reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Głupie teksty męża...

Powiem szczerze, że mam wrażenie jakby czasami uważał, że powie "KOcham Cię" i jakby to miało załatwić sprawę..... Tak jak teraz, marzy mu się aktorka rodem z Hollywood "No ale to mnie Kocha" i to ma załatwić temat mimo tego, że mam świadomość, tego jak ona wygląda :/ I to się robi w cholere przykre :/ NIe wiem może dotrze do niego kiedyś, że sprawia ból... Oby nie było za późno.
Mam podobnie niby tyle kobiet mu się podoba, a słyszę, że to mnie kocha. Ale po co w takim razie mówi mi o innych skoro niby tylko ze mną chce być. Chora sytuacja

reklama
Mam podobnie niby tyle kobiet mu się podoba, a słyszę, że to mnie kocha. Ale po co w takim razie mówi mi o innych skoro niby tylko ze mną chce być. Chora sytuacja
Nie mam pojęcia... też mi powiedział, że przecież każdy ma marzenia... Więc, mówię owszem mam chciałabym mieć auto prosto z salonu lepszą pracę itp... a nie moim marzeniem jest mieć faceta z kaloryferem i Bóg wie co jeszcze :/
Uważa, że jakbym mu tak powiedziała to by się nie obraził.... Sama juz nie wiem co myśleć.... Skoro kocha to powinien to okazywać, a nie gadać, takie rzeczy :/

Nie mam pojęcia... też mi powiedział, że przecież każdy ma marzenia... Więc, mówię owszem mam chciałabym mieć auto prosto z salonu lepszą pracę itp... a nie moim marzeniem jest mieć faceta z kaloryferem i Bóg wie co jeszcze :/
Uważa, że jakbym mu tak powiedziała to by się nie obraził.... Sama juz nie wiem co myśleć.... Skoro kocha to powinien to okazywać, a nie gadać, takie rzeczy :/
My też już bardzo długo ze sobą jesteśmy i może to już po prostu ta monotonia weszła i tyle czasu razem, że już nie jest się tak atrakcyjna dla męża jak na początku.

Jak widać mężczyźni są różni i nie każdy jest taki idealny
Żaden facet nie ma prawa mówić takich rzeczy swojej kobiecie..

A jeśli już tak mówi tzn, że coś idzie w stronę ku złemu.. Może odejdzie, może ma kochankę. W większości przypadków ale niestety tak jest.

Dla mnie jak facet używa takich tekstów do swojej kobiety, to zwykły fra jer za przeproszeniem.. Urodziła mu dziecko a takimi tekstami sypie.

A ja mam inne zdanie.
To, że jesteśmy w związku, nie oznacza,że nikt więcej nam się nie ma prawa podobać.
To, że ktoś się nam inny podoba, nie oznacza,że od razu nie kochamy swojego partnera, albo zamierzamy go zdradzić. Po prostu nadal mamy oczy, nadal dostrzegamy piękno. Związek polega na tym, że codziennie dokonujemy wyboru, że chcemy być z naszym partnerem/partnerką ze względu na wiele innych czynników niż tylko wygląd, mimo tego,że są inni którzy nam się podobają... Gdyby mój Stary tak mi by powiedział to wzięłabym to na żarty, marzyć sobie może. 😄

Autorko jeśli poczułaś się urażona to musisz to mężowi powiedzieć..
Odnośnie tego co czytam to myślę, że jednak każdy ma inne poczucie wartości, inne poczucie humoru itp.
My ze starym oglądając filmy czy programy często komentujemy kto w naszych oczach jest ładniejszy, kto nam się bardziej podoba, a ja sobie mówię, że aktor xxx mógłby być moim mężem. Czy to coś złego? Dla nas nie.

I tak samo uważam, że będąc w związku dalej mamy oczy i patrzymy na ludzi. Sama mijając kogoś przystojnego "zawieszę sobie oko" i pomyślę "ooo ale przystojny" i nie widzę w tym nic złego bo nie zamierzam nikogo zdradzać. Wracam do domu i mam mojego starego, którego kocham (który mnie pociąga fizycznie) ale to nie znaczy, że nie mogę stwierdzić, że ktoś jest przystojny. Na miłość i udany związek składa się wiele rzeczy.

reklama
A ja mam inne zdanie.
To, że jesteśmy w związku, nie oznacza,że nikt więcej nam się nie ma prawa podobać.
To, że ktoś się nam inny podoba, nie oznacza,że od razu nie kochamy swojego partnera, albo zamierzamy go zdradzić. Po prostu nadal mamy oczy, nadal dostrzegamy piękno. Związek polega na tym, że codziennie dokonujemy wyboru, że chcemy być z naszym partnerem/partnerką ze względu na wiele innych czynników niż tylko wygląd, mimo tego,że są inni którzy nam się podobają... Gdyby mój Stary tak mi by powiedział to wzięłabym to na żarty, marzyć sobie może. 😄
owszem ma prawo mu się podobać.... Ale czy ma prawo mówić. Że chciałby żebym była taka jak ona? Chyba nie do końca tak jest. Ja rozumiem gdyby właśnie powiedział to w ten sposób a mnie się podoba ta czy tamta.... Wiadomo każdy z nas ma oczy:/ ale nie wiem czy chciałaby Pani usłyszeć że chciałby żeby wyglądała Pani jak jakaś aktorka....

Do góry