reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
u nas prawie 20 st:szok: już bylismy na placyku, teraz chłopcy pojechali na rowery a ja obiadek, potem zaliczymy jeszcze spacerek. Mam rosołek z wczoraj i zachciało mi się jeszcze placków ziemniaczanych ze śmietaną:-pa potem skoczymy do galerii, m.in po kosmetyki do Rossmana:tak:

missiiss biedulko strasznie mi Cię szkoda, dzięki bogu jesteś pod dobrą opieką!!! jeśli nawet do piątku to to tylko 4 dni!!!!:-) dasz radę kochana:tak:trzymam kciuki;-)

Ja dziś fatalnie spała, pobiłam rekord w obracaniu się z boku na bok, tak mnie biodra rwały że nie głam sobie poradzić:wściekła/y: do tego sikanie i drapanie w gardle, noż koszmar:wściekła/y:

Wczoraj byliśmy na imieninach mojego taty no i w pewnym momencie cos o brzuchach...moja siostra wyleciała z tekstem że mój jest MONSTRUUUUUALNY!!!, wiecie niby nic takiego ale w***** miałam, dowaliła jeszcze że mam w pasie chyba z 2,5 metra:wściekła/y::wściekła/y: więc zszokowałam ją nieco jak zmierzyłam przy wszystkich obwód brzucha i było 107! Niby nie złośliwie ale mnie to wburwiło!!!

Cześć dziewczyny,

u mnie ogólnie ok oprócz tego, że mam bóle jak na okres i kłuje mnie w dole jakby pęcherz albo szyjka, nie potrafię odróżnić..:/

Poza tym wczoraj teściowa przywiozła łóżeczko, przez ponad 2 h prasowałam cześć ciuszków maluszka, dziś zostaje mi reszta plus złożenie łóżeczka i ogarnięcie syfu który wynieśliśmy z pokoju gdzie będzie mały :)

missiiss trzymaj się kochana, będę trzymała kciuki żeby już Cię tak nie bolało !

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki ze słonecznego i ciepłego Poznania :)

trochę się zaczęłam niepokoić, znów mam ciśnienie 137/77 puls 113. Teraz leżę mam nadzieję, że się uspokoję ale zastanawiam się jakby co po jakim czasie dzwonić do szpitala. W poprzedniej ciąży miałam zatrucie. Jak myślicie??

ja juz po spacerku i pizzy :) teraz Ninka sobie zazyczyla bajke, wiec ja bede miala godzinke na wegetacje.

aniah - ja od paru dni, od kiedy przestalam latac jak szalona, to mnie przestalo kluc w szyjce. na szczescie!

joamar - ja nic nie doradze, bo mam zawsze cisnienie w normie ...

Sarka co się będziesz przejmować zazdrosnymi docinkami :) Masz piękny brzuszek i jak sama widzisz bije zazdrość od niektórych :) Ja tam mam 124 cm, najpierw wchodzi brzuch długo długo nic i po jakiś 15 minutach Wiola:-D A w międzyczasie jeszcze biust się prześlizgnie :-D Wiem że takie gadanie jest denerwujące dlatego trzeba sobie to olać.

Missiiss
kochana mam nadzieje, że wytrzymasz do piątku a co najważniejsze, że nie będziesz musiała tak cierpieć! Mam ogromną nadzieje, że przestanie boleć i bede za was ogromnie mocno trzymać kciuki!. Jest mi strasznie przykro, że tak cierpisz :-(

sunflower trzymaj sie kochana dzielnie!

Joamar, kontroluj cisnienie co h i jakby co to na ip. A najlepiej zadzwoń do szpitala i sie spytaj co Ci doradzą.Jakby nie dziecko to ja bym juz jechała na ip....Ale poważnie sie obawiam, że bym stamtąd nie wróciła a wydaje mi się, że troche panikuje...
Missiiss trzymam kciuki zebys dotrwała do piatku, ale jakby nawet nie to juz jest bezpiecznie, lekarze wiedza co robia.
Fifi jakis dziwnie spokojny dzis ale moze dlatego, że szalal w nocy za 10...

trochę się zaczęłam niepokoić, znów mam ciśnienie 137/77 puls 113. Teraz leżę mam nadzieję, że się uspokoję ale zastanawiam się jakby co po jakim czasie dzwonić do szpitala. W poprzedniej ciąży miałam zatrucie. Jak myślicie??
eee myślę że nie jest niepokojące, w normie;) puls wysoki ale u mnie też taki bywa b. często...

jesuuu ale obżarłam się plackami:zawstydzona/y:....to tak a konto tego 2,5 metra w pasie;-):-D
zaraz idziemy do siostry na kawkę a potem do galerii, do wieczorka więc baby;-)

Puls rzeczywiście może być wyższy w ciąży, szczególnie jeśli się trochę zdenerwowałaś tym ciśnieniem. Ja mam spoczynkowy 90 non stop, ale jak dochodziło mi do setki to lekarz mówił, że to norma :)
A co do ciśnienia to też miałam ostatnio u lekarza dwa razy 140/80. Dolne prawidłowe, ale górne nie powinno wyjść poza 140. Dostałam przykaz mierzenia 3 razy dziennie, nie w biegu. I mam się pojawić dopiero, kiedy będzie się utrzymywać powyżej 140. Ale już na drugi dzień spadło do 120/80 i tak się utrzymuje. Niepokojące by było jeszcze towarzyszące temu puchnięcie, przyrost masy ciała, bóle głowy. Jeśli nic takiego się nie dzieje, to powinno być ok :) Chociaż lepiej sprawdzić raz za dużo niż raz za mało.

reklama
Hej Dziewczynki :-D:-D

Ja dzisiaj w miarę aktywnie - śniadanko w górach, jedliśmy pyszne naleśniki,
w górach pięknie ciepło i piękna jesień super.
Filip się wyciągał i przeciągał :-D:-D:-D widzę,
że moje dziecko szybko po górach zacznie chodzić:-D:-D:-D

potem urodzinowy obiad teściowej potem ciacho:-D
pyszne drożdżowe

Tunia wrzuć na luz, bo oszalejesz!!

Do góry