reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Ja dżinsy bez problemu narazie dopinam, ale w obcisłej elastycznej sukience dziś widziałam że mi dół brzucha odstaje 😆 Mam nadzieję że będę miała ten brzuszek szybciej niż w 1 ciąży. Wtedy do końca 5 miesiąca czekałam 🥹 A te początki to takie że nie wiadomo czy się przejadłam czy ciąża 🤣 Jak mi szybko nie wyskoczy to na to lato muszę ciuchy nowe kupić. Bo ja wszytko dopasowane noszę i właśnie jak wzdęty będzie pewnie wyglądał A nie jak ciąża 😅

reklama
To ja w poprzedniej też 10kg przytyłam, ale po mnie nie było widać takiego brzuszka, chyba że się specjalnie wyeksponowałam.
No ja jak weszłam w piątek na wagę to mi szczeka opadła, ile kg w 3 miesiące przybrałam.
No ja miałam sesję ciążową w ok 30tygodniu i ładny miałam brzuszek - w sukience pięknie wyglądał

Ja się mieszczę już tylko w 2 pary jeansów. Reszta jest ok, ale zaczynają dość mocno uciskać brzuch i ciężko wysiedzieć w nich w pracy 🙄

Niestety muszę się pożegnać, beta spadła do 70 (w piątek 93,40) prog 9. Jak przy pierwszym poronieniu tsh wyszło prawie 5, może to przyczyna (2miesiace temu miałam 2,2 nie wiem czemu tak skacze) Mam nadzieję, że szybko się zacznie oczyszczanie.
3mam za was wszystkie mooocno kciuki za nudne i donoszone ciąże 🤞
Bardzo mi przykro 😔 Trzymaj się dzielnie!! Mam nadzieję, że szybko będziesz mogła wrócić na mamusie.

Poprzednia ciąża przechodziłam w tych samych ciuchach co zawsze. Zobaczymy jak będzie tym razem. Patrząc na BMI to jestem otyła, i brzuszek ciążowy to taki średni był.
Ja mam taką koleżankę plus size że u niej praktycznie do porodu nie było widać że jest w ciąży 😆 Gdzies się to dziecko gubiło.
Niestety muszę się pożegnać, beta spadła do 70 (w piątek 93,40) prog 9. Jak przy pierwszym poronieniu tsh wyszło prawie 5, może to przyczyna (2miesiace temu miałam 2,2 nie wiem czemu tak skacze) Mam nadzieję, że szybko się zacznie oczyszczanie.
3mam za was wszystkie mooocno kciuki za nudne i donoszone ciąże 🤞
O nie 😢 Bardzo mi przykro 💔 Trzymaj się jakoś !

Mam fotę z synem z mega widocznym brzuszkiem ciążowym w chyba 13-14 tyg ciąży (takim nie ze dużym, tylko ze widać, że to ciążowy). Bardzo szybko mnie wywaliło, a to pierwsza ciąża była.
Wczoraj sobie zrobiłam fotę z takim sam brzuszkiem 😂😂😂😂 (bo tak mnie ten progesteron wzdyma)

Mam fotę z synem z mega widocznym brzuszkiem ciążowym w chyba 13-14 tyg ciąży (takim nie ze dużym, tylko ze widać, że to ciążowy). Bardzo szybko mnie wywaliło, a to pierwsza ciąża była.
Wczoraj sobie zrobiłam fotę z takim sam brzuszkiem 😂😂😂😂 (bo tak mnie ten progesteron wzdyma)
U mnie też już widoczny. Nie myślałam że progesteron tak działa a biorę luteinę 200 dwa razy dziennie 😆

reklama
Cześć wszystkim, mam na imię Mirela lat 38 w grudniu. Na razie bezdzietna lambadziara😅, na koncie biochem w styczniu.
Nieśmiało wchodzę, po trzech badaniach bety i mam zamiar zostać do grudnia ❤️
Beta z trzech pomiarów
22.04 10,59
25.04 65,65
28.04 282,64
Obecny przyrost niespełna 170%
Progesteron
25.04 23,74
28.04 22,09
Delikatny spadek... martwićsię?
Ostatnia miesiączka 29.03, termin niby 3.01, ale ja muszę w tym roku i już 🤣

Ginekolog umówiony na 6 maja, mam nadzieje, ze będzie już coś widać.
Chciałabym tu zostać, ze względu na dziewczyny z kwietniowych kresek.
1000135180.jpg

Do góry