reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Patka nie ma, jest albo 9 albo 10 miesięcy w zależności od ubezpieczyciela. Jeśli mam być szczera, wcale mnie taki zapis w OWU nie dziwi, karencji nie ma tak naprawdę na nieszczęśliwe wypadki, reszta ja ma.

Jedynie jeśli np. maz pracuje w duuuuzej firmie to tam często firmy uginają się i drugim polowka (zony, partnerki, konkubiny) pozwalają wchodzić bez karencji (ja tak miałam u męża), w swojej pracy karencja mnie dotyczyla zgodnie z OWU.

Witam nowa mame :-)

Zuzik dobre wieści z rana, tak trzymać :-)

Piszecie tak o tych wagach maluchow i zastanawiam sie, czy moj Oli nie zamaly, bo waży niecałe 300g, no cóż, kazdy maluch inny.

reklama
Patka nie ma, jest albo 9 albo 10 miesięcy w zależności od ubezpieczyciela. Jeśli mam być szczera, wcale mnie taki zapis w OWU nie dziwi, karencji nie ma tak naprawdę na nieszczęśliwe wypadki, reszta ja ma.

Jedynie jeśli np. maz pracuje w duuuuzej firmie to tam często firmy uginają się i drugim polowka (zony, partnerki, konkubiny) pozwalają wchodzić bez karencji (ja tak miałam u męża), w swojej pracy karencja mnie dotyczyla zgodnie z OWU.

Witam nowa mame :-)

Zuzik dobre wieści z rana, tak trzymać :-)

Piszecie tak o tych wagach maluchow i zastanawiam sie, czy moj Oli nie zamaly, bo waży niecałe 300g, no cóż, kazdy maluch inny.
Problem polega na tym, że kadrowa mnie błędnie poinformowała i stąd ten cyrk. Powinnam poczytać, ale jakoś myślałam że ta osoba wie co mówi.. No cóż, za głupotę trzeba cierpieć.

Happy, jest dostawka tez siedzaca. Kupowałam ja dla swojego starszaka, on jaj pokochal. Ostatnio jednak kupiliśmy Qerido to przyczepka do rowera, wózek i wózek do biegania. Chłopca wygodnie i oboje mogą sie w nim przespac.

Patka większość agentów nie zna warunków a co dopiero jakaś pani "Kasia" do wypełniania papierow do TU. Jak ja to mowie "umiesz liczyc licz na siebie".

Happy, jest dostawka tez siedzaca. Kupowałam ja dla swojego starszaka, on jaj pokochal. Ostatnio jednak kupiliśmy Qerido to przyczepka do rowera, wózek i wózek do biegania. Chłopca wygodnie i oboje mogą sie w nim przespac.
A pamiętasz nazwę swojej dostawki? Widziałam takie, ale jak już któraś ma przyzwoite opinie o zwrotności i wygodzie, to kosztuje tyle, że dostanę za to używany, ale porządny podwójny wózek :p
Wiadomo, że takie maluchy szybko się rozwijają i w grudniu może być inaczej, ale obecnie młody ma 16 miesięcy i nadal chętnie zasypia w wózku, a jego chodzenie to tuptanie w losowo wybraną stronę. No i zaczniemy używać zimą, a wtedy będzie pewnie wygodniej prowadzić całkowity wózek na porządnych kołach, niż taki z dostawką... Jeszcze kombinuję.

X-raider
Póki Olus nie będzie stabilnie sam siadał będę ja uzywac jeszcze dla Kubusia.
A Qerido jest teraz dla Kacprysia i Kubusia.
Za dostawke placilam coś okolo 540 zł. Bałam się że bedzie do bani, ale u Nas cudownie się sprawdzil. Też mam mala roznice między chłopcami.

@Kacprysiowo I mówisz że ta dostawka sprawuje się dobrze, ja planuje zakup właśnie takiej z siedziskiem u mnie będzie 2 lata różnicy, nie bardzo chce podwójny wózek, zresztą mój syn odkąd skończył pół roku nie spi w wozku no i trenuje z nim chodzenie teraz w miarę podoba mu się chodzenie przy nim Ale często też ucieka w swoją stronę. Trzymam kciuki za wizytujace

Dzien dobry
Mika Witaj

Mam takie dziwne pytanie, czy jest jakaś mamusia która do tej pory nie kompletuje wyprawki? :rofl: Ja cały czas czekam na poznanie plci i w ogóle ciągle sie jeszcze boje... W poprzedniej ciazy sie jakos specjalnie nie spieszylam ale wtedy mialam sporo rzeczy po dziewczynkach a teraz to musze kupic wszystko.
Dzis chociaż usiądę i zrobię liste zeby to jakoś rozplanować finansowo bo wydawało mi sie ze jest tyyyyle czasu a teraz jakos czuje ze go jest niewiele :sorry2:

Miłego dnia
Ja znam płeć od 2 MSC w poniedziałek oficjalnie potwierdzone :) i jeszcze nie kompletuje wyprawki chociaż już listę mam mniej więcej :) najczęściej patrzę wózka bo mam 3 różne typy i nie mogę się zdecydować :( w jednym jestem zakochana wizualnie drugi wizualnie mi te by odpowiadał i by był lepszy na drogi a trzeci to na dużych pompowanych kołach ale wizualnie najmniej mi się podoba

Mati u nas sie sprawdziła. Nie zaluje żadnej zlotowki na niego wydanej. Ale też wiadomo że kazde dziecko inne, mój też jest ciągle w ruchu ale przeciez nozki po jakimś czasie zaczynają boleć i fajnie jest usiasc ;-)

reklama
Do góry