reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

@eevciaa88 ja tez ciągle czegoś zapominam nieraz do auta właśnie 2 razy wracam bo zapominam o światłach :-D @Mamusia96 nie ciekawa sytuacja, to Twoje życie i Ty musisz podjąć poważna decyzję co zrobić z tym dalej...

reklama
Ja z tymi wozkami to jestem tak zielona, ze nie wiem co zrobie jak przyjdzie co do czego:( @HappyElephant czyli uzywasz fotelika do samochodu juz od poczatku? A on na ile wystarcza, kiedy trzeba zmienic jak z dzidzia sie zrobi klocus? A do wielu wozkow spacerowek mozna dokupic gondole?

A ja wlazlam do grupy lipcowek na fb i sobie te wszystkie porody poczttalam i dzidziusie poogladalam :) juz chce swoje...
Wrocilismy do donku,pokapalam sie, opalilam :p dobrze mi.
Teraz karkowke pieke, M sobie poszedl pograć.
Generalnie u Nas tez nie ma zabrania ia niczego, chce wypic piwo to nie mam z tym problemu, bo wiem ze i on nie ma...Chce wyjsc, to wychodzi..tylko On nie lubi ;)

A temat wozeczka, ja uzywany ale porzadny i na pewno od siebie z miasta zebym mogla obejrzec :)

Dziewczyny kupujecie wózki nowe czy używane? Chcę kupić wózek który nowy kosztuje ok. 3 tysięcy, używany w dobrym stanie można kupić za około 1200-1300 jest to 3w1 więc wiadomo że nie posłuży nam zbyt długo, pewnie najdalej na lato będę musiała zmienić na lekką spacerówke i wydaje mi się że nie opłaca mi się na tak krótki okres kupować nowego, rodzina z kolei uważa, że lepiej kupić nowy i tańszy (w okolicach 1500zl) niż używany z tej akurat firmy z której chce. Średnio widzi mi się kupować wózek który mi się nie podoba. Co sądzicie?

Ja kupilam w poprzedniej ciazy wozek uzywany za 600 zl corka go uzywala jakis rok i przezucilismy sie na spacerowke po corce. Teraz zostaje ten sam wozek 3w1 ale bede chciala jak najszybciej kupic spacerowke lub spacerowke z fotelikiem i bedzie to wozek w podroze, spacery itd a z tego 3w1 bede uzywala tylko gondoli w domu. A ten wozek jaki chce to ten Link do: Wózek spacerowy VERO 2W1 ADBOR dwukierunkowy
dla mnie duzu plus ze spacerowka sklada sie razem ze stelazem, ale napewno bede go chciala jeszcze na zywo zobaczyc

Ja z tymi wozkami to jestem tak zielona, ze nie wiem co zrobie jak przyjdzie co do czego:( @HappyElephant czyli uzywasz fotelika do samochodu juz od poczatku? A on na ile wystarcza, kiedy trzeba zmienic jak z dzidzia sie zrobi klocus? A do wielu wozkow spacerowek mozna dokupic gondole?

Fotelika uzywa sie juz jak dziecko wychodzi ze szpitala to pani od noworodkow ubiera dziecko do wyjscia, wklada do fotelika i dopiero mozna z dzieckiem isc :) chyba na kazdym foteliku jest napisane 0-9 kg badz 0-12 miesiecy i montuje sie go tylem do kierunku jazdy w samochodzie.

A ja zasugerowałam moim rodzicom, że mogliby kupic wnusiowi wózek wiec sie mega ciesze, bo to bedzie „z głowy”. Planujemy 3w1 z bebetto za 2tyś. Do tego jeszcze chce kupic fotelik rwf 0-18kg z klippan kiss 0-18kg ale on nowy kosztuje 1,5tyś, szukam na olx jakiegoś używanego i zobaczymy ;)

@Anet23 jasne wiadomo, mi chodzilo bardziej o to ze juz fotelik a nie te czesc z wozka 3 w 1, bo nie wiem po prostu czy kupowac fotelik do samochodu czy posluzy mi ta czesc z wozka, ale zupelnie nie wiem jak sie zabrac za wybor wozka :D

reklama
Jaka to spacerówka jeśli mogę spytać? :)
Baby Jogger Citi Mini GT :) Do tego miałam gondolę, a gdy młody wyrósł, przesiadł się do spacerówki i jeździ w niej do teraz. Może i droższy wózek, ale i tak oszczędność pieniędzy, bo kupiłam tylko jeden, którego nie zamierzam zmieniać. Jest wygodny, lekki i wystarczy dziecku na długo.

Mówiąc o foteliku mam na myśli fotelik-nosidełko, nie taki dla dużego dziecka. Ale dobrej jakości, bo niestety te z zestawów często są kiepskie, mają tylko atesty dopuszczenia do produkcji, a żadnych przyzwoitych testów zderzeniowych.

Do góry