reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Ja dziś dalej w podłym humorze:zawstydzona/y:, dobrze że mój Misiek od środy ma urlop to sobie przynajmniej posiedzimy razem a w następny wtorek śmigamy na wakacje do Szczawnicy...może odpoczniemy od wszytskichi wszytskiego

Witam mamuski....
Co do wagi to ja mam 158 cm wzrostu to nie moge ważyć duzo wiecej....a przynajmniej nie powinnam...170cm to ja mam w duuuzym kapeluszu i na obcasach:p hahaa a tak poza tym to jest juz u nas troszke chłodniej to od razu lepije sie oddycha...jak tam pogoda u Was???
Buziaczki na dzień dobry:*

Cześć laseczki!!

U mnie dziś już lepiej chociaż wieczorem jeszcze się nasiliło, ale noc przespałam jak kamień i wstałam już w dobrej formie, na razie jestem po ineczce i wszystko cacy, więc jestem dobrej myśli. Jeśli dzisiaj będzie podobnie to jadę do szpitala, ale na razie wszystko ok. Możliwe, że się czymś strułam, chociaż jadłam to samo co reszta rodzinki, a oni w porządku.... ale w sumie każdy organizm inaczej przyswaja...

Dziewczyny dla zainteresowanych przyrostem wagi, w necie są specjalne kalkulatory:
Przyrost wagi w ciąży - Onet.pl Zdrowie
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4
http://twoja-ciaza.com.pl/ciekawostki.phphttp://babyonline.pl/kalkulatory_artykul,2391.html

Medio - miłego odpoczynku i lekkiej podróży.

Okruszek - odpoczynek romantyczny napewno dobrze zrobi całej trójeczce!!

Kana - no to jesteśmy tego samego wzrostu ja ważę ok. 53 kg. Jestem 5 kg na plusie teraz.

Ostatnia edycja:
Cześć mamuśki u nas dzisiaj pochmurnie :dry:ale mam nadzieje ze nie bedzie padać :no: chociaż nie za bardzo w to wierze :-) no cóż zobaczymy co przyniesie dzień.
Pozdrawiam wszystkich

No ja jak poszła potwierdzić,że jestem w ciąży to ważylam 52kg ....teraz waże 55kg,ale podejrzewam,ze u połoznej pokaże mi 56kg,bo tam jest zawsze kg do góry niż u mnie...to chyba tragedi nie ma....w kalkuratorach wyszło mi ok...

U mnie pogada również pochmurna,ale jest bardzo ciepło i tym samym bardzo duszno...jak narazie nie pada :-)
Wczoraj byłam zobaczyć co się dzieje na bulwarze bo zaczęło się "Beach Party" i po drodze wciągnęłam dwie wielkie zapiekanki....mój Z się śmiał że nawet on nie zjadł by tyle na raz...haha ale wg kalkulatorów wagi wychodzi mi ok więc się nie przejmuje:-)

reklama
Okruszku współczuję....Ale nie przejmuj sie takimi komentarzami.Ja nie słucham innych i nie obchodzi mnie co mówią,ale to i tak jest przykre.Nie można spokojnie się cieszyć,bo ktoś Ci w tym przeszkadza.Co to za gadanie,że nie wypada?Nie wypada być w ciąży?Masz sie ukrywać 9 miesięcy,a jak urodzisz to powiedzieć,że znalazłaś w kapuście?Albo,że bocian na polu zostawił?Bez przesady.Ciąża to piękny stan i nie każdy ma takie szczęście jak my.Więc cieszmy sie i pokazujmy brzuszki:tak:

Renia ja też nie znoszę jak ktoś dotyka mojego brzucha:wściekła/y: Przecież jestem człowiekiem a nie inkubatorem!Równie dobrze mogą głaskać mnie po głowie!A nie po moim brzuchu.To nadal jest moja część ciała...

Do góry