reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

krolcia a podałaś już mu przeciwgorączkowe przed tą drzemką? jak mu ta gorączka za bardzo nie dokucza to może nie denerwuj się - wiem łatwo powiedzieć, ale lżej będzie i tobie i Danielowi

reklama
hej

ja mam dzisiaj migrenę, więc ledwo co patrzę w monitor, ale troszkę ból zelżał, więc wstąpiłam zobaczyć co u Was

Oli śpi już 2 godzinki, nawet ja się zdrzemnęłam trochę, ale Mati musiał mnie obudzić:wściekła/y: niby już taki duży a głupiutkie to jeszcze...

dzisiaj byłam w PUP (nienawidzę) i teraz dopiero mam termin na 14 stycznia!
Oli jakaś taka podziębiona. Ma katarek, pokasłuje sporadycznie i jakąś chrypkę dostała:sorry2: oby nic się nie rozwinęło...

spadam bo Mati mnie woła do lekcji...

Krolcia to ci wstanie wyspane i wypoczęte dziecko, tego ci życzę, ile pamiętam u mojej starszej nie zdarzyło się wcale by na ząbki miała gorączkę, a Wikunia już przy pierwszym też przeszła piekiełko... a u nas na stanie dopiero 2 zębole, heh moja chrześnica 5 miesięcy młodsza od mojej niuni a wyprzedziła ją i w kg i w zębach - ma już 6 :-D
swoją drogą ostatnio zastanawia mnie fakt czy miałam prawidłowo policzony termin porodu u Wikuni, bo tym razem inaczej niż pierwsze dwa razy lekarz ustalił z usg i kazał tego się trzymać, a to jednak 3 tygodnie różnicy:confused: bo jeśli np Wiktoria została "urodzona" 3 tygodnie wcześniej to może miec tendencje do niedowagi :confused::baffled: hmmmm, mętlik mam w głowie

nic dziś nie zrobiłam, oprócz jednego prania, a czuję się jakbym co najmniej dobę była na wykopkach... do tego to plamienie... znowu zjawiło się, czy któraś pamięta czy przy braniu luteiny po zwiększeniu dawki cośkolwiek poprawiło się?
w ogóle przed chwilą popaprana myśl mi przyszła, że chciałabym na dzień dwa trafić do szpitala i odpocząć od domu dzieci, kuchni... koszmar, i ciągłe to oczekiwanie na powrót męża że on cośkolwiek mi pomoże, a figa z masłem ostatnio nie pamiętam kiedy był w domu przed 21, a jeśli był to zaraz znowu wychodził :-( i gdzie by tu się chciało robić sobie imieniny w sobotę? w domu bałagan - mąż zabronił mi nawet zmywać, a co z tego jak i tak muszę sproro nagimnastykować się przy maluśce...

Jas zasypia wiec mam chwile na bb:-)Bylismy na wazeniu i waga nie jest zbyt imponujaca, bo 7780.Ale jak bylam w tamtym tyg w Pl to spotkalam sie z moja cudowna pania dr, ktora zna od noworodka Adasia i kazala zrobic badania krwi na tarczyce, ogolnie morfologia, mocz, kal na pasozyty, resztki pokarmowe i takie tam.Kiedy zobaczyla wyniki to mowila ze dawno nie widziala tak dobrych:-)I jedyne co nam powiedziala to "Z Bogiem":-DTaka widac jego natura:sorry2:
Zobaczymy co tutaj lekarz wymysli, bo za dwa tyg mamy kontrolna wizyte:tak:
Wrublik a co ty sie dziwisz ze taka zmeczona jestes.Ciaza to wiecej niz praca na wykopach;-)A do tego jeszcze sama na codzien z dwojka maluchow:wink:
Krolcia kurcze strasznie wysoka ta goraczka.Oby szybko minela:tak:

krolcia no właśnie jak tam mały???? straszna ta gorączka:-( mam nadzieję że przeszła....
No i to na pewno nie od zębów, nie ma czegoś takiego jak gorączka przy zabkowaniu, może być lekki ale lekki stan podgorączkowy. Gorączkę wyższą wywołuje już infekcja i ona owszem - może być na skutek zabkowania.

wrublik no to masz się sama z tą swoja trzódką:-p chyba Bozia znała plany i celowo taką Wikunię leciutką "stworzyła" abyś się za wiele nie musiała nadźwigać;-) no bo jakby Ci przyszło nosić moją....ojojojoj hehe

My na noc teraz zjadamy kaszkę łyżeczką - tez bez rewelacji i coś mi sięwydaje nie moge jej smakowo utrafić:// jakie dajecie dzieciom? na wodę, na mleko, zbożowe, samowe, jakie? My jedliśmy przeróżne ale zawsze kaszka w południe jest z owocami i to one dominują w niej(mleka jest tylko 90ml) no a na noc daję już sama bez owocków i smak kaszy jest ważny:blink:

asia no leciski też Jaśko jest ale sama widzisz - taka jego natura:) sportowiec bedzie a co:happy2:

cwietka ok to rozumiem że wstępnie (albo lepiej na pewno:-D) to piatek za tydzień tak?:blink: nie matrw się u nas też totalny rozgardiasz ze spaniem, totalna niewiadoma dnia codziennego:confused: Powiem ci że mnie juz samą męczy to jej usypianie i sama chętnie bym ja na jedną tylko drzemkę przestawiła ale żeby ta drzemka była konkretna i trwała przynajmniej godzinkę a nie 15-20min:no:

Sarka, wysyłałam wiadomość. Nie doszła? Wyślę jeszcze raz :)

Śpicie jeszcze w pokoju z dziećmi? Pucek został wyprowadzony po 4 miesiącach i bardzo sobie to teraz chwalę. Nie wyobrażam sobie jak by wieczory wyglądały, gdyby Franek spał w kącie pokoju...

Wróciłam przed chwilą do domu... Masakra... Takie nudy na uczelni, że koniec świata...

A najgorsze, że Pucusia musiałam na siłę dobudzić przed wyjściem. Zjedliśmy obiad i pojechaliśmy. No i taki był nieswój przez cały dzień. W żłobku był tylko 2 godziny, na początku podobno bawił się z dziećmi, ale potem łaził za wychowawcami, musieli go brać na ręce, marudził i popłakiwał trochę...:/ Strasznie mi smutno...

A jutro będzie tam siedział cały dzień... Mam nadzieję, że się wyśpi w nocy porządnie i będzie jutro już weselszy. Może grzybobranie szybko się skończy i uda mi się go wcześniej wybrać. Ech...

reklama
Krolcia, a moze byś złapała mocz małego co? i do analizy zaniosła. Bo przy temperaturach u takich maluchow, to powinno się sprawdzać również w pierwszej kolejności zbadac czy nie ma żadnej infekcji.A trzydniówkę przechodził? Jak Borys mial trzydniowke i temp prawie 40 stopni to skierowala nas lekarka najpierw na mocz i krew. Żeby zobaczyc czy nie ma zapalenia zadnego.Jeśli mu temperatura nie minie, to możesz mu dawać na zmianę leki z ibuprofenem i paracetamolem. Nawet co dwie godzinki. Bidulka malutka z tego synka Twojego:***

Wróblik, Ty nic nie rób!! leż i pachnij jedynie. Być może jeszcze leci ci ze starego krwawienia bo to musi wyleciec - tyle ze ze starego krwawienia/plamienia to brazowa krew a nie czerwona - pamietaj:) Idz z tym krwawieniem na izbe - mysle ze Cię położą na oddział - i nie wykluczone że by ci się przydalo polezec wlasnie z dala od domu:) a i badania by ci porobili, i byla bys pod stala kontrola... wiem ze ciezko by Ci bylo zostawic córeczki... Ale to przeciez nie koniec świata:)

Do góry