reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie :-)
widzę, że przybyło nam brzusiów:-D

asiulkaa powodzenia na egzaminie, dla mnie prawko też było mega stresujące. Trzymam kciuki!

Ja się dziś od ranpopisałam postepującą sklerozą :wściekła/y:. Jestem zła sama na siebie. Zrobiłam piekną listę wyprawkową,ba mama chce mnie dzisiaj na dzidziusiowe zakupy zabrać. I oczywiście przyjechałam do rodziców, a lista została w domu:dry: ( a mieszkamy w różnych miejscowościech).

reklama
Witam sie z rana.

U nas pogoda okropna dzisiaj, pada deszcz a wczoraj tak ładnie, slonecznie bylo.

Ja z wyprawkowych rzeczy jescze tylko butelka, pieluchy i posciel :tak: no i szlafrok dla siebie.

Ja mam wizyte dopiero 16.10 i pozneij juz co 2 tyg, ktg i te sprawy ;-)

co do kilogramow to ja jestem w 31 tygodniu i mam juz prawie 15 kilo na plusie :baffled:

Witam Poniedziałkowo:tak:

U mnie dziś pogoda śliczna, cieplutko i słonecznie:tak:, tak, że aż chce się żyć:tak:.
Lukłam tu:-D:-D, żeby się pochwalic:-p, że jutro mamy pierwszą lekcję w szkole rodzenia (od 18-20) i na 21:szok::szok::-D wizytę podglądającą dzidzinkę:tak::-D, ciekawe ile już waży:confused:

Tak więc życzę Wam mamuśki miłego i pogodnego dzionka;-)

P.S. Witam nowe mamki:tak:;-) fajnie, że nawet po takim czasie wciąż nas przybywa:-)

zyrafka - tak właśnie robię, biorę co 8 godzin. Dzięki.

Ewushka - napewno będę szamać czosnek w ilościach hurtowych, dzięki!! Właśnie wcinam grzanki czosnkowe na sniadanko, będę wszystkich trzymać dziś na dystans, hahaha.

pytia - Misia chodzi spać ok 23 i wstaje ok 6-7, czasm pośpi do 8, łączę się z tobą w bólu...

Agatkas - ja też wstawałam całe życie jak zombie, hahaha, równo z tatą, który od 5 szykował się do pracy, czasem nawet go budziłam, masakra, hehehe.

Madzienka - trzymam kciuki za sprawny i zorganizowany remoncik!!

Morbital - moja niunia tez bryka w nocy ostro i rankami daje znać o sobie, ale dzisiaj jakaś spokojna i cisza, mam nadzieję, że zbryka mnie po śniadanku. Nic się nie martw napewno wszystko się ułoży, a ty sobie poradzisz ze studiami, dzidzia ci pomoże!

Agga - a ile tego czosnku dajesz nakubek mleka? No i mam nadzieję, że mebelki jednak skręci mężczyzna i będą cieszyć oczęta!!

Paola - ja też jutro zaczynam 30 tydzień i mam 7-8 kg na plusie, ja uważam, że to niewiele, ale wszystko zależy od twojej wagi sprzed ciąży, postury i wzrostu... A brzuch ja mam spory, więc nikt nie ma wątpliwości.

Asiulkaa - jak egzamin? ja trzymam kciuki!!!

Zapominajka - no to kiepsko, ale napewno przypomni ci się na zakupach!! Pochwal się zdobyczami!!

Hej kochane mamusie grudniowe:-)
U na smarna pogoda wkurzam się jescze bardziej bo nie mogę za długo siedzieć przy komputerze tak mi dokucza kregosłup:wściekła/y:, więc czasem nawet nie moge odpisac a czytam z odległości siedząc wygodnie na kanapie:baffled:masakra
widzę, ze częśc z Was chora:-(, ja się już wykurowałam naszczęście...
Jeśli chodzi o kilogramy na plusie to ja też dopiero 7:tak:, i muszę powiedzieć, ze jestem bardzo zadowolona bo to zawsze mniej do zrzucania;-)
Listę wyprawkową tez mam juz zrobioną no i jescze niestety zostało co nieco do zakupienia, a tak bym chciała miec już wszystko w domku, no ale i tak nie bardzo mam gdzie to układać, dopuki od teściów nie wyprowadzi się ich córka a to nastapi gdzieś pod koniec października albo na początku istopada:dry:, no i tak się z męzem gnieceiemy w 51 m z teściami i jednym pokoikiem zwalonym rzeczami ich córki...

Witajcie

Dawno mnie tutaj nie było, lerzałam w łózeczku, bo mnie brzuszek bolał.
Powiedzcie dziewczyny, czy wy teraz też macie takie odczucie jak byście miały kamień w brzuchu, jest taki cięzki, nabrzmiały ? Uciska na podbrzusze ?

Witajcie nowe brzuszki :-), fajnie ze jesteście z nami.

Madzienka współczuje remontu, ja mam to samo, uwierz mi ze mam już dość, dołuje mnie to wszystko. Wszedzie bałagan i ruszyc się nie mozna, a moim fachowcy to mają w d****.

Cyprysiowa napisała:]Witam sie z rana.

U nas pogoda okropna dzisiaj, pada deszcz a wczoraj tak ładnie, slonecznie bylo.

Ja z wyprawkowych rzeczy jescze tylko butelka, pieluchy i posciel :tak: no i szlafrok dla siebie.

Ja mam wizyte dopiero 16.10 i pozneij juz co 2 tyg, ktg i te sprawy ;-)

co do kilogramow to ja jestem w 31 tygodniu i mam juz prawie 15 kilo na plusie :baffled:

Jejku już wszystko masz????:szok:To Ci zazdroszczę, ja tylko trochę ciuszków:baffled:Ale w tym albo przyszłym tygodniu ruszam do jakiejś galerii i kupuje,kupuje i jeszcze raz kupuje:-) Więc rachunek będzie 4 cyfrowy napewno;-)Bo wiecie ja ciągle myslę, że jeszcze za wcześnie.heh a tu widzę, że Wy już obkupione i gotowe:-)

Cyprysiowa to powiedz mi proszę,co Ty jesz w ciągu dnia?:-)Masz jakieś zachcianki?:tak:Bo ja to wogóle, czasami coś słodkiego i to wszystko.heh

Witajcie Dziewczyny
Bardzo kiepsko dzisiaj spałam, budziłam się co chwilę i dopiero nad ranem miałam sobie ochotę pospac, a tu do pracy trzeba było wstac. Ale najgorsze jest to, ze Grzesiu od rana źle sie czuje, wymiotuje i boli go gardło, do szkoły nie poszedł i śpi w domku, dobrze, ze maż jeszcze nie wyjechał, to ma go na oku.

reklama
w kwestii wyprawki to hmmm powiem wam że ja z tej swojej listy mam jeszcze wiele do kupienia, jak narazie pompowalismy pieniążki w lekarza i wyniki ze wzgledu na te różne powikłania ciążowe i inne szare życiowe wydatki. A jak już się zabrałam za zakupy to pieniążki stopniały w zastraszającym tempie :-)

W tym tygodniu będziemy robić przemeblowanko w pokoju, tak żeby każdy miał swoje miejsce, dzidzia, my i pies:-)zobaczymy jak nam to wyjdzie bo jak narazie nie ma między nami zgodności co do rozkładu mebli hahahahah będzie pewnie mała wojna podjazdowa zanim pójdziemy na kompromis:-)

Do góry