reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja tez kilo do tyłu ale jestem na metforminie i pewnie temu no i mało jem bo nic mi nie smakuje w tym momencie wszystko bez smaku :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.

To ja stara według was:) 38 skonczylam:)
i wg moich obliczeń mam 6t 1d.
A jeśli chodzi o wagę... to u mnie na razie stoi w miejscu, ale to przecież początek.
W pierszej przytylam 14 kg teraz chyba będzie więcej, bo już z większej zaczynam:)
Z objawów to cycki i strrraaszniee chce mi się pić.
Dziewczyny czytałam że takie pragnienie to może objaw cukrzycy?
Co wy o tym sądzicie? Miała tak któraś i boy ok?

Hej.

A jeśli chodzi o wagę... to u mnie na razie stoi w miejscu, ale to przecież początek.
W pierszej przytylam 14 kg teraz chyba będzie więcej, bo już z większej zaczynam:)
Hej
Ja miałam cukrzycę ciążowa w pierwszej ciąży, nie kojarzę żeby mi się jakoś strasznie chciało pić, zrobimy badania glukozy obędziemy wszystko wiedzieć..

Będziesz robic nifty?
Ja zrobiłam w pierwszej ciazy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Myśle, że tak. Zobaczymy co moja doktor zaproponuje. Może na początek test Papa a potem Nifty.
Hej.

Tak. Duże pragnienie może oznaczać cukrzyce ciążową. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Ale nie martw się na zapas. To nic strasznego, trzeba tylko wdrożyć dietę i jest ok.

Co do wagi, to narazie w miejscu.

reklama
Ja miałam mdłości, senność i taki ból piersi że ledwo chodziłam A w 12 tyg okazało się że ciąża martwa. Teraz nie mam żadnych objawów i też się martwię jak cholera. Można zwariować.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Strasznie Ci współczuję. Mnie nie może opuścić ten strach czy wszystko będzie ok, jest silniejszy ode mnie. Mimo że próbuje myśleć pozytywnie.
Z tym sprawdzaniem bety to wam zazdroszczę. Tu tak nie mam laboratoriów żeby sobie samemu iść sprawdzać. Albo ja się nie spotkałam z takim czymś. Tak ten hormon się trzyma ja jeszcze tydzień po zabiegu miałam bolace piersi.
Mi zostaje czekać do wt to będzie już koniec 7 tyg. I potem chce co 2 tyg aż do prenatalnych.
Dobrze że jest taka piękna pogoda to pomaga w pozytywnych myśleniu [emoji16]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Gdzie mieszkasz?
Takie coś znalazłam.
https://badaniaprenatalne.pl/badania_prenatalne/ Ja będę je na pewno robiła.
Ja jestem 4t2d.
Będziesz robic nifty?
Ja zrobiłam w pierwszej ciazy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny, ja w poprzedniej ciąży nie robiłam żadnych badań niż te które zlecał mój lekarz a zlecał bardzo niewiele. W zasadzie poza badaniami krwi raz i glukozą nie miałam nic...

Podzielcie się wiedzą o dostępnych badaniach, które chcecie zrobić bądź wiecie, że istnieją. Może będzie to wskazówką dla innych - niedoinformowanych. Dla mnie będzie to cenna wiedza [emoji2]

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry