reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej mi lekarz na razie zabronił współżycia :-( Tak naprawdę to nie wiem czy bym się bała, po prostu trzeba by było bardziej uważać, może delikatnie sama nie wiem. Wiem jedno, że mam straszną chrapkę n mojego męża, nawet mi się w nocy śni że chcemy się kochać i ktoś nam przeszkadza. I rano budzę się zła, że nawet w śnie nie mogę :-) mam nadzieję, że jak się skończy pierwszy trymestr to szlaban zostanie zdjęty, no ale jeśli nawet nie to przecież dzidzia jest najważniejsza Pozdrawiam Was

reklama
Hej mi lekarz na razie zabronił współżycia :-( Tak naprawdę to nie wiem czy bym się bała, po prostu trzeba by było bardziej uważać, może delikatnie sama nie wiem. Wiem jedno, że mam straszną chrapkę n mojego męża, nawet mi się w nocy śni że chcemy się kochać i ktoś nam przeszkadza. I rano budzę się zła, że nawet w śnie nie mogę :-) mam nadzieję, że jak się skończy pierwszy trymestr to szlaban zostanie zdjęty, no ale jeśli nawet nie to przecież dzidzia jest najważniejsza Pozdrawiam Was

A Ty Ziabo to spać nie możesz?? hihi:-)
No to straszne masz te sny...:zawstydzona/y:

A ja wstałam juz bo nie mogę spać i chyba znowu mam to ciśnienie za wysokie :no:
Dzwonię dzisiaj do gina bo się boję .
Kurde znowu miałam koszmary. Nikt mi USG nie chciał zrobić a ja się bałam , że coś jest nie tak.
Pochlastać się tylko.

Kluliczku co do badań to bardzo mądrze napisałaś;-)

marzycielka i jak tam Twoje ciśnienie mam nadzieje ze dobrze.
widzę ze Ty też spać nie możesz tak jak fasolkamaria

zgadzam się z Kluliczkiem co do badan:-)

Cześć dziewczynki:)
Byłam wczoraj u lekarza i pytałam czy mąż może być na USG dopochwowym,ale ona mi nie robiła bo powiedziała,że to nie jest zdrowe,a męża zaprosimy na 20 tydzień to zobaczy człowieczka,a nie tylko kropkę;) Marzycielka powiedz swojemu ginowi jakie leki masz od internisty,bo ja też 2 tygodnie leżałam przeziębiona i kazała mi brać rutinoscorbin-6 tabletek dziennie! a moja ginekolog powiedziała mi,że nie powinnam ich brać w ogóle....Także lepiej pij dużo cytrynki,jedz cebulę i czosnek i zdrowiej szybciutko;-) Kochać się z mężem też bałam no i troszkę było mi trudno,bo ciągle myślałam o dzidzi no i o tym,że jest nas troje:-p Ale wszystko jest z fasolką w porządku więc już się nie martwię i cieszę się tym,że możemy to robić:)

Witam się serdecznie!:-)

Dziewczyny czy może macie jakieś skuteczne sposoby na nudności, bo mnie męczą?
Ja mieszkam teraz w Anglii, więc tutaj ciąża jest inaczej prowadzona niż w Polsce, jeszcze u lekarza nie byłam, raczej położnej, idę pierwszy raz w poniedziałek.
Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamusie.:tak:

Heyka:-)

Już mi lepiej :-)Ciśnienia dzisiaj nie mierzyłam bo nie mam cisnieniomierza ale pożyczę i oczywiście pójdę do lekarza wcześniej :-)

A leki na przeziębienie to Flavamed , Witaminka c i Syropek z klombu :-):-)

Dla tych które boją sie bądz nie chcą uprawiać seksu podczas ciąży znalazłam w miesięczniku RODzICE "Uwielbiam namiętne noce z mężem. Czy to bezpieczne dla dziecka? Czy mąż członkiem nie zrobi mu krzywdy? Ależ skąd .Dziecko jest doskonale chronione przez pęcherz i wody płodowe . Szyjka macicy jest tak wąska że członek nie wciśnie się do środka i nie dotkknie dziecka. Jedyne co malec może odczuwać podczaszbliżenia rodziców to łagodne kołysanie - ale to bedzie dla niego przyjemne." Takrze kochane musimy jak najcześciej sprawiać przyjemność naszym fasolkom;-)

Medio samozaparcie i pogodzenie się ze stanem rzeczy :-p. Jadam małe porcje (staram się) i mam poobcinane butle, żeby nie lądować nad kibelkiem, tlko przyjąć pozycję bardziej komfortową nad umywalką i do butli :-p. Bo sobie strasznie naciągałam mieśnie brzucha w poprzedniej ciąży :-/. Poza tym znajdź jakis zapach, który choć trochę usmierza te mdłości, czasem sie udaje. No i ja po jedzeniu nie ruszam się jak tylko mogę.

marzycielka bo ja już mam to odpracowane i przemyślane :tak:. Przez pewien czas siedziałam i wertowałam wszyelkie wypowiedzi na ten temat.

ja słyszałam ze na mdłosci pomaga rano przed wstaniem z łożka przegryzanie suchara. ale ja niemam tych dolegliwosi takze nieiwm dokładnie

reklama
aniamanu ja też jestem w 10 tygodniu i też mam termin na 5.12:) Cieszę się,że jest ktoś kto ma tak samo:) Razem zawsze raźniej:tak:

Do góry