Pure z dorsza i szpinaku.
15g niesolonego masla.
5cm pora, dobrze pokrojonego.
1 sredni ziemniak
100ml wody
75ml mleka
2 garsci szpinaku, dobrze poszatkowane
100g dorsza bez kososci (lub innego bialego fileta rybnego)
15g parmezanu (opcjonalnie)
Maslo rozpusc w rondelku, dodaj porai podsmarz przez ok 3 minuty. Dodaj ziemniaka i podsmarz przez kolejne 3 minuty. Dodaj wode i mleko. Zagotuj, po czy gotuj na malym ogniu mieszajac przez ok 8 minut. Dodaj szpinak i dorsza i gotuj kolejne 3 minuty. Posyp serem. Do blendera i gotowe )
3 porcje, mozna mrozic.
Smacznego )
15g niesolonego masla.
5cm pora, dobrze pokrojonego.
1 sredni ziemniak
100ml wody
75ml mleka
2 garsci szpinaku, dobrze poszatkowane
100g dorsza bez kososci (lub innego bialego fileta rybnego)
15g parmezanu (opcjonalnie)
Maslo rozpusc w rondelku, dodaj porai podsmarz przez ok 3 minuty. Dodaj ziemniaka i podsmarz przez kolejne 3 minuty. Dodaj wode i mleko. Zagotuj, po czy gotuj na malym ogniu mieszajac przez ok 8 minut. Dodaj szpinak i dorsza i gotuj kolejne 3 minuty. Posyp serem. Do blendera i gotowe )
3 porcje, mozna mrozic.
Smacznego )