reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja misiu nie pisalam nic o Amolu, mialam tyle szczescia, ze raz tylko przyplatal sie do mnie opryszczka i to by bylo na tyle:))))

Ale o Amolu znalazlam to:
WSKAZANIA:

Wewnętrznie przy przeziębieniach (ból gardła, kaszel, chrypa), zaburzenia żołądkowo-jelitowe (nieżyt jelit, bóle brzucha), dolegliwości na tle nerwowym, migrena. Zewnętrznie: bóle mięśniowe i stawowe, ból głowy, nerwobóle, ból zębów, ukąszenia owadów, wypryski skórne.

DAWKOWANIE:

Wewnętrznie: doustnie 10-15 kropli preparatu w 1/2 szklanki płynu lub z cukrem. Do inhalacji 1 łyżeczkę na 1 l gorącej wody. Zewnętrznie: wcierać bez rozcieńczania w bolące miejsca, można stosować w postaci okładu po rozcieńczeniu wodą (1:3).

MOŻLIWE SKUTKI UBOCZNE:

U osób wrażliwych mogą wystąpić dolegliwości żołądkowe. Tak jak w przypadku wszystkich preparatów zawierających olejki eteryczne mogą wystąpić nasilone objawy podrażnienia skóry i błon śluzowych. Mogą zostać wywołane lub ulec nasileniu kaszel i skurcz oskrzeli.

Mam nadzieje, ze pomoze!!
Kurcze przepraszam, cos musiało mi sie pomylić. Myslałam ze to ty byłas u internisty :zawstydzona/y:.
Ale dziekuje za info.

reklama
Witajcie Dziewczyny, ja tylko na chilkę bo jestem wykończona. Byłam dzis w szpitali i pan doktor na izbie stwierdził że cc i tak zaczną robic jak zacznie cos sie dziać, a że u mnie nic sie nie dzieje to stwierdził że bez sensu jest leżac w szpitalu. Stan podwozia bez zmian od zeszłego tygodnia, czyli wszystko mpozamykane, rozwarcia brak szyjka skrócona i główka napiera. Cisnienie 130/80 czyli ok serduszko tez dobrze więc mam przyjechać jak by mnie cos niepoikoiło albo zaczął sie poród.Z jeden strony to i dobrze bo w zasadzie to mi się nie spieszy, a i tak byłam nastawiona że urodzę według USG 2.12 ( i tez dlatego jestem na grudniówkach), tylko ż drugiej strony myślałam że sobie tam poleżę i odpocznę od tych moich rojbróa a tu .....nici
Poza tym cos cholerka zaczyna mnie bierze...z nosa leci mi jak z fontanny....juz zaaplikowałam sobie czosnek z cytrynką i miodkiem i mam nadzieje ze pomoże. Dotego mój mały ma cos z żołądkiem bo o 5:30 mi wymiotował potem o 12 powtórka i cały dzień nic nie je choć osłabiony nie jest bo broi jak zawsze. Na szczęście pije więc sie nie odwodni. Mam tylko nadzieje że to jednodniówka....

Oczywiście wileki gratulacje dla Cyprysiowej i Sawki i szkoda że nie mamy listy po kolei z porodami bo tez już nie moge sie połapać ile mamy tych dzieciaczków i chyba jak na razie dwójka z 57 cm długości. Ale produkcje mamy niesamowicie ekspresową. Wystarczy nie byc jeden dzień na forum i juz nie wie sie ile jest rozpakowanych mamuś. Z tym tempem to do świąt sie uporamy i będą dwa tygodnie niżu demograficznego.

Yoka bardzoi się cieszę że u Ciebie już wszystko ok bo teraz prtzed porodem musisz mieć dobry humorek a z drugiej strony bardzo tu Ciebie brakowało i Twojego optymizmu.

Co do kilogramów to dziewczyny nie przejmujcie się...po ciązy wszystkie się weźmiemy za te tony i razem szybko je zrzucimy, A jak któras jest opuchnieta to w ogóle pójdzie szybko. Ja tak miałam przy pierwszej ciązy. jak urodziłam i zaczęłam sikac to hektolitry ze mnie spływałay, tak że jak wychodziłam to ważyłam mniej o 1 kg niez przed ciążą.

Zmykam się połozyc bo padam. Buziaczki dla wszytkich i udanego wieczorku...a tak nawiasem która dziś planuje poród?;-)

Hey laseczki :-)

Ale Wy dużo piszecie , że trudno nadrobić.Założę się , że jak już każda się rozpakuje to będzie troszkę mniejsze tempo:-D
Bo inaczej nie wyrobię haha

A mój Aniołeczek sobie słodko śpi po rozmowie z tatą na różne ciekawe tematy ;-)

Fajny taki widok męża i dziecka aż łza sie w oku kręci. Każda z Nas zasłauguje na takie szczęście jak dziecko naprawdę jest to dar od Boga:-)
Nie wyobrażam sobie życia bez córci a mam ją przy sobie zaledwie 5 dni:-)

zadzwonilam jeszcze dla pewnosci do apteki takze jakby komus bylo to potrzebne tak na przyszlosc to mozna brac i apap i rennie rowniez;-)

reklama
Witajcie Moje Drogie:tak: Wybaczcie, że Was szczegółowo nie nadrobię, ale kiepskawo się czuję:baffled: Mogę jedynie złożyć WIELKIE GRATULACJĘ DLA CYPRYSIOWEJ I SAWKI:-)

Ja dzisiaj miałam zrobić już świąteczne prezenty dla rodzinki, ale się nie udało:-(....byłam w Złotych Tarasach około 10 minut, bo na parkingu po wyjściu z samochodu tak mnie zaczęło boleć krocze, że hej-normalnie przestraszyłam się, że to już bo i brzuszek co chwila się tawrdy robił, ale wzięłam nospę i magnez i powoli przezło-ale zakupy sobie darowałam i z powrotem do domciu:baffled:

Ale powiem Wam, ze cały czas mnie boli to spojenie łonowe-szczególnie jak chodzę,normalnie jak staruszka:baffled:CZY MACIE COŚ TAKIEGO?Bo dla mnie to jest dziwne bo do tej pory jak sarenka skakałam:tak:

Z tego wszystieko jak Dziewczyny się rozpakowują to cały czas myślę o tym, że za chwila moja kolej:rofl2:I każdy skurcz malutki wprowadza małą panikę:sorry2:

Do góry