reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dzięki cristalrose za podpowiedź:-) daję bebilonowi jeszcze kilka dni i jeśli kupki nadal będą tak rzadko i tylko po czopku, to tez zmienię na nan.
Co do utraty włosów, to mi na razie nie wypadaja, ale nie maco się cieszyc, bo z reguły włosy zaczynają wypadać w okolicy 12 tygodnia po porodzie, także wszystko przede mną:dry::dry:
Twój mąż ma długie włosy? mój też:-D
A siemię dziś kupiłam i zobaczymy, jeśli będzie konieczność, to pewnie podam;-)

reklama
krolcia no no niezłego masz bąbelka w domku :) moj jasio 2 tyg temu mial niecale 5 kg :)

a wasze dzieci tez jedza juz po 180-270 ml mleka :szok: moj wcina ze kazdy sie dziwi... ale jka mu tyle nie dam to drze sie w nieboglosy bo on musi byc pelny. juz takie pucie ma ze masakra :)

gufi z tymi kolkami to ciezko trafic zeby kazdemu dziecku cos pomoglo... ja uzywam colinex i nam bardzo pomaga moze sprobuj.

wiecie co kupilam super karuzele do lozeczka i ekstra bujaczek tzn bardziej huśtawke mam troche czasu i spokoju wzoraj przyszlo wiec i na bb bede mogla wiecej posiedziec juppiii :) bo juz sie za wami stesknjiłam :) :*

asjaa ja tez dawalam malemu bebilon i to pepti 1 na zaparcia i dupa nic nie pomagalo tylko glicerynowe czopy albo termometr przeszlam na nan pro i jasio juz sam robi nawet 2 razy dziennie tylko bardziej smierdzace niz jak byl mniejszy :) :p ale sam robi i nie trzeba go kiziac termometrem

Szkoda, ze nie mam czasu na pisanie. Mój synek tez je tyle ile chce. Jest juz tak ciezki, ze czasem ciezko go nosic. Zwłaszcza w foteliku.

Krolcia niezlego masz pucusia ;-)

A my wrocilismy od osteopaty.Okazalo sie ze Jas mial zablokowany jeden kreg i przez godzine mu odblokowywala.To moglo powodowac u niego bol.Za dwa tyg mamy sie wstawic ponownie i zobaczymy czy przez ten czas cos sie poprawi:tak:Moze rzeczywiscie ta wizyta byla strzalem w dziesiatke:tak:

asia a skąd pomysł na taką wizytę?(nietypowa) jak to doblokował?

Elena a Czaruś na cycu czy butli?

moja jak wstała to troche z piersi pociągneła i znów nerw, więc dałam butelkę, dojadła 40ml (i tak zazwyczaj je, mało kiedy wiecej) i się zastanawiam czemu ona tak mało...

asia a skąd pomysł na taką wizytę?(nietypowa) jak to doblokował?

Elena a Czaruś na cycu czy butli?

moja jak wstała to troche z piersi pociągneła i znów nerw, więc dałam butelkę, dojadła 40ml (i tak zazwyczaj je, mało kiedy wiecej) i się zastanawiam czemu ona tak mało...

Polozna mi poradzila bo Jas bardzo czesto plakal i wiedzialam ze cos go meczy.A jak ona odblokowala to nie wiem ale robila to bardzo delikatnie bo Jas caly czas spal.No i mowila ze ta blokada kregu mogla nasilac bole brzuszka.
Tutaj takie wizyty u osteopaty z niemowlakiem sa bardzo popularne chocby nawet tylko po to by sprawdzic czy sam porod na cos nie wplynal.

Ostatnia edycja:
tunia dziekuje za fajny link do chustonoszenia :tak:

Wlasnie wczoraj na allegro upatrzylam sobie chuste elastyczna od Pentelki - tylko sie na kolor zdecydowac nie umiem. i wlasnie u niej na stronie widzialam jedno wizanie taiego malucha, na pollezaco hihih ale mi sie psodobalo jak ona wkladala tego malucha w chuste. super.

ogólnie też jestem zachwycona podejściem Kai do Adasia
tym bardziej że ona wchodzi w sławny bunt dwulatki
a mimo to głaska, tuli, próbuje się bawić z nim a czasem nim ;) i oznak zazdrości też jakoś za wiele nie ma a może wcale

byliśmy dziś na usg bioderek ale "wynik" taki chiński że bez ortopedy nic nie zrozumiem :(
a szczepienie piatkowe odwołane bo Adaś katar ma :(

To ja się stresuję że Basia je ok 9-10 posiłków po 100-120 ml, a widzę że nie tylko moja dziecina taki głodomorek. Przerwy międzi posiłkami ok 2-2,5 godziny. Jesteśmy na Bebiko.

reklama
no i szok jasiek przytył w ciagu 2 tygodni 900 gram :szok: dechy masakra... 5700 wazy... az mi ciezej bylo go nosic jak sie dowiedzialam ile juz wazy :)

bidulka po szczepieniu spal sobie spokojnie ale jak sie obudził strasznie płacze nie jak zawsze ... biedaczek moj malutki... zzaraz mu musze zmierzyc temp...

tunia mi wlasnie chusta przyszla do domku :) skorzystam z linka :D dziekujemy :)

Do góry