Roma_ntiko
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Było małe opóźnienie ale już jestem po. Jest wszystko w porządku@MamaR dawaj wieści z wizyty, a nie gacie zakładasz![]()
Już już!@penguinlicious ciebie to też tyczy, żadnego czekania na ubieranie
Ja w poprzedniej ciąży miałam na jajniku torbiel 5 cm…gin powiedział mi, że w trakcie ciąży się wchłonie i rzeczywiście tak się stało.U mnie niestety chyba super scenariusza nie będzie kolejny raz.Najpierw niby pusty pęcherzyk i po minucie ogladania go z każdej strony moja Pani lekarz dostrzegła mini zarodek i coś tam miga czyli serduszko powinno bić. Według bety serduszko gdzieś 5-6 dni temu bić zaczęło. Już 2 lata temu miałam podobnie, malutki zarodek i ledwo migające serduszko które dzielnie biło kolejne ponad 2 tygodnie mimo ze zarodek się nic nie powiększyłJutro idę zrobić betę. Nie chcę się zadręczać ale obawiam się że marzenie jednak się może nie spełnić
Okazało się że na jajniku mam 3 cm torbiel, ale narazie to ma mnie nie martwić powiedziała mi moja ginekolog.
Wspaniałe wieściJuż już!Właśnie wracam. Mamy 1,3mm człowieka z bijącym serduszkiem
Na razie FHR 96, ale pani doktor powiedziała, że na tym etapie (dzisiaj 5+6) tak może być, że jest poniżej 100 i żeby się tym nie denerwować.
Kolejne USG 15.05.
Ja właśnie wróciłam od innego lekarza i to samo mi powiedział . Nie rozumiem dlaczego doktorka dzisiaj mi powiedziała , że serce bije za wolno i będziemy próbować podratować ciążę , nie ukrywam że pojawiła się u mnie panikaJuż już!Właśnie wracam. Mamy 1,3mm człowieka z bijącym serduszkiem
Na razie FHR 96, ale pani doktor powiedziała, że na tym etapie (dzisiaj 5+6) tak może być, że jest poniżej 100 i żeby się tym nie denerwować.
Kolejne USG 15.05.
Kochana ja dzisiaj byłam na izbie przyjęć znów, bo do plamienia doszły silniejsze skurcze. I też usłyszałam, że serduszko jest, ale bije za wolno. Nie tracę nadziei, lekarka powiedziała, że ciąża jest żywa, czekamy na rozkręcenie serduszka, bo może trafiliśmy na moment, kiedy dopiero co zaczęło bić. Trzymam kciuki! Ja idę 5 maja na kolejne usg, bo nie wytrzymałabym tygodnia a co dopiero dwóch…Dziewczyny jestem po wizycie , dzisiaj 6 tyg , jest serduszko ale doktorka powiedziała że za wolno bije , ja z tego stresu nawet nie zapytałam ile , dała mi jakies tabletki dopochwowe i kazała przyjść za 2 tyg , nie założyła też karty ciąży , jestem już przerażona
Wg bety powyżej 10 000 powinno bić, a ja mam ponad 30 000 i dopiero co zaczęło migać… także tym bym się nie sugerowałaU mnie niestety chyba super scenariusza nie będzie kolejny raz.Najpierw niby pusty pęcherzyk i po minucie ogladania go z każdej strony moja Pani lekarz dostrzegła mini zarodek i coś tam miga czyli serduszko powinno bić. Według bety serduszko gdzieś 5-6 dni temu bić zaczęło. Już 2 lata temu miałam podobnie, malutki zarodek i ledwo migające serduszko które dzielnie biło kolejne ponad 2 tygodnie mimo ze zarodek się nic nie powiększyłJutro idę zrobić betę. Nie chcę się zadręczać ale obawiam się że marzenie jednak się może nie spełnić
Okazało się że na jajniku mam 3 cm torbiel, ale narazie to ma mnie nie martwić powiedziała mi moja ginekolog.
A który masz tydzień ?Kochana ja dzisiaj byłam na izbie przyjęć znów, bo do plamienia doszły silniejsze skurcze. I też usłyszałam, że serduszko jest, ale bije za wolno. Nie tracę nadziei, lekarka powiedziała, że ciąża jest żywa, czekamy na rozkręcenie serduszka, bo może trafiliśmy na moment, kiedy dopiero co zaczęło bić. Trzymam kciuki! Ja idę 5 maja na kolejne usg, bo nie wytrzymałabym tygodnia a co dopiero dwóch…
Z miesiączki 6+2, z pomiarów wyszło 6+0A który masz tydzień ?
Mi drugi lekarz powiedział , że nie można teraz sugerować się czy wolno czy szybko bije serce bo ono potrzebuje czasu na rozwój. Z USG powiedział , ze ciąża jest na ten moment prawidłowa więc się uspokoiłam