reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

hej hej !!!

no a ja tu cieszyłam sie że mam tylko mdłości no a dziś juz ściskałąm sie z porcelaną w wc :baffled: kurde wyjdzie mi ze pod koniec I trymestru zacznie mi sie :zawstydzona/y:
mam nadzieje ze to takie jednorazowe :-D
a w ogóle to róznie sie czuje ! np dzis rano nie umiałąm sie pozbierać i dojść do pracy a potem juz w miarę ok, popołudniu padłam na 40 min i nic mi sie nie chciało a za chwilę wyparzyłam jak oparzona i umyłam okno w kuchni, lodówkę całą, podłogi itd Tak mnie postraszyło :rofl2:

hej dzieczyny.
mam pytanie bo juz sie pogubiłam jak mi wychodzi ze 10 tygodni i 2 dni ciąży to sie liczy jako 10 tydzień czy 11 tydzień ciąży ?

mój lekarz zawsze bierze pod uwagę tylko skończony tydzień ! czyli tak jak Ty to dla niego jest 10 dalej !

A ja mam pytanie do WAS wiem , że to może za wcześnie ale czy już wiecie gdzie będziecie rodzić? W szpitalu, klinice, Domu Narodzin czy w domu? I jaki chcecie poród normalny czy rodzinny?;-)

Ja zamierzam urodzic w Domu Narodzin rodzinnie :happy:

Dom narodzin

Ciekawi mnie gdzie Wy będziecie witać swoje pociechy i co uważacie na rózne Ośrodki dla rodzących mamuś :-):-)

no ja bede rodzic szpitalu i jeśli chodzi o samą palcówkę to jest okropna :-( ale ze względu na to że lekarz mój tam pracuję nie kombinuję z innym miejscem !

Hej. Jak myślicie czy już w 12 tyg na USG będzie płeć dziecka czy jeszcze trochę trzeba będzie poczekać? Bo różnie piszą na ten temat w necie i literaturze:baffled:

tz mi sie wydaje że to taka zgadywanka !
zresztą mojej koleżance w dniu porodu mówili że będzie chłopak a tu za chwilę córa sie urodziła :-D

Hey dziewczyny :-)

Jak dobrze , że u WAS wszystko ok:-)
Ja idę na USG w 12 tyg. za tydzień i juz nie mogę się doczekac a badania już dawno zrobione gdyz u NAS występuje konflikt serologiczny ale na szczęście nie wyprodukowałam przeciwciał;-)

no my też z mężowym mamy konflikt ! mój Liwcior ma rh + po tacie ! no i wpierwszej ciązy często musiałam badać krew na przeciwciała

witam was nie pisałam bo teraz to prawie na okrągło chce mi się spać niestety nie będzie dwóch fasolek została jedna na szczęście wszystko idzie dobrze moja gin mówi że czasem jeden zarodek znika wchłania się we wczesnym stadium i znika.cóż pozostało mi tylko zdjęcie z pierwszego usg.ważne że dzidzia rozwija się dobrze

przykro ! dobrze że druga fasolka dobrze sie ma !
dziewczyna która rodziła prawie w tym samym czasie jak ja miała tą samą sytuację że z bliźniąt został jedna fasolinka !

dagulla - dziękuję za życzonka :)

No i dziewczynki wkroczyłam sobie wczoraj w ten magiczny wiek "po trzydziestce"... Ale muszę Wam powiedzieć, że urodzinki to miałam takie, jak nigdy! Rano sto lat i życzenia w wykonaniu męża i Jasieczka (to brzmiało: "to lat, to lat"). A pracy, na dużej przerwie w szkole, kurier przyniósł mi bukiet 30 herbacianych róż od mężusia. No a wieczorkiem jeszcze kolacja...
Załączę niebawem foteczki.

wszystkiego najpiękniejszego !!! spóźnione ale szczere !!!!!

reklama
ja mam w palnie rodzić z męzem ! powiedziałąm mu że jak coś zaczoł to musi skończyć ! i śmiałam sie że jak to wsadził to teraz musi mi pomóc to wyciągnąć ;-)

a tak poza tym to mój męzowy w życiu nie przypuszczał że to TAKA męczarnia dla kobiety, pewnie myślał sobie że wejde jęknę raz i dzidzuś wyskoczy a on z kolegami pójdzie na pępkowe :-) No i raźniej mi zaraz jakoś było że nie ja sama tam taka przerażona no i ktoś musiałtez zdjęcie dzidziolowi zrobić po urodzeniu :-D

ja też mam w planach rodzić z mężem w szpitalu jak za pierwszym razem córcie tylko mam nadzieje ze obędzie sie bez żadnych stresów i obaw o córcie bo tętno jej zaczęło spadac do 55 a ja rozwarcia nie miałam;-( i musieli mi cesarkę zrobić ale mąż i tak był przy nas on dostał pierwszy Maje do rąk

Kurcze a ja dzisiaj i jutro mam zajęcia :-(
Tak mi się nie chce , że masakra!:crazy:

Jak myślicie czy jeśli mam na 04 Grudnia termin to lepiej wziąc dziekanke na następny rok??

Wiesz Marzycielka jeśli studiujesz zaocznie to chyba nie musisz sobie robić przerwy i być rok do tyłu.Przecież to tylko weekendy,a dzidziusia nie będziesz wychowywała sama,więc powinnaś się z tym uporać.Zawsze będziesz miała szybciej za sobą:)

Wiesz Marzycielka jeśli studiujesz zaocznie to chyba nie musisz sobie robić przerwy i być rok do tyłu.Przecież to tylko weekendy,a dzidziusia nie będziesz wychowywała sama,więc powinnaś się z tym uporać.Zawsze będziesz miała szybciej za sobą:)

No tak z jednej strony masz rację i wiesz musze się nad tym zastanowić:-)

reklama
Do góry