reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Podobno jest jakiś dodatek wyrównawczy, jeżeli zostaje się przeniesionym na stanowisko z mniejszą pensja, ale jakoś nie miałam puki co potrzeby żeby się tym interesować.

reklama
Podobno jest jakiś dodatek wyrównawczy, jeżeli zostaje się przeniesionym na stanowisko z mniejszą pensja, ale jakoś nie miałam puki co potrzeby żeby się tym interesować.

Zacznijmy od tego, że w Polsce nie można przenieść ciężarnej na stanowisko z niższa pensja w ramach dostosowania jej odpowiednich warunków pracy. Pensja musi zostać zachowana taką jak była. Można też zwolnić z obowiązku świadczenia pracy i również pensja jest wtedy zachowana.

Dziewczyny a ja zaczęłam dzisiaj krwawić, niema tego jakoś dużo ale trochę na władcę było czerwonej krwi, poczekam jeszcze godzinę i jadę najwyżej na SOR bo nigdzie indziej się nie dostanę dzisiaj
Dobrze że pojechałaś , ja też miałam w poprzedniej ciąży krwiaka i skończyło się dobrze wszystko.

Dziewczyny czy Wy mieście się w swoje jeansy ? Bo moje są już mocno ciasne a to dopiero 5 tydzień 🫣 Albo muszę kupić większy rozmiar albo zacznę chodzić w luźnych sukienkach do pracy 😆

Dobrze że pojechałaś , ja też miałam w poprzedniej ciąży krwiaka i skończyło się dobrze wszystko.

Dziewczyny czy Wy mieście się w swoje jeansy ? Bo moje są już mocno ciasne a to dopiero 5 tydzień 🫣 Albo muszę kupić większy rozmiar albo zacznę chodzić w luźnych sukienkach do pracy 😆
Cały czas się i tak boję i leżę, teraz jest delikatne plamienie, ale jakby było coś nie tak to by serduszko nie biło, teraz najgorsze ponad tydzień do wizyty dotrwać

Ja mam 2 pary spodni też już ciasnych Ale one były obcisłe, narazie to spodenki dresowe w domu a na wyjazdy to ma takie na gumce bojówki 🤪 są idealne, jak będzie wszystko ok to muszę się za jakimiś rozglądać

Ostatnio moimi ulubionymi jeansami zostały takie z gumkami z boku, bo przy pozostałych guzika nie mogę dopiąć 🤣

Poprzednia ciąża przechodziłam w tych samych ciuchach co zawsze. Zobaczymy jak będzie tym razem. Patrząc na BMI to jestem otyła, i brzuszek ciążowy to taki średni był.

Zacznijmy od tego, że w Polsce nie można przenieść ciężarnej na stanowisko z niższa pensja w ramach dostosowania jej odpowiednich warunków pracy. Pensja musi zostać zachowana taką jak była. Można też zwolnić z obowiązku świadczenia pracy i również pensja jest wtedy zachowana.
Dobrze wiedzieć.

Poprzednia ciąża przechodziłam w tych samych ciuchach co zawsze. Zobaczymy jak będzie tym razem. Patrząc na BMI to jestem otyła, i brzuszek ciążowy to taki średni był.
też jestem otyła ( pierwsza ciąża zaszłam z 80kg rodziłam z wagą 90 - wzrost 165cm, ale brzuszek miałam ładny - ciążowy) teraz ważę 86, ciekawe z jaką wagą zakończę 🫣

Niestety muszę się pożegnać, beta spadła do 70 (w piątek 93,40) prog 9. Jak przy pierwszym poronieniu tsh wyszło prawie 5, może to przyczyna (2miesiace temu miałam 2,2 nie wiem czemu tak skacze) Mam nadzieję, że szybko się zacznie oczyszczanie.
3mam za was wszystkie mooocno kciuki za nudne i donoszone ciąże 🤞

reklama
też jestem otyła ( pierwsza ciąża zaszłam z 80kg rodziłam z wagą 90 - wzrost 165cm, ale brzuszek miałam ładny - ciążowy) teraz ważę 86, ciekawe z jaką wagą zakończę 🫣
To ja w poprzedniej też 10kg przytyłam, ale po mnie nie było widać takiego brzuszka, chyba że się specjalnie wyeksponowałam.
No ja jak weszłam w piątek na wagę to mi szczeka opadła, ile kg w 3 miesiące przybrałam.

Do góry