reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Spoko ha byłam na zastępstwie bo mojego nie było.
Zbadał mnie .
Mówi cykl bezowulacyjny bo niema płynu w zatoce Douglasa ale mówię no przecież ciałko żółte jest .
A on jak się później dowiedziałam że napisał-kiepskiej jakości ciało żółte w obrazie uzg.
Jakie było zdziwienie że po7 dniach test był pozytywny a 8 dni po tym uzg beta 40.
Więcej nie pójdę do niego.
Ni chuja .konował.
u mnie było tak u bardzo dobrego lekarza prywatnie , że powiedziała , że plyn jest, ale tu owulacji nie było , ogólnie , że mi będzie bardzo ciężko zajść w ciążę, bo widać po moich jajnikach. Po 10 dniach od tego miałam test pozytywny. Pani Doktor była zaskoczona, ale nie uważam ją za złą lekarkę. To było przy wcześniejszej ciąży, już nie pamiętam której.

Ja mam luxmed i pójdę tam napewno , żeby dostać skierowanie na pierwsze badania , bo są dość drogie, ale ogólnie znalazłam sobie lekarkę prywatnie , która pracuje w szpitalu gdzie chce rodzic, ale pierwszy wolny termin na 20 maja

U mnie dokładnie tak samo, praktycznie ciągle czuję ból podbrzusza a dodatkowo czasem coś zakłuje.
U mnie te same objawy.
Po potwierdzeniu ciąży na usg .
Dostałam progesteron w czasie starań wachałdie od 3 do 15 .
Po 3 dniach od brania leków bóle minęły.
Teraz mam takie mdłości. Nie wymiotuje ale mdli .
Zobaczymy co dziś na uzg się pokaże

Ostatnia edycja:
Dziewczyny odczuwacie jakieś bóle jajników? Ja codziennie kłucie w jednym jajniku :(
Mnie co chwilę ciągnie w pachwinie i tylko po prawej stronie 🙈 ale za to piersi.. to będzie moja zmora czuję, bo już teraz są bardzo wrażliwe i normalnie bolą przy dotyku 😓 mam małe (no, już teraz nie aż takie małe 😅), ale za to całe w cystach od lat i już teraz jak leżę na boku to tu ciągnie, tam uciska... Ciężko znaleźć dobrą pozycję. Kosmos, aż się boję pomyśleć, co będzie później 😅🥹

Mnie też co jakiś czas coś kłuje w okolicy jajników, raz z jednej, raz z drugiej. Czasem podbrzusze okresowo zaboli, ale teraz już rzadziej. I z parę razy w pachwinie pociągnęło. Piersi cały czas tkliwe i obrzmiałe. Co ciekawe, zaczynają mnie łapać lekkie mdłości, ale na noc 🤔
Właśnie wracam z bety, więcej już nie będę badać, ale dla własnego spokoju poszłam, żeby jakoś łatwiej było dotrwać do USG za tydzień. Mam nadzieję, że dalej dobrze przyrasta 🫣

U mnie te same objawy.
Po potwierdzeniu ciąży na uzg .
Dostałam progesteron w czasie starań wachałdie od 3 do 15 .
Po 3 dniach od brania leków bóle minęły.
Teraz mam takie mdłości. Nie wymiotuje ale mdli .
Zobaczymy co dziś na uzg się pokaże
Nie ma takiego czegoś jak UZG , jest USG jako skrót od ultrasonografii 😆 Już Ci to pisały dziewczyny wiele razy na różnych wątkach 😉

reklama
A piersi to mnie też bolą, aż szczypią czasem 😂 ja już nie robię bety. Zrobiłam tylko dwa razy żeby zobaczyć przyrost. Mam traumę jeśli chodzi o te badanie :( rok temu poroniłam i widziałam od początku jak słabo rośnie a potem już się zatrzymała.

Do góry