reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

no ja te zwłaśnie na tę siateczkę zwróciłam uwagę, widziałąm w sklepie tu u nas bardzo tania, ale stwierdziłam po co mi to?:-Da teraz, to kto wie, może nawet wypróbuje...:-p

reklama
Specjalnie dla Alexa od Juleczki!!!!!

mis10.gif

Od razu dziękuję za zyczenia na wilczy apetyt. Zadziałaly. Dziecię moję zjadło małą zupkę kukurydzianą i 100 mleka z butli i zasnęło. Bez cyca:-D:-D:-D:tak::-D
Czyli potrafi cwaniak jeden!
Bizniaki, gratulki z okazji drugiego zębolka :tak:

Lilac, super! My też chcemy już sami siadać! :tak: Bo narazie za każdym razem jak Bartek chce posiedzieć to mi pokazuje żeby go posadzić :-p
U nas to siadanie to tak z tydzień chyba ćwiczył i dziś na urodzinki swoje postanowił zrobić mamie prezent.:-D:-D:-D
hejjjjjjj u nas nocka boska jak za dawnych czasow:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ech chwilo trwaj hihih:-D:-D:-D:-D
teraz maly rozrabia na podlodze , obiadek sie studzi a potem ruszamy na miasto gdyz w piatek nasza pierwsza rocznica slubu i trza jakiegos supraisa zakupic:-D:-D:-D:-D
mpoje dziecko zauwazylam nie chce marnowac ani sekundy ze swego cennego zycia , otoz jak wstaje po snie , nie traci czasu na jakies tam przebudzenia , otwiera oczy zrywa sie na czworaka siada i natychmiast do szczebli lozka i wstaje hihihihih ja to potrzebuje jakis 30 minut na rozbudzenie a ten to ma ekspres:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

a i kupila wczoraj tak polecana przez was kaszke bobovity na smaczny sen banankowa ale przepyszna!!!! i jaka slodziutka hhihih mamunia tez ja polubila z syneczkiem razem:-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-p

aaaaaaaa i mam prosbe:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kocchane jak wyglada ceremonia chrzcin????tak w skrocie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kiedy sie zapala swiece co z szatka sie robi???
No ja to w sprawach chrztu jestem już chyba ekspertem;-):-D:-D:-D:tak:. Mój Puchatek w kwietniu, dwa tygodnie 1,5 tyg temu bratanica... Więc........
U nas chrzty są w trakcie Mszy. A przed uroczystością mieliśmy takie spotkanie dla rodziców i chrzestnych: co się mówi, kiedy, co się robi i co to wszystko własciwie znaczy. Dziecię w czasie chrztu (namaszczenia, polania itp) trzyma matka.Nie wiem czy tozwyczaj naszej parafii czy tak ogólnie. Chrzestna przykrywa dziecko białą szatką a chrzestny odpala świecę. Nie ma stresu, bo ksiądz mówi kiedy co następuje. A na samiutkim końcu święcą pamiątki.

W końcu przyszedł facio do bojlera i mamy ciepłą wodę. Hurrrrra! Trzymajcie kciuki zeby się juz nie psuł ten nasz staruszek.

Beciak, a ty nie biadocz tak na swój wiek, bo ja jednak starsza jestem i co.? Też chcę drugiego dziecia ale conajmniej z 5 letnia różnicą wieku. Teraz modne jest macierzyństwo po 30, ba nawet po 40. Taka Dowbor np. yn 30 lat a córa 9. I jak dobrze wygląda.

Od razu dziękuję za zyczenia na wilczy apetyt. Zadziałaly. Dziecię moję zjadło małą zupkę kukurydzianą i 100 mleka z butli i zasnęło. Bez cyca:-D:-D:-D:tak::-D
Czyli potrafi cwaniak jeden!

U nas to siadanie to tak z tydzień chyba ćwiczył i dziś na urodzinki swoje postanowił zrobić mamie prezent.:-D:-D:-D

No ja to w sprawach chrztu jestem już chyba ekspertem;-):-D:-D:-D:tak:. Mój Puchatek w kwietniu, dwa tygodnie 1,5 tyg temu bratanica... Więc........
U nas chrzty są w trakcie Mszy. A przed uroczystością mieliśmy takie spotkanie dla rodziców i chrzestnych: co się mówi, kiedy, co się robi i co to wszystko własciwie znaczy. Dziecię w czasie chrztu (namaszczenia, polania itp) trzyma matka.Nie wiem czy tozwyczaj naszej parafii czy tak ogólnie. Chrzestna przykrywa dziecko białą szatką a chrzestny odpala świecę. Nie ma stresu, bo ksiądz mówi kiedy co następuje. A na samiutkim końcu święcą pamiątki.

W końcu przyszedł facio do bojlera i mamy ciepłą wodę. Hurrrrra! Trzymajcie kciuki zeby się juz nie psuł ten nasz staruszek.

Beciak, a ty nie biadocz tak na swój wiek, bo ja jednak starsza jestem i co.? Też chcę drugiego dziecia ale conajmniej z 5 letnia różnicą wieku. Teraz modne jest macierzyństwo po 30, ba nawet po 40. Taka Dowbor np. yn 30 lat a córa 9. I jak dobrze wygląda.

lilac ty moj ekspercie a jakie pamiatki swięcą???????????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a tam Dowbor, ja tam patrzę na swoje zdrowie, a nie modę, wiadomo, że im starzej tym po pierwsze większe ryzyko dla zdrowia dzidziusia, a po drugie dla zdrowia kobiety, ja wiem co niektórzy maja tak stalowe zdrowie, że i po 40 jest wszystko super, daj boże każdej kobiecie tak:tak:ale ja wiem po mojej mamusi, po mnie to tryskała energią, a jak siostre urodziła miała cos 31-2 lata, i wszystko sie posypało, problemy z zębami, kręgosłupem, ciśnienie, itp.ja tak nie chce:no: i tego się troche boje przyznam szczerze...a na kręgosłup to ja juz narzekam, nie na darmo fizjo dostałam:dry:
aj cos mnie na narzekanie wzięło, sorki:sorry2:

lilac ty moj ekspercie a jakie pamiatki swięcą???????????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no, medaliki np albo obrazki (ja np kupiłam Kubuniowi takiego drewnianego Janioła na ścinę zamiast obrazka). Takie kościołowe pamiątki jednym słowem. U nas ksiądz zwracał uwagę zeby np nieswięcić łyżeczek itp ale nasza chrzestna niedosłyszała;-):-D i poooszłoooo!!! Ale ksiżdz się uśmiechnął tylko i machnął tym kropidłem:-D:-D:-D
a tam Dowbor, ja tam patrzę na swoje zdrowie, a nie modę, wiadomo, że im starzej tym po pierwsze większe ryzyko dla zdrowia dzidziusia, a po drugie dla zdrowia kobiety, ja wiem co niektórzy maja tak stalowe zdrowie, że i po 40 jest wszystko super, daj boże każdej kobiecie tak:tak:ale ja wiem po mojej mamusi, po mnie to tryskała energią, a jak siostre urodziła miała cos 31-2 lata, i wszystko sie posypało, problemy z zębami, kręgosłupem, ciśnienie, itp.ja tak nie chce:no: i tego się troche boje przyznam szczerze...a na kręgosłup to ja juz narzekam, nie na darmo fizjo dostałam:dry:
aj cos mnie na narzekanie wzięło, sorki:sorry2:
Aj na plecki to ja też niestety narzekam ale może jeszcze się wyliżę jakoś.:-D:-D:-D

reklama
no babeczki,
my uciekamy na ważenie, obiadek zjedzony dzis ledwo ledwo...:baffled:

a potem przyjdzie Tatuś to pewnie dopiero popołudniu dotrę,

naraska

Do góry