takich sytuacjach kiedy idziesz z takim ponad roczniakiem na spacer ( bez wózka ) i On ochoczo w jedną stronę dreptał a w drugą już nie bardzo, wtedy go zawijasz w chustę i wracasz do domu. Poza tym chustę można też wykorzystać np. jako hamak - polecam.
Mój Starszak jak zaczął przebierać nogami to się wypiął na chustę a miał wtedy 1 rok i 3 miesiące ....

I tak jak Viv pisze na plaże czy w góry super sprawa , tylko w góry nie że będzie dziecię tam siedziało 6h :happy2:
Ogólnie polecam Nati , na allegro można też fajne wyhaczyć chociaż teraz są nati po 120zł w górę.. popatrz na chusty.info albo kup samoróbki one wtedy kosztuja ok.60zł no ale musisz się z tym liczyć że mogą Ci się rozciągnać no i sprzedawca nie bierze odpowiedzialności że Ci np.się rozedrze chusta na pupie dziecka a te firmowe czyli nati ,lennylamb,girasol , didymos i inne mają certyfikaty jakości . Poczytaj sobie http://dziecisawazne.pl/nie-wszystko-zloto-co-sie-swieci-czyli-o-jakosci-chust-i-nosidel/?dest=menu

Ostatnia edycja:
Ja chyba nie mam wyjścia. Dziś Wiki spał przy piersi na rękach. Potem dostał napadu musiałam go ścisnąć tak aby był unieruchomiony i bujać :zawstydzona/y: i tak spał na mnie.
A dzieciaczki Wasze śpią w chustach?

Fiolka moja Maryśka ostatnio mało spała za dnia, dziś z rana była markotna, zachustowałam ją o 11:45, poległa od razu i spała do 14:30, zrobiła ze mną obiad, nawet razem tłukłyśmy kotlety i się nie przebudziła :-p
Każdy spacer chustowy też na razie przespała. Generalnie zasypia od razu po włożeniu i co najmniej godzinę śpi.
Teraz ma okres noszenia na rękach, więc dla mnie to genialne rozwiązanie :cool2:

Nie macie obaw że się tak nauczy i nie będzie chciała w łóżeczku?
A jak jest z taką z kółkiem lub elastyczną wydają się łatwiejsze?

Ostatnia edycja:
Elastyczną się wiąże do 3-4 miesiąca życia dziecka , kółkową bodajże jak dziecko siedzi ale głowy nie dam sobie uciąć bo nie miałam z nią styczności.

A czy nie mam obaw że nie będzie chciała w łóżku? Nie :happy2: Bo podczas noszenia się przytulamy lub niektórzy śpią :-D:cool2: Starszak był noszony prawie rok i nie przyzwyczaił się "do rąk". Nie było w ogóle problemu. Zresztą przecież nie nosi się w chuście cały dzień tylko ewentualnie kilka godzin. Moje dziecię zazwyczaj zanim zdążę je dobrze zachustować to już śpi i potrafi tak nawet 3 h w chuście przekimać :-) Także Fiolka nie ma się co zastanawiać - kupuj ...:-)

Chusty elastyczne przeznaczone są dla noworodków - utrzynują ciężar do 12 kg takie coś znalazłam

reklama
Kurcze chyba nie mam wyjścia. Mały dziś cały dzień maruda w sumie nie spał prawie wcale. A D. ręce odpadały od noszenia go. Teraz tylko jakąś znaleźć w dobrej cenie:sorry2:

Do góry