reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Glukoza w moczu

Dobry wieczór. Jestem w 38tygodniu +1 dzień. Zrobiłam wyniki i wyszło mi że mam w moczu glukozę 50mg/dl wizytę u lekarza mam w srode boję się że mnie doktorka weźmie do szpitala a ja bym w domu chciała czekać na poród wśród bliskich tym bardziej że mam córeczkę mała która w listopadzie skończyła rok. Termin mam na 4 marca. Czy jest ktoś na forum kto miał podobny problem. Proszę o informację.

reklama
Dobry wieczór. Jestem w 38tygodniu +1 dzień. Zrobiłam wyniki i wyszło mi że mam w moczu glukozę 50mg/dl wizytę u lekarza mam w srode boję się że mnie doktorka weźmie do szpitala a ja bym w domu chciała czekać na poród wśród bliskich tym bardziej że mam córeczkę mała która w listopadzie skończyła rok. Termin mam na 4 marca. Czy jest ktoś na forum kto miał podobny problem. Proszę o informację.
Powtórz jutro badanie, żebyś miala pewność przed wizytą.
Jak skieruje do szpitala to skieruje. Uwierz, ze nikt Ci w tej sposob na złość nie zrobi.

Masz zdiagnozowaną cukrzycę ciążową? Powtórz badania, ale generalnie glukoza w moczu nigdy nie jest pozytywnym objawem. Jeśli lekarz skieruje do szpitala to trudno, dla bezpieczeństwa swojego i dziecka trzeba iść. Bez powodu nikt nikogo w szpitalu nie kładzie. Z córeczką napewno ktoś zgodzi się zostać :)

W ciąży może się pojawić glukoza w moczu i niekoniecznie oznacza coś złego, zwłaszcza jeśli wynik nie przekracza 92 mg/dl. Podłączyłam artykuł. Oczywiście skonsultuj się z lekarzem i powtórz badanie. Kiedy mi wyszły śladowe ilości cukru w moczu, okazało się, że po prostu przed badaniem zjadłam bardzo węglowodanową kolację ;) Kolejne wyniki miałam prawidłowe :)

W ciąży może się pojawić glukoza w moczu i niekoniecznie oznacza coś złego, zwłaszcza jeśli wynik nie przekracza 92 mg/dl. Podłączyłam artykuł. Oczywiście skonsultuj się z lekarzem i powtórz badanie. Kiedy mi wyszły śladowe ilości cukru w moczu, okazało się, że po prostu przed badaniem zjadłam bardzo węglowodanową kolację ;) Kolejne wyniki miałam prawidłowe :)
Ja właśnie czytałam że wyniki nie może przekraczać 92 ja miałam 50 tylko że u mnie w moczu wykryto ketony. Też czytałam że to może być wina kolacji a ja kolację jadłam późno bo ok godz 22. Wyśle zaraz w załączniku wynik.

To ten wynik

Załączniki

• Screenshot_2024-02-19-19-08-39-166_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-02-19-19-08-39-166_com.android.chrome.jpg
    106,7 KB · Wyświetleń: 89
Hej, mnie wyszła glukoza w moczu w 16 tyg wynik 36-76i lekarz kazał mi zrobić krzywą cukrową, która wyszła idealnie i wczoraj powtórzyłam jeszcze mocz bo dziś mam wizytę i nie ma już glukozy w moczu. Więc widocznie się zdarza

reklama
Do góry