reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Ja mam dwie straty za sobą i też się okrutnie boje czy będzie dobrze tym razem. To moja 6 ciąża i jak się uda to będę mieć 4 dzieci na świecie ☀️
Bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja też jestem po dwóch stratach. Boje się okropnie ale staram się myśleć pozytywnie i nie dopuszczam do siebie że coś złego się może wydarzyć.🤗

reklama
Macie już jakieś dzieciaczki w domu ? Czy może zostajecie Mamusiami ? Martwicie się jak sobie poradzicie?
Ja mam w domu czterech synów i powiem Wam o ile przy czwartym byłam przerażona to teraz odczuwam jakiś totalny spokój.. choć w życiu nie zdecydowałabym się na kolejne dziecko. Aż dziwnie mi z tym uczuciem . Może jeszcze to się zmieni , ale oby trwało jak najdłużej. Jeszcze mam jakąś pewność, że będzie piąty syn ;D
Pierwsza ciąża :) ale na razie staram się nie myśleć za dużo, zobaczymy co będzie po pierwszej wizycie u lekarza:)

Poradźcie mi, czy jak robiłam betę 8 i 10 kwietnia, a wizytę mam 24.04 to powinnam jeszcze sobie zrobić przed wizytą czy to całkowicie bez sensu? Tamte miałam 55 i 166 8-)
Bez sensu robić dalej moim zdaniem
Ja to mam mega stresa bo nie zrobiłam ani jednej bhcg 🫣😬 ale za to multum testów sikanych 🤣
Ja siknęłam ostatnio żeby mieć ładną mocną krechę na pamiątkę
Ja byłam u lekarki 10 kwietnia. Narobiła mi wody z mózgu , bo najpierw mi się przez 5 min wydawało, że mi zaraz powie , że w ciąży jestem , a później powiedziała, że mam powtórzyć usg po okresie tylko na lepszym sprzęcie , bo endometrium mam za duże jak na ten czas i trzeba to sprawdzić. Pomyślałam, że skoro mam takie endometrium to mnie pewnie zaleje @ jak poprzednim razem. Naczytałam się jeszcze, że grozi mi łyżeczkowanie, że może rak.. Potem poczytałam, że można mieć takie duże na początku ciąży, stąd ten test zrobiłam . Trochę mnie zdenerwowalo , że nie powiedziała mi od razu co podejrzewa. Na pytanie,czy to może być coś groźnego, usłyszałam tylko szybkie "nie " .
A jaką masz grubość ?
Hej chcialabym sie was zapytac jak jest z malowaniem paznokci i wlosow w ciazy? macie jakies opinie i rady?
można
A jak z kawą? Pijecie?
2 dziennie
Macie już jakieś dzieciaczki w domu ? Czy może zostajecie Mamusiami ? Martwicie się jak sobie poradzicie?
Ja mam w domu czterech synów i powiem Wam o ile przy czwartym byłam przerażona to teraz odczuwam jakiś totalny spokój.. choć w życiu nie zdecydowałabym się na kolejne dziecko. Aż dziwnie mi z tym uczuciem . Może jeszcze to się zmieni , ale oby trwało jak najdłużej. Jeszcze mam jakąś pewność, że będzie piąty syn ;D
Mam 4 i czekam na 5 , dwie ciąże poroniłam .w sumie to moja 7 ciąża

Dzień dobry wszystkim 🙂

Ja po raz pierwszy zostanę mamusią. Pierwsza ciąża. Chętnie posłucham dobrych rad bardziej doświadczonych koleżanek 😀
Ja już mam na pokładzie 1,5 roczna córkę , też na początku się zastanawiałam jak to będzie czy dam radę , a jak mała się urodziła to wszystko samo przyszło 💖
Czesc dziewczyny , nieśmiało dołączam gdyż dziś zobaczyłam delikatna drugą kreskę, a beta HCG wykazała wartość 6.1 😁 W piątek zrobię przyrost. To wyczekiwana ciąża , udało się w 7 cyklu starań. W domu mam już trójkę dzieci, dziewczynkę i dwóch chłopców 😅 Z objawów to ból piersi od kilku dni i zrobiły się znów pełne , ciągnięcie w brzuchu i od rana męczy mnie zgaga. W lutym skończyłam karmić piersią więc widzę że wróciły do stanu jak były pełne :-) Wstępnie termin sobie wyliczyłam na 28.12 🎅
Oo gratulacje 💖💖
Ja mam synka, w weekend skończył roczek 😊 jest mały czort wymagający, trochę boję się jak to będzie z dwójką bo jesteśmy z mężem zdani na siebie - rodzice mieszkają daleko.. Na szczęście mąż jest bardzo zaangażowanym tatusiem i zawsze mogę na niego liczyć, więc jakoś damy radę 🥰
U mnie córka 1,5 roku i też wymagająca , miała iść do żłobka ale jej przedłużam jeszcze o rok wakacje w domu 💖 chociaż czasem mam ochotę ją spakować i wysłać 😀😀 i tez niestety bez pomocy rodziców ale mąż też dużo mi pomaga przy niej 😀

Bez sensu robić dalej moim zdaniem

Ja siknęłam ostatnio żeby mieć ładną mocną krechę na pamiątkę

A jaką masz grubość ?

można

2 dziennie

Mam 4 i czekam na 5 , dwie ciąże poroniłam .w sumie to moja 7 ciąża

Dzień dobry wszystkim 🙂
o , i jak nastawienie , do 5 dziecka ? Zawsze chciałaś mieć taką gromadkę? Miło spotkać kogoś z podobnym stażem;)
Na usg dzień przed mnirmamym terminem miesiączki endometrium było 17,5mm

reklama
Do góry