reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Ja Wam dziewczyny chyba trochę zazdroszczę tego sprawdzania jak beta rośnie 😅 Sama jej nie robię i nawet moja Pani ginekolog tego u mnie nie zaleca bo jestem jakimś ewenementem.

U nas dzisiaj na wizycie 2 cm człowieka z raczkami i nóżkami. Serce bije jak szalone ❤️
ale cudnie :) który tydzień? Ja się umówiłam 6 maja do luxmedu , może mi da skierowanie na darmowe badania :p to mam nadzieję że coś będzie już więcej widać. To będzie 7+4 , kolejna mam już 20 i Pani doktor u której chce prowadzić ciążę.

Ja Wam dziewczyny chyba trochę zazdroszczę tego sprawdzania jak beta rośnie 😅 Sama jej nie robię i nawet moja Pani ginekolog tego u mnie nie zaleca bo jestem jakimś ewenementem.
ja w 3 i 4 ciąży już nie badałam, po prostu na wizycie potwierdziłam test ;) ale w tej ciąży sama nie wierzyłam i miałam jakaś wewnętrzna potrzebę;D

Cześć, gratuluję wszystkim które mają za sobą udane wizyty.
U nas leci 7 tydzień od wczoraj jestem już na insulinie . We wtorek byłam ponownie na usg serducho bije i wygląda wszystko ok. Miłego dnia :)
Możesz napisać z jakiego powodu jesteś już na insulinie? Miałaś wcześniej cukrzycę ciążową?
Ja jestem po pierwszej ciąży cukrzycowej i zastanawiam się jakie teraz będzie do tego podejście…

Możesz napisać z jakiego powodu jesteś już na insulinie? Miałaś wcześniej cukrzycę ciążową?
Ja jestem po pierwszej ciąży cukrzycowej i zastanawiam się jakie teraz będzie do tego podejście…
W poprzednich 4 ciążach miałam cukrzycę z czego 2 pierwsze leczone dietą dwie kolejne na insulinie. Przed ciążą z powodu stanu przedcukrzycowego przyjmowałam metforminę która kontynuuje do 12 tyg ciąży. Moja glikemia na czczo jest nadal powyżej 90 stąd diabetolog podjął decyzję o włączeniu insuliny już na tym etapie.

W poprzednich 4 ciążach miałam cukrzycę z czego 2 pierwsze leczone dietą dwie kolejne na insulinie. Przed ciążą z powodu stanu przedcukrzycowego przyjmowałam metforminę która kontynuuje do 12 tyg ciąży. Moja glikemia na czczo jest nadal powyżej 90 stąd diabetolog podjął decyzję o włączeniu insuliny już na tym etapie.
To ciekawe co mi zaleci diabetolog. Też we wcześniejszej ciąży miałam cukrzycę i teraz na czczo wyniki mam poza normą 😔

reklama
Do góry