reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Kochana ja dzisiaj byłam na izbie przyjęć znów, bo do plamienia doszły silniejsze skurcze. I też usłyszałam, że serduszko jest, ale bije za wolno. Nie tracę nadziei, lekarka powiedziała, że ciąża jest żywa, czekamy na rozkręcenie serduszka, bo może trafiliśmy na moment, kiedy dopiero co zaczęło bić. Trzymam kciuki! Ja idę 5 maja na kolejne usg, bo nie wytrzymałabym tygodnia a co dopiero dwóch…
Trzymam kciuki by się rozkręciło ❤️

reklama
A który masz tydzień ?
Mi drugi lekarz powiedział , że nie można teraz sugerować się czy wolno czy szybko bije serce bo ono potrzebuje czasu na rozwój. Z USG powiedział , ze ciąża jest na ten moment prawidłowa więc się uspokoiłam
Ciąża jest prawidłowa i tego się trzymamy ❤️

Mi na pierwszej wizycie i usg (6+1) w ogóle nie mierzyła na ile serducho bije, bo mówiła że to za wcześnie. Tak samo na założenie karty ciąży. Dopiero 10.05 mam długą wizytę zaplanowaną, na którą mam mieć ze sobą wyniki badań i wtedy więcej się dowiem. Na razie tylko, że kropka jest i serce bije, bez żadnego skupiania się czy bije szybko/wolno czy jak, więc dziewczyny nie martwcie się na zapas, bo to nie pomaga tym maleństwom 🩷

Ostatnia edycja:
Mi na pierwszej wizycie i usg (6+1) w ogóle nie mierzyła na ile serducho bije, bo mówiła że to za wcześnie. Tak samo na założenie karty ciąży. Dopiero 10.05 mam długą wizytę zaplanowaną, na którą mam mieć ze sobą wyniki badań i wtedy więcej się dowiem. Na razie tylko, że kropka jest i serce bije, bez żadnego skupiania się czy bije szybko/wolno czy jak, więc dziewczyny nie martwcie się na zapas, bo to nie pomaga tym maleństwom <3
No właśnie od drugiego lekarza usłyszałam to samo , i dwa lata temu lekarz przy córce też nie sprawdzał na pierwszej wizycie 6+0 . Teraz już jestem spokojna i czekam na następną wizytę 💖

Najgorsze jest to że u lekarzy tych samych specjalizacji możesz usłyszeć dosłownie dwie przeciwne wersje tego co się aktualnie dzieje :(
Trzymam kciuki za ❤️ najmocniej jak się da ☺️

Ja właśnie wróciłam od innego lekarza i to samo mi powiedział . Nie rozumiem dlaczego doktorka dzisiaj mi powiedziała , że serce bije za wolno i będziemy próbować podratować ciążę , nie ukrywam że pojawiła się u mnie panika
No właśnie to miałam Ci pisać po tej swojej wizycie. Może jakoś niefortunnie dobrała słowa, chociaż te o „podratowaniu”… 😳 Na tym etapie serduszko ledwo co ruszyło, więc potrzebuje czasu, żeby się rozkręcić. Ja jestem wdzięczna tej lekarce, że od razu mi to powiedziała i żebym nie wrzucała w internet i nie czytała, bo pewnie wyjdzie, że za wolno i będę się niepotrzebnie denerwować.
Mam nadzieję, że za 2 tygodnie u nas obu będzie już biło jak szalone ❤️

No właśnie to miałam Ci pisać po tej swojej wizycie. Może jakoś niefortunnie dobrała słowa, chociaż te o „podratowaniu”… 😳 Na tym etapie serduszko ledwo co ruszyło, więc potrzebuje czasu, żeby się rozkręcić. Ja jestem wdzięczna tej lekarce, że od razu mi to powiedziała i żebym nie wrzucała w internet i nie czytała, bo pewnie wyjdzie, że za wolno i będę się niepotrzebnie denerwować.
Mam nadzieję, że za 2 tygodnie u nas obu będzie już biło jak szalone ❤️
Dziękuję za te słowa 💖 fajnie mieć oparcie w Was 💖 tak za 2 tyg u nas obu serduszko będzie szybko biło , teraz tylko spokoj dla maluszka 💖

reklama
Do góry