reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ekstra ze z wszystko dobrze[emoji5][emoji7] fajnie ze tak szybko następna wizyta[emoji16]Pewnie od zelaza bo spowalnia metabolizmCudownie![emoji173] a tyle stresu co nie[emoji5][emoji123]

Ja juz po obiadku. Mlody ewidentnie sie wypycha ku górze bo juz spokojnie moge wyczuć co wypina az nad pepkiem[emoji16]
Co do witamin to ja musze bardzo pilnować i po 2 brac a nie 1. Magnezu musze zdecydowanie więcej.

A mam pytanie z innej beczki. Czy dostalyscie juz wszystkie zwrot z PIT? Bo ja jeszcze nie [emoji22] czekam na ta kase i doczekać się nie mogę[emoji16]
Zależy kiedy się rozliczalas z tego co pamiętam to US ma 3 miesiące na zwrot.

Sabi, Ty to jestes z tym baraszkowaniem haha :D nam sie kompletnie odechciało czegokolwiek i mamy zakaz ze względu na krótka szyjkę, wiec przypuszczam ze juz sie samotnie we dwójkę nie nacieszymy baraszkowaniem ;)

Sabi, Ty to jestes z tym baraszkowaniem haha :D nam sie kompletnie odechciało czegokolwiek i mamy zakaz ze względu na krótka szyjkę, wiec przypuszczam ze juz sie samotnie we dwójkę nie nacieszymy baraszkowaniem ;)
Tak, juz M powtarza, ze ja niewyzyta jestem i specyficzna, bo to raczej kobiety boli glowa :p mi sie chce zawsze, okres to dla mnie porazka kobieca :D ale tez zawsze M mowie wtedy " a co ja jedna dziurke mam " :p

Hej hej, robila ktoras z Was badania prenatalne na NFZ? Powiecie mi jak to wyglada? Trzeba miec skierowanie?
Tak ja np robiłam. Dostałam skierowanie i od razu umówiłam się na wizytę. Lekarz który dał mi skierowanie powiedział dokładnie w jakim czasie najlepiej zrobić. Umówiłam wizytę i Pani w rejestracji odrazu powiedziała że przed badaniem będę miała pobrana krew na test PAPPA a potem po wizycie miałam kolejna umówiona wizytę u profesora genetyka który oceniał wyniki z Usg oraz te z krwi. Po tej wizycie u profesora powiedział kiedy mam mieć badanie kolejne tzw polowkowe. Też odrazu się umówiłam. Wszystko na jedno skierowanie.

Cześć dziewczęta, też czujecie się takie słabe w te upały? Ja ledwo się toczę heh. Ugotowałam flaczki na obiad i nie wiem czy będę jeszcze dzisiaj cokolwiek robiła. A przydałoby się bo w czwartek wyjeżdżamy na kilka dni. :D Byłam dzisiaj na połówkowym :) Dzidzia ma się dobrze, wszystko jest na miejscu ale śpioch jest po mamie, nie dała się obudzić, a szkoda bo chciałabym widzieć jak rozrabia. Dobrze że już ją czuję :) No właśnie ją, potwierdziło się że dziewczynka. Teraz już nic nie powstrzyma mnie od zakupowego szału heh. Mam na oku na olxie łóżeczko z materacem, przewijakiem i baldachimem plus komoda za 550 zł, to chyba dobra cena nie?
Co do magnezu ja przed ciążą brałam bo piłam sporo kawy, na początku ciąży od kawy mnie odrzuciło i przestałam brać, bo lekarka nic nie mówiła, ale ostatnio dostałam skurczu i brzucha i łydki i po zapytaniu lekarki kazała mi zacząć brać 3 razy dziennie. Ja biorę i polecam Hela Mag B6, u mnie się sprawdził, zawsze szybko czułam po nim efekt (miewałam drgającą powiekę i szybko po nim mijało).

Poronienie we wrześniu 2017. Dodatkowo mam w rodzinie dziecko z dziecięcym porażeniem mózgowym, ale to kuzynka i podobno nie liczą kuzynostwa jako najbliższej rodziny, więc to się nie kwalifikowało. Miałam na nfz ze względu właśnie na poronienie.
Wiesz co to zależy od lekarza, ostatnio tu o tym była dyskusja. W tym ośrodku gdzie ja zostałam skierowana na prenatalne bez problemu przyznają refundacje nawet po jednym poronoeniu. Ale wiem, ze dziewczy tutaj pisaly, ze u niektorych z nich jedno poronienie nie było brane pod uwage...
U mnie też jedno poronienie wystarczyło.

Tak, juz M powtarza, ze ja niewyzyta jestem i specyficzna, bo to raczej kobiety boli glowa :p mi sie chce zawsze, okres to dla mnie porazka kobieca :D ale tez zawsze M mowie wtedy " a co ja jedna dziurke mam " :p

Mam to samo ... więc sobie teraz pomysl jak na odwyku człowiek jest :D ale póki co spełniamy marzenie i w głowie nam dzidzi , damy rade , już połowa :D

Witam was dzis :) gratuluje udannych wizyt :) ja po weselu jestem padnieta, chyba za duzo tanczylam bo mnie teraz bok boli eh.

Co do magnezu tez nie biore oprocz tego co w witaminach. A jak bierzecie zelazo to te witaminy tez? mozna kupic same tabletki dha?

reklama
Dzięki Sabi.
Jestem juz w domku. Dochodze do siebie po porodzie.... Dostałam antybiotyk i tabsy na zatrzymanie laktakcji. Fizycznie nie jest zle. Gozej psychicznie....
Nie bede opisywac szczegółów bo chce Wam tego oszczedzic.... W kazdym razie Borysek bedzie pochowany po badaniach przez szpital a dzisiaj maz byl w urzedzie i u mnie w pracy z aktem urodzenia martwego dziecka dzieki czemu mam 8tyg maciezyńskiego.
Za 3tygodnie lecimy do Bulgarii odreagowac....

Ściskam Was mocno.
Również ściskam mocno! Trzymaj się kochana, z dnia na dzień będzie lepiej. Jak będziesz tylko miała ochotę i siły to wpadnij czasami do nas :). Dużo odpoczynku, spokoju i słoneczka ci życzę!
Hej hej, robila ktoras z Was badania prenatalne na NFZ? Powiecie mi jak to wyglada? Trzeba miec skierowanie?
Tak kochana, musisz mieć skierowanie.:) Ja dostałam ze względu na wiek (nestety;)). A jak ty się czujesz? Co tam słychać? Który to już tydzień?

Ja tez nie biorę magnezu. Doktor nie kazała. Mam tylko Pregna plus, acard, kwas foliowy i euthyrox. Sama z siebie zjem raz po raz magnez.

Do góry