reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Piszą, że temperatura wody w wannie nie powinna przekroczyć 38C. Ja aktualnie i tak biorę tylko prysznice, bo wanny brak, ale prysznice też mogą być gorące. Uwielbiam tak gorąca wodę, że aż mam plamy czerwone na ciele jak wychodzę z tego prysznica także nie wiem czy to okej?

reklama
Piszą, że temperatura wody w wannie nie powinna przekroczyć 38C. Ja aktualnie i tak biorę tylko prysznice, bo wanny brak, ale prysznice też mogą być gorące. Uwielbiam tak gorąca wodę, że aż mam plamy czerwone na ciele jak wychodzę z tego prysznica także nie wiem czy to okej?
Na twoim miejscu zmniejszylabym trochę tę temperaturę, chociaż do wizyty u lekarza i konsultacji.
Znalazłam coś takiego:
"Ciepła kąpiel w ciąży najlepsza jest w wodzie o temperaturze 36–37°C. Woda nie może mieć więcej niż 38°C – mówi Anna Durka. – Zbyt gorąca kąpiel w ciąży może wywołać zaburzenia hemodynamiki i doprowadzić do omdleń. Tym jednak, czego boimy się najbardziej, jest ryzyko odklejenia się łożyska, do którego może dojść, jeśli temperatura wody będzie zbyt wysoka – dodaje."

poronienie, przedwczesny poród, nadciśnienie tętnicze, stan przedrzucawkowy, krwotok poporodowy i wiele innych..
Ale spokojnie, z tego co pamietam nie masz wysokiego tsh tylko podwyższone, prawda ? Wysokie tsh wynosi kilkadziesiąt czy nawet powyżej sto 😉 ale oczywiście powinnaś brać lek ..
3,98 najwyższe wiec chyba czekam bez stresu do poniedziałku na wizytę :)

Ja się kąpałam, ale nie mierzyłam temperatury. Teraz przechodzę na prysznic, bo uwielbiam gorącą wodę (w wannie miałam ciepłą, choć dla mnie była za zimna). Niby w pierwszym trymestrze powinno się ich unikać. Odstawiam kąpiele, odstawiłam kawę, dbam o siebie, a i tak mam czasem wrażenie, że cos pójdzie nie tak
Na pewno wszystko bedzie dobrze ! Ja zaraz na wizyte ..tez sie niepokoje ale ciagle powtarzam sobie ze nie ma co wariowac . Powinnysmy sie cieszyc tym stanem !;) wiem ze latwo mowic 😋😋 sama mam stresa takiego ,ze hoho 😁😁

reklama
Mi sie wydaje ze jak nagrzejesz za bardzo lazienke i robi sie jak w saunie to mozesz zaslabnac dlatego sauna zabroniona.. Ale tak ogolnie to sama sie zastanawiam . To bedzie kolejne pytanie na dzisiejsza wizyte ,tylko ze tyle ich juz mam ze na bank cos pomine . 😁

Do góry