reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

To samo miałam dziś przy myciu rano zębów 🙄 na szczęście udało mi się "cofnąć" 😂 dziś jesteśmy w 6+0 czyli chyba wszystko dopiero przede mną 🫣 lekarz podczas 1 wizyty polecił mi w razie "w" Pregna Vomi. Czy ktoś stosował? Sprawdza się? A może macie jakieś inne sposoby? Nienawidzę wymiotować, za wszelka cenę chciałabym tego uniknąć 😂
w pierwszej ciąży wymiotowałam kilka razy tylko i ogolnie nie miałam objawów ani mdłości. Teraz totalnie mnie targa ta ciąża. U mnie jeszcze nic nie polecali bo jestem przed pierwszą wizyta - jeszcze tydzień 🙏

Też nie lubię wymiotować (nie wiem kto lubi 🫣) ale jak mi syn przynosi jakieś wirusy to wszyscy w domu 🤮 no niestety nie przeskoczysz tego dopóki nie są to jakieś wyniszczające wymioty to jest ok. Ja jak na razie mam jakieś cofki co kilka dni a nie codziennie po kilka razy.

reklama
w pierwszej ciąży wymiotowałam kilka razy tylko i ogolnie nie miałam objawów ani mdłości. Teraz totalnie mnie targa ta ciąża. U mnie jeszcze nic nie polecali bo jestem przed pierwszą wizyta - jeszcze tydzień 🙏

Też nie lubię wymiotować (nie wiem kto lubi 🫣) ale jak mi syn przynosi jakieś wirusy to wszyscy w domu 🤮 no niestety nie przeskoczysz tego dopóki nie są to jakieś wyniszczające wymioty to jest ok. Ja jak na razie mam jakieś cofki co kilka dni a nie codziennie po kilka razy.
U mnie póki co wymiotów nie ma ale jak jestem głodna to mam lekkie mdłości, mam nadzieję że to się nie rozpędzi 🙂 a czy jakieś inne objawy macie? Mnie pobolewa w dole brzucha co jakiś czas, takie rozpieranie czuje. Lekarz mnie uspokaja że to normalne bo robi się miejsce dla dzidziusia

U mnie póki co wymiotów nie ma ale jak jestem głodna to mam lekkie mdłości, mam nadzieję że to się nie rozpędzi 🙂 a czy jakieś inne objawy macie? Mnie pobolewa w dole brzucha co jakiś czas, takie rozpieranie czuje. Lekarz mnie uspokaja że to normalne bo robi się miejsce dla dzidziusia
Ja poza mdłościami gdy jestem głodna, od samego początku mam mega ból piersi, są dosłownie jak dwa bolesne, opuchnięte kamienie 😬 no i też takie skurcze? rozpieranie? w podbrzuszu od czasu do czasu :)

Ja - zmęczenie, nic mi się nie chce. Zadyszka po wejściu po schodach, widoczne żyły na całym ciele a normalnie ich nie widać (zwykle problem w pobieraniu krwi), ślinotok. No i oczywiście mdłości i wymioty, czasem ból piersi - chociaż w pierwszej ciąży bolały mnie mocniej. Także ta ciąża jest całkiem inna. Bóle mi się zdarzają - najczęściej bóle miesiączkowe które lekko stracha mi napędzają, ale poza nimi też jakieś kłucia po lewej i prawej stronie pachwin.

Ja jestem też obstawiona lekami bo ciąża po in vitro i to one też napędzają objawy - zacznę odstawiać hormony ok 12tyg

No i u mnie tez bezsenność przeszła w mega senność, po pracy od razu idę spać, szybko się ogarniam i znowu spanko do rana. Poza tym plamienie, która na szczęście ustało po duphastonie.

Hej dziewczyny, można dołączyć nieśmiało? Nieśmiało, bo do tej pory chyba to do mnie nie dociera. Karmie piersią swojego prawie 15-miesieczniaka , 8 marca miałam swój pierwszy okres po porodzie , a 14kwietnia gdy nie przychodził kolejny zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym. Wczorajsza beta 858, jutro będę powtarzać by się upewnić czy prawidłowo rośnie.

Hej dziewczyny, można dołączyć nieśmiało? Nieśmiało, bo do tej pory chyba to do mnie nie dociera. Karmie piersią swojego prawie 15-miesieczniaka , 8 marca miałam swój pierwszy okres po porodzie , a 14kwietnia gdy nie przychodził kolejny zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym. Wczorajsza beta 858, jutro będę powtarzać by się upewnić czy prawidłowo rośnie.
daj znać jaki termin z OM wychodzi to wpiszę na pierwszej stronie.

Reszta dziewczyn - co tu tak mało dziewczyn się odzywa? Stale widzę te same osoby. Budzić się 😂😂

reklama
Do góry