Piszą, że temperatura wody w wannie nie powinna przekroczyć 38C. Ja aktualnie i tak biorę tylko prysznice, bo wanny brak, ale prysznice też mogą być gorące. Uwielbiam tak gorąca wodę, że aż mam plamy czerwone na ciele jak wychodzę z tego prysznica także nie wiem czy to okej?
reklama
MaDzIAaaaaa
Fanka BB :)
Chyba tak, melisa pomogła, ale w ciązy chyba naprawdę serce bije szybciej.Tak, ja mam dość często, ale myślę że to jest że stresu, jakoś te emocje muszą wyjść.
Marysia94
Fanka BB :)
Na twoim miejscu zmniejszylabym trochę tę temperaturę, chociaż do wizyty u lekarza i konsultacji.Piszą, że temperatura wody w wannie nie powinna przekroczyć 38C. Ja aktualnie i tak biorę tylko prysznice, bo wanny brak, ale prysznice też mogą być gorące. Uwielbiam tak gorąca wodę, że aż mam plamy czerwone na ciele jak wychodzę z tego prysznica także nie wiem czy to okej?
Znalazłam coś takiego:
"Ciepła kąpiel w ciąży najlepsza jest w wodzie o temperaturze 36–37°C. Woda nie może mieć więcej niż 38°C – mówi Anna Durka. – Zbyt gorąca kąpiel w ciąży może wywołać zaburzenia hemodynamiki i doprowadzić do omdleń. Tym jednak, czego boimy się najbardziej, jest ryzyko odklejenia się łożyska, do którego może dojść, jeśli temperatura wody będzie zbyt wysoka – dodaje."
W ciąży znacznie wzrasta objętość krwi, także serce ma też sporo więcej pracy [emoji6] ważne, żeby dużo pić [emoji3]Chyba tak, melisa pomogła, ale w ciązy chyba naprawdę serce bije szybciej.
GratulujęCzęść ja też już po wizycie jest serduszkoale szukanie go to póki co to najdłuższy moment grozy w moim życiu..teraz muszę szukać lekarza który poprowadzi mi ciążę bo ten już tego nie robi..
3,98 najwyższe wiec chyba czekam bez stresu do poniedziałku na wizytęporonienie, przedwczesny poród, nadciśnienie tętnicze, stan przedrzucawkowy, krwotok poporodowy i wiele innych..
Ale spokojnie, z tego co pamietam nie masz wysokiego tsh tylko podwyższone, prawda ? Wysokie tsh wynosi kilkadziesiąt czy nawet powyżej sto ale oczywiście powinnaś brać lek ..
Dziewczyny, puls w ciąży może przyspieszyć nawet do 20 % mi też czasem skacze, dużo wody i magnez biorę 3x1☺Chyba tak, melisa pomogła, ale w ciązy chyba naprawdę serce bije szybciej.
Zdziwiona 🙄
Aktywna w BB
Na pewno wszystko bedzie dobrze ! Ja zaraz na wizyte ..tez sie niepokoje ale ciagle powtarzam sobie ze nie ma co wariowac . Powinnysmy sie cieszyc tym stanem ! wiem ze latwo mowic sama mam stresa takiego ,ze hohoJa się kąpałam, ale nie mierzyłam temperatury. Teraz przechodzę na prysznic, bo uwielbiam gorącą wodę (w wannie miałam ciepłą, choć dla mnie była za zimna). Niby w pierwszym trymestrze powinno się ich unikać. Odstawiam kąpiele, odstawiłam kawę, dbam o siebie, a i tak mam czasem wrażenie, że cos pójdzie nie tak
reklama
Zdziwiona 🙄
Aktywna w BB
Mi sie wydaje ze jak nagrzejesz za bardzo lazienke i robi sie jak w saunie to mozesz zaslabnac dlatego sauna zabroniona.. Ale tak ogolnie to sama sie zastanawiam . To bedzie kolejne pytanie na dzisiejsza wizyte ,tylko ze tyle ich juz mam ze na bank cos pomine .Piszą, że temperatura wody w wannie nie powinna przekroczyć 38C. Ja aktualnie i tak biorę tylko prysznice, bo wanny brak, ale prysznice też mogą być gorące. Uwielbiam tak gorąca wodę, że aż mam plamy czerwone na ciele jak wychodzę z tego prysznica także nie wiem czy to okej?
Podziel się: