reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam niedzielnie:)

No coś mnie wczoraj najszło hehe, czasem trzeba cos zmienić;-)

gufi to spozywa i monopol:tak: A ja pracowac nie będe, tzn będe zapewne z doskoku w razie potrzeby bo będą pracownice. Dzis po południu z siostra jedziemy wyłozyć ten towar co juz mamy.
Fajnie wam z tymi imrezami. Ja to jakaś stetryczała jestem i o tej porze nie wyobrażam sobie gdzies z dzieckiem być:confused2: zawsze wracamy na kapanie i spanie do domku czyli najpóżniej to gdzieś 21.30 nam się chyba zdarzyło:sorry:

olcia ja mimo diety w week zawsze winkuję, wczoraj co prawda jakoś okazji nie było ale dziś sobie lampeczkę wypiję:tak:
Teraz jeszcze M. na antybiotyku to nie słyszę wieczorem "napijemy się drineczka"?:-D i tak jakaś ja tez nie pomyślę.

reklama
Hejka.
Dennej pogody ciąg dalszy ech.:-(

Ale Wam fajnie z tymi wyjściami. Ja próbowałam m namówić, żebyśmy chociaż na kawkę do kogoś podskoczyli, żeby z domu się wyrwać to nie chce mu się:confused2: domator qrde!:wściekła/y:

Sarka jakie nowości! Avatar fajny:tak:

To Wy wszystkie na diecie? Chyba czas też się zabrać, żeby jakoś nie odstawać:sorry:

heloł

noc wspaniała. Mysia była zmęczona i spała ładnie. Budziła się kilka razy ale zaraz zasypiała więc luz:))) teraz kawusia i chyba upiekę sernik dunkanowy wg receptury cristal;)
krolcia ja na diecie ale jakoś spektakularnych spadków wagi nie widzę. Opuchnięta jestem masakrycznie i jakoś tak szału nie ma:no: ale nie poddaję się bo wiem że na dukanie (już raz byłam) u mnie początki są trudne. Waga wcale nie szaleje w dół tylko spokojnie spada lub uparcie stoi:confused2:

sarka ja pierwszy raz z Oli wróciłam tak późno. Tylko dlatego, że brat ja uśpił:) a uśpił ją bo chciał byśmy zostali jak najdłużej. Już wychodziliśmy o 20 do domku, ale skoro Mysia zasnęła to trzeba było zostać. Co do kąpania to też kąpiemy ją zawsze ale jak raz się nie wykąpie to nic się nie stanie. Jak moja mama mówi z g*****m się nie biła:-D. Ja też myślałam o zmianach suwaczków już nawet sobie zrobiłam ale jakoś tak...sentymentalna jestem

do dobra trza jakąś kawkę skręcić i może .... hmmm... jajo zjeść bleeeeeeeeeeeeeeeeeee

a i kupiłam sobie wczoraj boskie kozaczki lasockiego. Przecenione z 280 na 99!!! Mają OGROMNY wybór

Ja już z kawką. :-p
No ja mam nadzieję, że uda mi się schudnąć na tym ducanie:tak:. To chyba jest w tej chwili już ostatnia szansa na jakiś spadek wagi bez wyciskania siódmych potów.:confused2:

Racjonalne odżywianie, liczenie kalorii, mniej jedzenia-nie działają....

hejka

Martyna zasnęła więc wpadłam poczytać co u Was:tak:

Krolcia ale przy dukanie należy "wyciskać siódme poty" gdyż jest to dieta wysokobiałkowa więc najlepsza dla osób które chodzą na siłownię bo w innym przypadku przyniesie więcej strat niż pożytku:no:
Od nadmiaru białka mogą nawet nerki stanąć tak słyszałam o skutkach ubocznych tej diety:sorry:
Olcia pochwal sie Kozaczkami ;-) niezłą promocję trafiłaś:tak:
Ainah biedny Maksiulek:-( oby leki szybko mu pomogły :confused::confused:
Sarka cóż zamiana :cool: bardzo ładne suwaczki i avaterek:tak::tak:
Koleżanka też ostatnio po allegro piżamek szukała tyle że dla dziewczynki i nic nie znalazła także chyba nie mają tam za dużego wyboru:sorry:
Zdróweczka dla M.:tak:
Missiiss buziaczek w guziaczek;-) oby szybko Jasiowi zniknął:tak:
Aga kuruj się :sorry: zdróweczka Ci posyłam:tak:
Yvonka oby te ząbki w końcu sie przebiły i przestały tak Ali dokuczać:confused::confused:
Karolina witaj :-) zdróweczka życzę:sorry:
ja by, kupiła na 92 :cool:
Bodzia tulaski na smuteczki posyłam:tak: mam nadziję ze u Ciebie już dużo lepiej:sorry:

Co do zdrowia Martynki to już jest mała poprawa bo już sie tak nie dusi :tak:ale niestety nadal bardzo boli ją gardełko więc jak złapie ją kaszel to też bardzo płacze:-(
I leki niestety muszę jej siłą podawać bo broni się jak tylko :baffled: za to inhalacje bardzo lubi i nawet trochę sama podtrzymuje sobie maseczkę:tak:
A żeby nie było dość wrażeń to Amanda ostatnio gorączkowała a teraz na buzi i szyjce wyskoczyły jej czerwone krostki i mam małe obawy czy to czasem nie ospa :baffled::eek: chyba zaraz sprawdzę w wyszukiwarce jak takie krostki wyglądają:sorry:

aluśka:szok::szok::szok: oby nie ospa!!! Matko dziewczyno Ty powinnaś order dostać! Mam tylko nadzieję, że Martynia się wychoruje za wszystkie czasy i w przedszkolu już wcale nie bedzie chorowała! Tego Wam życzę!

kuż...:wściekła/y:zawiesiła mi się strona i post mi przepadł po odświeżeniu jej:wściekła/y:

aluśka dawaj małej nurofen na to gardełko, niech się nie męczy. Co do chrostek to przy ospie sa raczej rozmieszczone po całym ciałku mniej więcej równomiernie, więc może to OBY nie to! Zreszta jest tyle chorób wirósowych po których może wyst. niewielka wysypka że zanim się cokolwiek zdiagnozuje to po chorobie nie ma sladu:tak:

Przy dukanie się nie ćwiczy, dieta polega na utracie kg a nie budowaniu masy mięsniowej,

olcia znam to poweidzonko:-D ja tez sfisiowana na tym punkcie nie jestem ale i tak zawsze nawet jak mała nam zaśnie w drodze powortnej to przy przenosinach sie obudzi, potem ożywa i sama pierwsze kroki kieruje do łazienki. Tak jest zawsze jak wybija pora kapieli to mojej małej od wanny nie odgonisz:-D

reklama
Sarka nawiązując do dukana:-p to mi nie chodzi o budowanie masy mięśniowej tylko o to żeby organizm dał radę pozbyć się tego białka a tylko podczas ćwiczeń jest to możliwe:sorry: bo nadmiar może nawet doprowadzić do tego ze nerki staną :no:

też mam nadzieję że to nie ospa ale powoli zaczynam wątpić bo Amanda ma coś podobnego jak to dziecko z tego linku:eek:
Ospa wietrzna objawia się niewysoką gorączką, utratą apetytu. Całe ciało pokrywa się czerwonymi, płaskimi plamkami, które przechodzą w grudki. / Galeria / Na co może zachorować maluch / Zdrowie / Pierwsza bryka (niemowlę 4-12 miesięcy)

Do góry