reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie dla Maluszkow :) Nasze przepisy na pysznosci (Bez komentarzy)

Pure z dorsza i szpinaku.

15g niesolonego masla.
5cm pora, dobrze pokrojonego.
1 sredni ziemniak
100ml wody
75ml mleka
2 garsci szpinaku, dobrze poszatkowane
100g dorsza bez kososci (lub innego bialego fileta rybnego)
15g parmezanu (opcjonalnie)

Maslo rozpusc w rondelku, dodaj porai podsmarz przez ok 3 minuty. Dodaj ziemniaka i podsmarz przez kolejne 3 minuty. Dodaj wode i mleko. Zagotuj, po czy gotuj na malym ogniu mieszajac przez ok 8 minut. Dodaj szpinak i dorsza i gotuj kolejne 3 minuty. Posyp serem. Do blendera i gotowe :))

3 porcje, mozna mrozic.

Smacznego :))

reklama
Dzisiaj zrobiłam Wandzi zupę nieco własnego pomysłu, ale zajadała się nieludzko:
rosołek z kurczaka jako baza
ugotowana dynia
marchewka, pietruszka
mięso z piersi drobiowej bardzo mocno pokrojone na wiórki
Wszystko razem zagotowałam, kaszkę dodałam pod koniec żeby zupka była odpowiedniko gesta.
Wanda jadła i uszka się jej trzęsły :-D
kaszka kukurydziana

Ja wymodziłam coś takiego na wieczór:

Do garnuszka wlałam trochę wody, wrzuciłam 1/4 pogniecionego widelcem banana, żeby się kilka minut pogotował, później około łyżki kaszki manny błyskawicznej, na końcu jak lekko przestygło dodałam nie całą łyżeczkę zapasteryzowanych latem malin (prawie bez cukru) i miarkę mleka modyfikowanego.

Wczoraj zamiast kaszki dałam płatki owsiane, ale zwykłe, więc wrzuciłam jeszcze przed bananem.

Dziś otworzę mus jabłkowo-jagodowy i będzie zamiast malin.

(zawsze myślałam, że owsianka jest niejadalna, ale jak spróbowałam, to aż sobie dziś na śniadanie zrobiłam tylko z cukrem zamiast banana i zwykłym mlekiem :D)

Ostatnia edycja:
Do góry