reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

U mnie chyba też się oczyszcza, w nocy bóle brzucha takie intensywne jak na okres. W ciągu dnia też takie spjęcia. Młody dziś jakiś nadpobudliwy skacze w brzuchu.
Ale będę miała dziś mini SPA 🤩 koleżanka (kosmetolog) do mnie przyjdzie i zrobi mi lifting i henne rzęs 😎 będę się lepiej czuła a nie jak człowiek bez oczu 🤪 taka głupota a jednak cieszy

reklama
Ja już po wizycie i u mnie to samo co ostatnio 😒 rozwarcie na 2 palce. Lekarka powiedziała tylko, żeby maks czekać do 7 dni po terminie, a potem się zgłosić. No to chyba czas zacząć intensywnie wywoływać naturalnymi metodami.
Ja juto idę do lekarza. Szyjka mi się już skraca ale rozwarcie nie miałam. Zobaczymy co powie jutro

W sumie czuje sie calkiem dobrze, brzuch boli, ale daja kroplowki. Najgorzej jest sie podniesc z lozka, jak wstane to juz moge smigac rowno 🤣 lezalam plackiem od wczoraj od 21 do dzis do 5-6, polozna prosila zebym wstala i jesli mam ochote to weszla pod prysznic z czego skorzystalam. Najgorsze bylo to, ze mialam malutka cala noc u siebie w lozku bo tak chcialam i strasznie skomplikowane logistycznie bylo ja przekrecic czy poprawic lezac na plecach bez czucia w nogach 😀 ogolnie nie taka straszna cesarka jak ja maluja. Dla tego malego bąka wszystko mozna wytrzymac 😊
Trzymam za Was dziewczyny kciuki i te rozpakowane i te oczekujace!

A mi się nasilił problem zaparć 😩 co robić ?

@Sylwia92 mi też koleżanka proponowała takie spa ale w końcu nie skorzystałam i teraz żałuję a nie mam już sily iść do niej ;)
Mój mały właśnie jakiś leniwy i znowu się martwię 🤦 jutro jadę na ktg, i tak mam zlecone jeździć.
Czyli te bóle okresowe to skurcze czy co to ?

@Sylwia92 mi też koleżanka proponowała takie spa ale w końcu nie skorzystałam i teraz żałuję a nie mam już sily iść do niej ;)
Mój mały właśnie jakiś leniwy i znowu się martwię 🤦 jutro jadę na ktg, i tak mam zlecone jeździć.
Ja miałam też ten problem. Lekarz kazał mi kupic syrop lactulosum który można pić w ciąży. Jedna łyżkę stołowa rano i jedną wieczorem i pomaga🙂 aaa no i on ma jakieś opóźnione uwalnianie, więc po wypiciu nie czekamy na efekt od razu ale jakoś po trzech, czterech dniach.

No ja na poacztku się umówiłam do salonu ale później uznałam że już tez nie dam rady do niej jechać a że ma dobre serce dziewczyna to przyjedzie do mnie do domu 😊

Jeśli chodzi o bóle to tak dokładnie takie skurcze okresowe. Nie wiem jak przechodzialas miesiączki ale u mnie bez tabletek się nie obyło, tak bolało. No to teraz w nocy takie podobne miałam. Generalnie dziś mam brzuch bardzo napięty i pobolewa to tu to tam.

Ja miałam też ten problem. Lekarz kazał mi kupic syrop lactulosum który można pić w ciąży. Jedna łyżkę stołowa rano i jedną wieczorem i pomaga🙂 aaa no i on ma jakieś opóźnione uwalnianie, więc po wypiciu nie czekamy na efekt od razu ale jakoś po trzech, czterech dniach.
Dzięki chyba kupię :) bo jak tak dalej pójdzie a poród mnie zastanie to nawet nie chce myśleć 🙈
No ja na poacztku się umówiłam do salonu ale później uznałam że już tez nie dam rady do niej jechać a że ma dobre serce dziewczyna to przyjedzie do mnie do domu 😊

Jeśli chodzi o bóle to tak dokładnie takie skurcze okresowe. Nie wiem jak przechodzialas miesiączki ale u mnie bez tabletek się nie obyło, tak bolało. No to teraz w nocy takie podobne miałam. Generalnie dziś mam brzuch bardzo napięty i pobolewa to tu to tam.
Ja dopóki nie miałam wyrównanej tarczycy to bardzo boleśnie przechodziłam i też na tabletkach. Teraz nie mam takich mocnych ale jednak czuje że to takie okresowe i głównie w nocy mi dokuczają.

Dzięki chyba kupię :) bo jak tak dalej pójdzie a poród mnie zastanie to nawet nie chce myśleć 🙈

Ja dopóki nie miałam wyrównanej tarczycy to bardzo boleśnie przechodziłam i też na tabletkach. Teraz nie mam takich mocnych ale jednak czuje że to takie okresowe i głównie w nocy mi dokuczają.
Ciekawe jak te okresy będą po porodzie wyglądały. Czy coś się zmieni czy będzie tak samo jak było.

Może czopki glicerynowe?
Ja właśnie codziennie przynajmniej 2 wizyty w toalecie mam…nic mi się w żołądku nie utrzymuje.
Chyba właśnie skurcze to bole jak na okres plus stawianie się brzucha. Ja nie zauważyłam, żeby u mnie to jednocześnie występowało 🤔
Nie martw się ruchami, mój dziś od rana to samo - coś za mało się ruszał, ale jak polozna zjechała do nas i posłuchaliśmy serca bicie to potem przez godzinę myślałam, ze oszaleje - tak się rozkręcił.
Pojedź jutro dla świetego spokoju 😉 Ja jade w sobotę i ciekawe czy u mnie wyjdą skurcze 😁

reklama
Do góry