reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam!!!
Gratuluję rozpakowanym i trzymam kciuki za nierozpakowane

anoli bardzo wspułczuję

u nas spoko mały ostatnio dał popalić chyba miał głodne dni bo cały czas na cycu wisiał ale już wczoraj i dziś jest spokój standardowo co 3 godzinki.my narazie dziennie na spacerki wychodzimy bo fajna pogoda jest i oby tak dalej nie lubię jak pada.

reklama
A ja jestem dumna z mojego głodomorka. Dzisiaj już dwa razy dał odpocząć moim cyckom:-) i przerwał konsumpcję na ok 1h.
Normalnie się wzruszyłam, bo już miałam wizję, że przez najbliższe 3 miesiące będzie ciągle jadł;-).

Super, Zapominajka! :tak:Widzisz, to przejściowe, powolutku wszystko się unormuje i ustabilizuje i będziesz mogła odetchnąć. Brawo z wytrwałość!

hej wszystkim!
Od 5 dni walczę z kolkami, piję koperkówę i próbuję ją rozcieńczoną podawać małej, ale jej nie smakuje (nie dziwię się heh). Czy macie jakies sprawdzone kropelki do polecenia? Bo każdego wieczoru od 22.00 do 01.00 mam jazdy...
I wysiadam powoli kurka.:baffled:

Stałe godziny występowania kolki wskazywałyby, że jest to kolka tzn. nawykowa (a więc niezależna od tego co ty jesz na przykład). My mamy podobnie, codziennie z zegarkiem w ręku między 22 a 23 małą boli brzuszek.My radzimy sobie tak, że najpier używamy rureczki (odchodzą gazy i kupka, cżęsto zielona i rzadka), a jak mała dalej po tym zabiegu jest niespokojna to dajemy jeszcze Viburcol.
Co do kropelek, Jasiowi pomagał kiedyś Lefax, Sab Simplex też są bardzo dobre. Tyle, że przy kolkach nawykowych czasem jest tak, że kropelki nie działają i trzeba to przeczekać (takie kolki mijają po dwóch, góra trzech miesiącach).
Witam

my już po przeprowadzce, bałagan w każdym pokoju a ja złapałam wirusa żołądkowego, mam gorączke 37,5 i mam nadzieje że nie zaraże mojej Vicusi:-(.

Dzień Dobry:tak:

Jej normalnie jestem na chwilkę zobaczyć co i jak u Was:happy:I przypominam sobie czasy kiedy to prawie cały dzień człowiek wisiał na forum:rofl2:

Misiówka,Bliźniaki,Madzieńka DZIĘKI za odpowiedź-nawet ze zdrówkiem już lepiej:happy:

Ale zastanawia mnie bardzo jeszcze jedno-CZY BUDZIĆ MAŁĄ NA KARMIENIE,CO ILE GODZIN JĄ KARMIĆ????????????Bo czytam w tych poradnikach,aby budzić dziecko jeśli samo sie nie budzi co 3-4 godzin,znów dalej piszę, że niemowlę samo dobrze wie kiedy jest głodne i to one układa sobie swój rytm-JAK WY ROBICIE????Bo moja Mała np.dzisiaj od 10 spała-obudziłam ją ok.14 posiedziała na cycu ok.40 min i dalej śpi i trochę się boję-a w nocy to potrafi nawet 5-6gdzin przespać-DORADŹCIE:-:)-:)-(

Witajcie mamuski ma pytanko czy ma ktoras wozek Atlantica???????????????????????????????????????????????? bo mam taki problem ze budka od gondoli sie nie sklada czy ona sie wogule nie chce zlozyc do pozycji lezacej czy jest jakas specjalna blokada????????????????????????

Witajcie mamuski ma pytanko czy ma ktoras wozek Atlantica???????????????????????????????????????????????? bo mam taki problem ze budka od gondoli sie nie sklada czy ona sie wogule nie chce zlozyc do pozycji lezacej czy jest jakas specjalna blokada????????????????????????
My mamy atlantica. Nasza budka sie składa, a blokady chyba zadnej nie było, zapytam sie tego mojego bo on wózek składał.

Dzień Dobry:tak:

Ale zastanawia mnie bardzo jeszcze jedno-CZY BUDZIĆ MAŁĄ NA KARMIENIE,CO ILE GODZIN JĄ KARMIĆ????????????Bo czytam w tych poradnikach,aby budzić dziecko jeśli samo sie nie budzi co 3-4 godzin,znów dalej piszę, że niemowlę samo dobrze wie kiedy jest głodne i to one układa sobie swój rytm-JAK WY ROBICIE????Bo moja Mała np.dzisiaj od 10 spała-obudziłam ją ok.14 posiedziała na cycu ok.40 min i dalej śpi i trochę się boję-a w nocy to potrafi nawet 5-6gdzin przespać-DORADŹCIE:-:)-:)-(

Ja karmię Małą kiedy ona chce i jak śpi to jej nie budzę skoro ślicznie na wadze przybiera to niech sobie śpi:-)

reklama
justine - bardzo dobre i sprawdzone przeze mnie są Sab Simplex, ale dostępne tylko w Niemczech i Czechach. Teraz kupiłąm tu w Anglii Infacol, taka zawiesina, zobaczymy.

renia - super, że już jesteś, pochwal się nowym gniazdkiem!!

BlackWizard - nie dołuj się ryba, jeszcze troszkę tylko i ty też będziesz miała okruszynka przy sobie!!

anoli - ty szczęściaro!! oby tak dalej, łaskawa ta twoja córcia, hihihi.

Zapominajka - hehehe, no to poszalałaś maleńka, 2 h odpoczynku! Jeszcze się rozpuścisz!!

pytia - my z Misią mieliśmy przyjemność (wątpliwą) walczyć z kolką nawykową 4,5 miesiąca... masakra, a teraz Ineczka zaczyna, najpierw były wieczorne koleczki ok 17-18, a teraz się przerzuciła na porę nocną 3-7 i popołudniową 14-16:30.

Paola - w szpitalu kazali nam budzić dzieci po 4,5 godzinie, a teraz małej nie budzę, a to dlatego, że wiem, że dobrze przybiera i jak nawet śpi 5-6 godzin to jak wstanie to opędzluje dwa cycki jak balony pełne mleka! Luzik.

tygrysek - super, że już po problemie!

Do góry