reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Miałam tak pościągane na okrętkę, że masakra:szok:! Do teraz wspominam jak zobaczyłam swoje krocze pierwszy raz w lusterku! Poryczałam się:-(! Frankenstein był ładniej zszyty!!!

O matko, chyba jednak zacznę się w takim razie bać... W naszym wspaniałym kraju nie praktykuje się szycia szwem śródskórnym?? Mam w ogóle jakieś prawo wyboru?? Mogę sobie zażyczyć jak chcę żeby mnie pozszywali?

reklama
kobietki nie straszcie nas, ale kochane zszywanie jest ze znieczuleniem! mnie tam to nie przeraża, miałam punkcję kręgosłupa 2 razy bez znieczulenia i wcale nie było aż tak strasznie a gadali że będzie maskra, także u kazdego będzie inaczej :-) ja tam ciesze się że jestem w ciąży inaczej bym się o to dziecko nie starała przed strachem zwiazanym z prodem itd......

hej dziewczynki

przez te cholerne upaly mam poprostu dosc i tylko leze plackiem w lozku... na nic nie mam ochoty i sily i jeszcze czesto z rana mnie cos tam w brzuszku kluje i juz sie zaczynam bac ze to jakies skurcze... mam tylko nospe przepisana... a kontrola dopiero za 2 tygodnie (28.07) chyba zwariuje do tego czasu czy wsio ok ze szwem i szyjka... moze dzisiaj mis ie uda zarejestrowac tu do opola na dzisiaj lub czwartek lub kolejny wtorek... o ile jakies miejsce sie zwolnilo... no nic probowac musze. myslalam ze bede spokojniejsza ze szwem a tu na odwrot co zaboli lekko co za kluje to zaraz mam przed oczami ze to skurcze ze szew pojdzie ze mi go sciagna i ze bede rodzic :/ nie wchodze na bb bo nie chce smecic wam tutaj dopiero chyba po wizycie uda mi sie normalnie pobytowac z wami jesli bedzie wszystko ok... i moze to glupie ale tesknie za szpitalem... tak bezpiecznie sie tam czulam... tylko maz byl daleko :(

myangel to pilnuj si ekochana dobrze i dbaj o siebie i oczywiscie zycze jaknajszybszego powrotu do zdrowka!!!!
krolcia nawet mi nie mow o tym szyciu krocza jak sie dowiadywalam bedac w szpitalu to na dyrekcyjnej to rutyna :/ o ale jak jest w poblizu nie zajety anestezjolog to i znieczulenie dadza na dyrekcyjnej :) wiec tutaj jakas radosc mi sie zapalila oczywiscie podczas porodu dadza :) kolezanka poszla rodzic i sie zalapala akurat i to za free :) wiec trzeba miec nadzieje :)

jezuuu mam juz dosc tych okropnych upalow :( ja chce troche deszczu !!!!! :(

Wyszłam z domu na chwilkę i spadły na mnie 3 kropelki. Już się cieszyłam, że będzie padać i się ochłodzi, ale nic z tego. Tylko bardziej duszno się zrobiło. Mam nadzieję, że to przed burzą, czekam na nią z utęsknieniem...

agbar to jak u ciebie popada i sie ochlodzi t o wez przegon te chmurki do mnie ok ?? ja umre zaraz i psy moje razem ze mna... az sie dziwie ze nic nie ija prawie inie sikaja z reszta i tak z nimi nie moge wyjsc...

ide sobie zimnej wody do wanny nalac to stopy troche ochlodze... bo dupki zamoczyc nie moge nawet przez ten szew...

Szycie nie boli:-)! Położna uprzedziła mnie o ukłuciu a potem pikuś. Znieczulenie miejscowe dostałam i już:tak:. Dziwne uczucie było, bo czułam jak szyje ale bólu nie było:-D. To tak jak u dentysty, po znieczuleniu, czujesz że coś robi ale bólu nie ma. Także głowa do góry!

He he he!:-D Od razu przypomina mi się mąż kumpeli!!! Jak ją zszyli, to ona stwierdziła, że jej tam nieprzyjemnie:no:! Na to położna zażartowała, żeby mąż podmuchał to będzie lepiej;-):-)! On przejęty całym zdarzeniem:-p, wyprostował się, podszedł do rozkraczonej żony, pochylił się i zaczął dmuchać:szok::-D:-D:-D!!! Kobitki zaczęły się tak śmiać:-D! Kumpela dostała ostrzeżenie, że nie ma się tak mocno śmiać, bo jej wszystko popęka:-D:-D:-D!!!! Facet przejął się swoją rolą, nie ma co!

agbar to jak u ciebie popada i sie ochlodzi t o wez przegon te chmurki do mnie ok ?? ja umre zaraz i psy moje razem ze mna... az sie dziwie ze nic nie ija prawie inie sikaja z reszta i tak z nimi nie moge wyjsc...

ide sobie zimnej wody do wanny nalac to stopy troche ochlodze... bo dupki zamoczyc nie moge nawet przez ten szew...

Ja swoją sunię wcisnęłam wczoraj pod chłodny prysznic, bo snuła się po domu. Wyskoczyła cała szczęśliwa!!!!:-D
Gorzej żółwie:-(, przy takiej temperaturze włącza im się instynkt macierzyński i za wszelką cenę chcą się wydostać z akwarium:dry:! Zawsze zabierałam je wtedy na dwór, żeby dopełniły powołania natury i zniosły te jaja,:tak: ale tym razem nie dam rady stać godziny na słońcu. :no:

krolcia o musze tez moje pieski pobudzic w ten sposob do zycia ale moze pierw siebie hehe :) zolwie?? o super :) zolwie sa fajne :) ja mialam kraba ale niedawno zdechl :/ maz mowi z ejuz stary byl... yyhym ciekawe ... nie wiem czy nie padl od psich chrupek ktore mu dawal...

ide w koncu i ja do tej wanny :)

Miissiiss spokojnie kochana napewno wszystko jest dobrze! ten szew jest tak dobrze zrobiony że przetrzyma wszystko tylko, ze on teraz spokojnie sobie odpoczywa bo nie ma czego ratować! ;-) Ból to pewnie te przeklęte wiązadła ale jeśłi tylko poczujesz sie lepiej to faktycznie zapisz się na wcześniejszą wizytę.

Krolka ale jaja z tymi żółwiami, nie wiedziałam że z nimi jest tyle zachodu :tak: Dobre-instynkt macierzyński im się w upały włącza :-D
A z tym szyciem koleżanki to niezłe jaja ale się musiał biedny przejąć a swoją drogą jaki fantastyczny facet - taki troskliwy, żeby tylko żonce dogodzić to by tam stał i dmuchał :tak:

reklama
krolcia niezły facecik. Biedny tak się przejął, a one jeszcze go wyśmiały:-D Swoją drogą to Ty odważna byłaś. Ja nie oglądałam co mi tam wydziergali w lusterku:no: bałam się. Nawet pielęgnację krocza zostawiłam mężowi:-) ja tylko wturlałam się do wanny, a on działał (przepłukiwał, polewał tantum rosa itd)

missiiss spokojnie. Masz szew i dzięki temu powinnaś czuć się bezpiecznie:tak: NIC SIĘ NIE STANIE
ja ostatnio po tych naszych dyskusjach o kłuciach i pobolewaniach też już czułam, że mi się wszystko otwiera i kilka dni baaardzo się martwiłam. Teraz wiem, że musi czasem zakłuć i zaboleć bo w końcu teraz macica dopiero zacznie rosnąć:tak:

wiolcia a ja zazdroszczę Tobie tego oczka. Jak dzisiaj szłam na zakupki to podlewali trawnik w parku, a ja stałam pod tym prysznicem i było CUDNIE

zupa zrobiona!!! tylko jest zbyt ciepło, żeby ją jeść:crazy:

Do góry