reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

No i dupa!Za dobrze było...:-(
D był na wizycie u ortopedy.Okazało się,że ma powikłania po operacjii,którą miał jako ośmiolatek:-(ma jeszcze chorobowe na tydzień,potem do pracy a potem 12 lipca ma jechać do Piekar Śląskich na rehabilitacje do szpitala ortopedycznego na 3 tygodnie(wstępnie):-(
i teraz pytanie czy w takiej sytuacji pracodawca może Go zwolnić?pracuje tam od początku lutego...

reklama
Ale u nas dzisiaj było duszno.

Zapominajko mam do Ciebie pytanie ... kojarzę, że byłaś z synkiem w szpitalu, w Poznaniu? Jak to wszytsko tam wygląda, co z pobytem matki z maluchem, jedzenie ?

Ja byłam w Kościanie i nie polecam.

Jesli chodzi o Poznań, to wiem, że nocleg przy dziecku jest płatny chyba 40 zł.

Podobno znakomita opieka jest w Śremie i znam kilka bardzo zadowolonych mam.

Ale u nas dzisiaj było duszno.

Zapominajko mam do Ciebie pytanie ... kojarzę, że byłaś z synkiem w szpitalu, w Poznaniu? Jak to wszytsko tam wygląda, co z pobytem matki z maluchem, jedzenie ?
a w jakim szpitalu będziecie?
Ja z Gabi byłam na Nowowiejskiego to matki spały na podłogach tzn, materace i ty podobne ale wszystko we własnym zakresie były tylko 2 pokoje z łóżkiem dla matki ale nie wiem ile płatne. Dzieciaczki dostawały mleko i kaszki od szpitala ale nie wiem czy coś więcej bo ja byłam na oddziale małego dziecka i tam były dzieci do 5 miesiecy.
Najlepiej bedzie jak zadzwonisz do nich i zapytasz jak już bedziesz wiedziałą gdzie bedziecie

No i dupa!Za dobrze było...:-(
D był na wizycie u ortopedy.Okazało się,że ma powikłania po operacjii,którą miał jako ośmiolatek:-(ma jeszcze chorobowe na tydzień,potem do pracy a potem 12 lipca ma jechać do Piekar Śląskich na rehabilitacje do szpitala ortopedycznego na 3 tygodnie(wstępnie):-(
i teraz pytanie czy w takiej sytuacji pracodawca może Go zwolnić?pracuje tam od początku lutego...
Biedny ten Twój przyszły mężowy.
Co do pracy to nie wiem, ale wydaje mi się., że chyba tak nie mogą zwolnić :baffled:
Ja byłam w Kościanie i nie polecam.

Jesli chodzi o Poznań, to wiem, że nocleg przy dziecku jest płatny chyba 40 zł.

Podobno znakomita opieka jest w Śremie i znam kilka bardzo zadowolonych mam.

a w jakim szpitalu będziecie?
Ja z Gabi byłam na Nowowiejskiego to matki spały na podłogach tzn, materace i ty podobne ale wszystko we własnym zakresie były tylko 2 pokoje z łóżkiem dla matki ale nie wiem ile płatne. Dzieciaczki dostawały mleko i kaszki od szpitala ale nie wiem czy coś więcej bo ja byłam na oddziale małego dziecka i tam były dzieci do 5 miesiecy.
Najlepiej bedzie jak zadzwonisz do nich i zapytasz jak już bedziesz wiedziałą gdzie bedziecie
Najprawdopodobniej na Krysiewicza, dzisiaj się wszytsko dowiem.
Witajcie. Ja nie patrzę ile jest stopni bo termometr na słońcu wisi to bym się pewnie przestraszyła. Wczoraj o 20 było 28 stopni.
Asiulka gratulacje.

A do mnie właśnie przyszła nagroda z konkursu astry. Tak wygląda
Sliczny ten serwis kawowy.

Ale u nas upał ... nie wyobrażam sobie w tą gorączkę autem. Do chirurga jedziemy na 12-13 godz i mamy 50 km :baffled:. Jeszcze jedziemy takim śmiesznym autem bo nasz pojechał nad morze. Wspólnik męża pożyczył od nas bo w jego by sie wszyscy nie zmieścili i jeszcze bagarze ... a mają taki jak Jaś Fasola :-D ... nie wyobrażam sobie jazdy tym autem ... mam nadzieję ze chociaz ma klimatyzację :zawstydzona/y:

Witajcie;
podobno od jutra ma być chłodniej już.

Agacia zadzwoń, albo na jakimś forum poszukaj opinii. Mati jako pacjent na pewno dostanie jedzonko i picie, ale ty raczej przygotuj coś dla siebie.

Kokusia gratuluję :D

haha Dagula u nas "co to" też jest na porządku dziennym i jak odpowiem to Maja mówi "aaaha"
Ja jak byłam z Mają w szpitalu w Krakowie to spałam na fotelu, jedzenie tez w swoim zakresie, szpitale w Polsce raczej nie są przystosowane do przyjmowania dzieci z mamami.

Miałam ten egzamin, ale nie mam żadnych odczuć, mam nadzieję, że nie zrobiłam dużo błędów. Poczułam się jak na studiach :-D

Ja dzisiaj postawiłam Mai na balkonie wanienkę z wodą i się w niej pluskała, musimy kupić jakiś mały basenik, bo widzę, że jej się spodobało. Teraz jak wychodzi na balkon to mówi "myju myju" :-D.

Agacia trzymam kciuki za wizytę.
Kokusiu bardzo ładny serwis.

Witam piątkowo
Jak te dni szybko leca, już piątek, jeszcze 2 tygodnie i wakacje.
U nas dzisiaj straszny upał, ale szykuje sie burza, bo strasznie się chmurzy i już zaczyna grzmiec. Ja upału na razie nie odczułam bo w biurze zimo jakby klima chodziła, a klimy tu nie ma, jesteśmy w cieniu o dpółnocnej strony i zawsze latem mam zimno;-)

Kokusia, super ten zestawik, ja to wogóle mam hopla na punkcie filiżanek, uwielbiam po prostu i najchętniej ciągle bym zmieniała, ale nie ma tak dobrze.

Zanplo, na egzaminie napewno poszło dobrze, jakby mogło byc inaczej.

Pyciolek, trzymam kciuki za mężowego, żeby szybko się wykurował z tą nogą, swoją drogą, to po tylu latach takie rzeczy mogą wyjsc:szok:

Agaciu, mam nadzieję, że pobyt w szpitalu minie Wam szybko i w miarę bezstresowo. Ucałuj od nas Matiego.

reklama
Agaciu a dlaczego mały będzie operowany?ma przepuklinke tak?
Akex jak był operowany w marcu na wnętrostwo to wyszliśmy z kliniki juz godzinkę po zabiegu...

dziękuję dziewczyny za słowa otuchy....:zawstydzona/y:

Do góry