reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gra komputerowa dla dziewczynki

Jeśli Kasia lubi zwierzęta i tematykę opieki nad nimi, możesz spróbować serii "Zoo Tycoon" – dziecko wciela się w zarządcę zoo, tworzy wybiegi i opiekuje się zwierzętami. To nie tylko zabawa, ale i nauka organizacji. Inną opcją jest "Planet Zoo" – bardziej zaawansowana wersja, idealna, jeśli Kasia lubi wyzwania i ma lepszy komputer. Dla młodszych dzieci polecana jest też seria "My Little Pony" (np. gry na platformie Steam lub mobilne aplikacje). A jeśli interesują ją konie, koniecznie spróbuj "Star Stable" – to gra MMO o opiece nad końmi i jeździectwie, z piękną grafiką i przyjazną atmosferą.

reklama
Jeśli Kasia lubi zwierzęta i tematykę opieki nad nimi, możesz spróbować serii "Zoo Tycoon" – dziecko wciela się w zarządcę zoo, tworzy wybiegi i opiekuje się zwierzętami. To nie tylko zabawa, ale i nauka organizacji. Inną opcją jest "Planet Zoo" – bardziej zaawansowana wersja, idealna, jeśli Kasia lubi wyzwania i ma lepszy komputer. Dla młodszych dzieci polecana jest też seria "My Little Pony" (np. gry na platformie Steam lub mobilne aplikacje). A jeśli interesują ją konie, koniecznie spróbuj "Star Stable" – to gra MMO o opiece nad końmi i jeździectwie, z piękną grafiką i przyjazną atmosferą.

Kasia ma już 21 lat więc wtf? :D

Cześć drogie mamuśki:) Poniewaz moja 8 letnia Kasieńka ciągle siedzi na komputerze- postanowiłam znaleźć dla niej gre- taką dziewczęcą.

Czy znacie jakis tytuł który by sie nadawał? Kupiłam w niedzielę gre Młody Doktor 3, lecznica dla zwierząt. kasia uwielbia kotki, pieski, koniki a w tej grze jest wterynarzem i sie nimi opiekuje.

Fajna sprawa- gra ponoc rozwija emocjonalnie dziecko- nie wiem ile w tym prawdy, ale na pewno sama gra jest ciekawa i ma sporo 'trudnego" słownictwa. kasia juz zdążyła się nauczyc czym jest pasożyt i jak sie uzywa stetoskopu.

ten tytuł polecam dziewczynkom - ale szukam juz kolejnego- polećcie mi cos proszę:) jakąś fajna, dziewczynkową i rozwijająca gre:)
Ilona
Moja córka gra w Animal Shelter Simulator. Zasadą gry jest zarządzanie schroniskiem dla zwierząt. Myślę, że to jest to, co jest potrzebne. Istnieje również gra o nazwie Planet Zoo.

Do góry