reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
wywar kolagenowy!

1kg - nóżki wieprzowe,
1kg. - skórki wieprzowe
zalane 4l. wody.
Woda będzie zawsze uzupelniana do 4 l.
Kiedy to sie ugotuje, obrać nóżki, kości wyrzucić, a resztę drobniutko pokroić, skórki też, albo nawet zmiksowaći i wrzucic do tego wywaru, i pić na ciepło
nie pilabym tego hehe ale robie sobie na nim zupki :))
bardzo dobry sposob na wzmocnienie skory i uzupelnienie kolagenu, cuda z rozstepami ktore znikaly widzialam na wlasne oczy po tym specyfiku zaleconym przez dietetyka

ja mam
PHARMACERIS M FOLIACTI Krem Zapobiegający Rozstępom 150 ml

tiaaa :) i jak dla mnie super, fajna po nich skorka jest, tyle ze ja narazie nie mam problemow i jesli sie wrodze w rodzine mamy to bede miala 5 rozstepow na krzyz... wiec nie wiem jak to dziala w przypadku skory z wczesna sklonnoscia do pekania

też mam ten pharmaceris, skóra bardzo fajna po nim, choć używam dopiero 3 dni, nie mam skłonności do rozstępów bo nigdy nie miałam ani pół, ale 3 dni temu właśnie zobaczyłam jeden malutki-nowy bo różowy jeszcze, liczę, że ten krem mnie uchroni, czytałam duuużo pozytywnych opinii, babka w aptece też powiedziała, że ponoć lepszy niż te nawet inne dużo droższe

wczoraj w wynikach badań moczu wyszło, ze mam dużo ponad normę leukocytów, nabłonków płaskich i okrągłych w moczu, gin mi przepisała 1 saszetkę monuralu na noc, rozcieńczyć w 50 ml wody, i dziś mi jest strasznie niedobrze i słabo, zebrałam suche pranie, zrobiłam nowe, trochę posprzątałam i zmęczyłam się jakbym tonę węgla przerzuciła,
nie wiem czy to po tym może być....

ja też jutro idę na wizytę z wynikami moczu, złymi oczywiście, i mam nadzieję, że dostanę coś co działa, gadałam z babką w aptece żeby mi coś dała zanim na tą wizytę pójdę, ale ona mi powiedziała że te wszystkie tabletki ziołowe, żurawinowe, itd. to na takie zapalenia nie pomogą, kazała pić wodę nie mineralną! tylko przegotowaną z cytryną i cierpliwie czekać na wizytę.

A ja dzisiaj znowu się męczę z rwaniem mięśni:(A wczoraj wieczorem dorwała mnie rwa kulszowa i całą noc trzymało, ledwo się podnieść na siku mogłam (a parę razy w nocy latam;/)Eh...zła jestem, bo mam w chałupce sporo roboty, a siedzę i nie mam na nic siły:(
Wybaczcie, że tak zrzędzę...

lothien hehe wszystkie tu zrzędzimy jak jakieś stare i schorowane baby:D ale współczuję, ja nawet nie wiem jak boli rwa, ale jestem pewna że nie chciałabym się dowiedzieć:D

Cześć dziewczyny - znowu 500 stron do nadrobienia:szok:

Mam nadzieję Salomii, że ta mikstura da sie skonsumować, bo zamierzam ją zastosować - jako bulion najlepiej :-).

Odniosę sie po raz kolejny do tematu jedzeniowego, bo widzę, że wciąż sa niejasności. Tak jak Salomii pisała - wędzenie, pleśniowe sery, śledzie nie szkodzą w ciąży. Własnie ryby pinnyśmy jeść w sporych ilościach.
Skodzi nam SUROWIZNA odzwierzęca - czyli surowe mięso i ryby, niepasteryzowane mleko i jego pochodne, wędzone NA ZIMNO ryby.
Przyczyną tego są bakterie chorobotwórcze, które mogą sie tam znajdować. Ja nie kupowałabym także ryb wędzonych na bazarku (chyba że sprawdzone). Tak się zastanawiam - może by to umiescić w jakimś przyklejonym wątku, bo wciąż ten temat sie przewija.

Co do spania - ja zakupiłam tę poduchę i jestem zadowolona. Może dlatego że zawsze lubiłam spać na boku - a ona powoduje, że można przyjąć wygodną pozycję. Potem sie przyda do karmienia i opatulania dzieciaczka:-)

Co do rozstępów - no dziewczyny rozczaruje was - nie istnieje krem zapobiegający czy likwidujący rozstępy (może je troche wybielić) - z prostej przyczyny - wszelkie kremy przenikają tylko powierzchniowe warstwy skóry, a rozstępy tworzą sie w małym stopniu w warstwie powierzchniowej i w dużym stopniu w skórze własciwej (do której żaden krem nie dociera). Dlatego lepsze efekty dają masaże (nawet ze zwykłą oliwą) i dieta bogata w kolagen (świńskie nóżki:-D). A więc masujemy i objadamy sie nóżkami :-D

Ostatnia edycja:
Rwa ponoć okropnie boli...moja siostra chorowała, była na silnych lekach no a tu wiadomo.....
takze współczuję;/ a bierzesz chociaż magnez na te mieśnie?

Ja tez używam kosmetyków z serii Pharmaceris, mam ten do biustu, do brzucha, do higieny intymnej taką piankę, nawet inne, do demakijażu i bezzapachowy balsam do ciała, wszystkie są fajne.

Ja gotuje dziś barszczyk, tak mi sie zachciało, potem po dziecko do przedszkola i do taty jadę z życzeniami:)
milego dnia;)

reklama
Lothien na rwe kulszowa najlepsze sa rozgrzewajace plastry, tylko nie wiem czy w ciazy mozna a jak nie to zrob cieple oklady.Tez czesto mam:-(.

Wiolcia sprobuj oliwki z migdalow.

Do góry