reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dziewczyny napewno nie dotykacie główki......to niemożliwe.....nawet jak szyjka ma juz małe rozwarcie to do główki jeszcze kawałek...jest błona a dzidzia nadal jest w wodach płodowych....dotykacie poprostu macicy ale nie dotykacie bezpośrednio główki dziecka.....a lekarz mówiąc że czuje główke chyba właśnie to ma na myśli....:-)

Może też spróbuję go zastosować:-)

Jakas masakra....:wściekła/y:

A mi chyba właśnie odszedł czop śluzowy.....
Może jednak za 2 tyg. Oliwka już będzie na Świecie?:-)

no proszę lada moment będziemy mieli pierwszą dzidzię na świecie,
Oliwka chyba posłuchała mamusi
marzycielka trzymam kciuki za szybkie i pomyślne rozwiązanie

Dziewczyny napewno nie dotykacie główki......to niemożliwe.....nawet jak szyjka ma juz małe rozwarcie to do główki jeszcze kawałek...jest błona a dzidzia nadal jest w wodach płodowych....dotykacie poprostu macicy ale nie dotykacie bezpośrednio główki dziecka.....a lekarz mówiąc że czuje główke chyba właśnie to ma na myśli....:-)

Dokladnie. Ja mam wszystko szczelnie zamkniete (bynajmniej mialam na ostatniej wizycie) ale moj lekarz tez stwierdzil po badaniu, jescze przed usg ze glowka na dole ale ze nie napiera do wyjscia bo jak dotyka szyjki to odsuwa sie w góre.

hm.............może i racja,ale lekarz mi też powiedział przy badaniu na fotelu,że czuje główkę:baffled::baffled::baffled:

Witam wszystkie przyszłe i obecne Mamusie :)
Ja również mam termin na grudzień dokładnie na 20-tego, ale już muszę leżeć bo maluszek się pcha na świat :-)

reklama
Cyprysiowa trzymam kciuki za męża
Marzycielko oj, zazdroszczę, że już bliziutko...
A mi smutno bo moje maleństwo dalej siedzi na swojej pupce i nie bardzo chce się obrócić (32/33 tc). Mam wrażenie, że cały czas jest po prawej strone mojego brzucha. Rozpycha się straszliwie.
Spać nie można a jak już zasnę to śnią mi się obrazy z całego dnia. Wstaję zmęczona. Mam napady głodu ale jeść mogę tylko troszeczkę bo więcej mi się nie meści.:baffled:
Chyba już czas skończyć z chodzeniem do pracy...może jeszcze dam radę do połowy listopada

Do góry